Actualitate

Europarlamentarul Cristian Terheș, la BZI LIVE: „Asistăm la cel mai mare scandal de corupție din lume, la nivel de Uniunea Europeană…! E o afacere uriașă ce o are în prim-plan pe Ursula von der Leyen…!

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Europarlamentarul Cristian Terheș la BZI LIVE Asistăm la cel mai mare scandal de corupție din lume la nivel de Uniunea Europeană... E o afacere uriașă ce o are în prim-plan pe Ursula von der Leyen...
Cristian Terheș a vorbit la BZI LIVE despre aderarea la Schengen

Cristian Terheș a discutat în cadrul ediției BZI LIVE din 9 noiembrie despre aderarea României la Spațiul Schengen, care este atât un drept cât şi o obligaţie: un drept ce decurge din calitatea de stat membru al Uniunii Europene, dar şi o obligaţie izvorâtă din însuşi Actul de Aderare la Uniunea Europeană. Totodată, europarlamentarul a vorbit și despre scandalul provocat de achiziționarea la nivel european și nu numai, de miliarde de vaccinuri anti-Covid-19 și faptul că Ursula von der Leyen încă nu și-a dat demisia.

„Când un astfel de oficial înalt este anchetat, trebuie să îşi dea demisia pentru a putea fi anchetat. Şi asta cer şi eu. Şi dacă nouă ne cer asta în România, ar trebui să o facă şi acolo.

Toate aceste sume de miliarde de euro, aceste informaţii nu sunt accesibile nici membrilor Parlamentului European. Păi ce fel de democraţie e asta?”, a spus Cristian Terheș.

Cristian Terheș la BZI LIVE, despre aderarea la Schengen

În contextul în care România dorește cu ardoare aderarea la Spațiul Schengen, Cristian Terheș a explicat la BZI LIVE că reacția europenilor față de statul român este una obișnuită. De vreme, ce noi, ca cetățeni ai acestei țări, împroșcăm cu noroi asupra culturii și istoriei proprii, la ce altceva ne-am putea aștepta?

„Parlamentarul acela german a spus de fapt ce mulţi oficiali români au spus despre România de ani de zile. Şi unii au stat şi au luat notiţe. Când vine vorba de ţară, nu poţi merge în extern şi să îţi batjocureşti propria țară, că se vor întoarce toate împotriva ta.

Decizia Olandei este o decizie politică. Dar partea română nu ştie să joace această situaţie. Eu efectiv, dacă aș fi la putere, aş bloca pe timp de 3 luni de zile graniţele pentru Schengen.

Pacea prin prosperitate a fost adusă în Europa prin Al Doilea Război Mondial, prin termenul de creştin. Astăzi Europa este condusă decât de nişte oameni care mai cred în Dumnezeul banului şi al puterii. De asta suntem în situaţia de astăzi”, a spus europarlamentarul.

Cristian Terheș: „Normal că am cerut demisia lui von der Leyen”

Apoi, în contextul în care România a pierdut sute de milioane de euro din cauza dozelor de vaccin anti Covid-19 care au expirat şi asta pentru că Guvernul nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu cei de la Comisia Europena…. Cu toate acestea, a fost APROAPE semnată o altă comandă în valoare de 3 milioane de euro pentru aprovizionarea cu vaccinuri.

„Niciodată nu s-a întâmplat ca cineva să dea o ţeapă de genul celei făcute de Ursula von der Leyen. Păi ăştia câte doze de vaccin au dorit să bage într-un om? Ce fel de vaccin eficient e ăla care are nevoie de 10-12 doze? Şi cu atâtea efecte adverse? Au murit şi mor în prezent oameni lunar, mai mulţi oameni decât în timpul pandemiei.

Și ei spun că e sindromul morţii subite. Cum să spui aşa ceva? De ce este cauzat? Şi natalitatea a scăzut, au apărut mai multe avorturi spontane… Punând toate lucrurile astea cap la cap, normal că am cerut demisia lui von der Leyen. Şi voi continua.

Cu alte cuvinte, este investigată penal de Parchetul condus de Laura Codruța Kovesi. Când un astfel de oficial înalt este anchetat, trebuie să îşi dea demisia pentru a putea fi anchetat. Şi asta cer şi eu. Şi dacă nouă ne cer asta în România, ar trebui să o facă şi acolo.

Toate aceste sume de miliarde de euro, aceste informaţii nu sunt accesibile nici membrilor Parlamentului European. Păi ce fel de democraţie e asta?

Legat de declaraţia lui Rafila, cine a acceptat asemenea clauze, să plătească din banii lui”, a spus Cristian Terheș.

Europarlamentarul Cristian Terheș a mai discutat de altfel la BZI LIVE și despre decizia uluitoare a Curții Constituționale a României din 9 noiembrie.

Adauga un comentariu