Local

Europarlamentarul și medicul ieșean Tudor Ciuhodaru, apel către Guvern și Președinte: „Ce mai așteptați? Putem trece la testarea largă a populației”

Publicat: 19 mart. 2020

Europarlamentarul și medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a făcut un apel către Guvern și Președinte. Acesta consideră că testarea populației pentru COVID-19 reprezintă o soluție eficientă pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

„Ca medic fac un nou apel la Guvern și președinte: testați ca să salvați. Acum. Ce mai așteptați? Putem trece la testarea largă a populației. Propun ca acest proiect să demareze rapid la Iași. Eu zic că se poate!
Pandemia NU se tratează ca o boală obișnuită. În doar 3 zile am ajuns în scenariul 3 și avem deja multe cadre medicale infectate. Ministerul nu are testele rapide, de asta intoxicația că nu sunt bune. Dar le-a comandat. În număr de 40000. Având 1500 de teste PCR nu vom depăși niciodată numărul ăsta de infectați. Niciodată. Alte țări raporteaza peste 1000 de cazuri pentru că testează și iau lucrurile în serios. Ei au o previziune clară a ce va fi, noi nu.
E nevoie urgent de un Plan B. Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță. Au fost deja utilizate cu succes și eficient în China și Coreea de Sud pentru combaterea infecției cu coronarivius și sunt accesibile la nivel mondial.
Ce trebuie să sțiți:
1. România mai are o fereastră de oportunitate extrem de mică, de doar 2-3 săptămâni, înainte ca situația să scape de sub control, ca în Italia și Spania. După aceea focarele vor fi prea mari si multe și vor depăși capacitatea de testare PCR.
2. Putem trece la testare în masă a românilor (nu doar contacți și/sau simptomatici).
3. Asta înseamnă un test rapid, ușor de efectuat și ieftin care să ne permită aplatizarea evoluței, după principiul ,,testează-izolează” în toate orașele din România.
4. În prima fază se poate testa măcar o persoana din fiecare familie (persoana cea mai expusă-de exemplu parintele care merge la muncă sau iese la cumpărături), toți cei care vin acum în țară, cei aflați acum în izolare și orice pacient ajuns la spital și personalul medical (ca să nu ajungem să transmitem boala-ca la spitalul ,, prof.ueniv.dr.Dimitrie Gerota”.
5. Statul Roman ar putea cere tuturor firmelor și cetățenilor să vireze acum cei 2%din impozitul pe profit/venit pentru achizionarea testelor iar până la intrarea banilor în cont se poate face un împrumut cu dobandă „0” care să fie plătit din banii donați. Nimeni nu dă niciun leu din buzunar și mai și supraviețuim pe deasupra. Mulțumesc domnului Eduard Sersea pentru soluția sănătoasă.
6. În plus fiecare primărie ar putea cumpăra teste din banii încasați tot de la cetateni. Se pot adăuga ONG urile care dispun de fonduri și firmele/cetățenii care pot sponsoriza fără niciun beneficiu sau pe baza unor facilități fiscale.
Remember:
1. Sâmbătă (14 martie), în cadrul audierilor care au avut loc la Parlament, am aflat că,, trebuie să avem grijă ca procedurile să nu ne omoare înaintea virusului. (…) În momentul de faţă, la nivel naţional, avem peste 10.000 de tip Real Time PCR iar în paralel avem teste rapide. Numai în depozitele UNIFARM sunt 50.000 de teste rapide.” Azi nu vedem niciun test rapid nicăieri în România.
2. Coreea de Sud ( a 4 a țară afectată) e văzută acum ca un model în lupta cu COVID-19: face 10000 teste/ zi și din sute de cazuri/zi a ajuns la zeci. Miercuri, numărul total al testelor efectuate a ajuns la 220.000. În ţară există 500 de clinici abilitate să desfăşoare astfel de teste, dintre acestea 40 fiind clinici ambulante, astfel încât să se minimizeze contactul dintre potenţialii pacienţi şi lucrătorii sanitari.
a)Spre deosebire de China, care a ales izolarea unei părţi a populaţiei, Seulul a adoptat o strategie care combină informarea, participarea publicului şi o campanie masivă de depistare a posibilelor infecţii.
b) Apropiaţii tuturor persoanelor contaminate sunt căutaţi sistematic şi li se propune apoi un test de depistare.
c) În plus, sunt trimise mesaje anumitor persoane atunci când un nou caz este detectat în apropierea locuinţelor sau locurilor lor de muncă.
3. Vo, unul din cele 11 orașe din Italia aflat în inima pandemiei, nu a mai înregistrat niciun caz de vineri după ce toți locuitorii au fost testați.
Testarea e vitală, poate salva multe vieți! Vă rog să mă susțineți în acest demers.”, a scris Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
  • bravo,acest lucru trebuia facut mai din timp,plus aducerea controlat a celor ce lucreaza afara.trebuia de la primul caz din europa inchise granitile interstatale ,formate culoare de transport marfuri si persoane cu triaje comune in fiecare tara cu rezidenti romani si autoritatile locale,prin ambasade,consulate si asociatii ce se ocupa de stranieri,facute anunturi cu puncte de adunare si control ,preluare de oameni si adusi cat de cat organizati,testati,si unprim triaj efectuat…costa mai putin si ca bani si ca pierderi omenesti,panica si tot haosul….dar populimea nu conteaza ,doar voturi,banii magnatilor internationali si cam atat…DIMINUAREA PROBLEMEI AR FI FOST SEMNIFICATIVA…

  • domnilor ,sa spunem lucrurilor pe nume ei nu au posibilitatea sa testeze populatia pt ca nu s-au pregatit si de aici vine balbaiala lui Streinu-cercel ,prins cu hotii,spune ce i se recomanda politic,el stia bine cese putea face si cum dar na astai plata lacomiei fara margini …un om super pregatit profesional dirijat de imbecili la butoane…ca el mai sunt cativa specialisti intara ,dar retineti cativa ,tot datorita faptului ca ei sa nu aiba concurenta tinerii capabili si dornici de a-si exercita profesia cu demnitate nu pot…!!! pe viitort v-a fi vai mama noastra in sistem !!!

  • Ciufutaru, mongoloid fat frumos, hai sa te testez larg in borta koorului Maimuta zabaloasa, dispari dracului de pe aci Ia-ti o corona in freza si la cimitir cu tine , piticanie imputita

Adauga un comentariu