National

Eveniment inedit într-un supermarket! Doi tineri au hotărât să-și unească destinele printre rafturile cu alimente: „Acolo ai voie. Nu o poți face la restaurante sau în sălile special amenajate”

Publicat: 28 apr. 2021
Nunta in supermarket
Nunta in supermarket

Mai mulți lucrători din domeniul HoReCa și organizatori de evenimente din municipiul Sfântu Gheorghe au inițiat un protest inedit împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, sub genericul „Căsătorește-te într-un supermarket”.

Aceștia au înscenat o nuntă într-un supermarket din municipiu pentru a arăta că în magazinele mari este permis accesul unui număr mare de persoane, în timpul ce în restaurante, cafenele și alte locații de acest gen numărul clienților este limitat sau chiar interzis în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori.

„Căsătorește-te într-un supermarket. Acolo ai voie. Dacă vrei să-ți unești destinul cu partenerul tău de viață nu o poți face la restaurante sau în sălile special amenajate pentru asta, deoarece sunt închise, iar organizarea de evenimente este interzisă. Cu toate acestea, poți face oricând acest lucru în orice centru comercial, respectând un set minim de măsuri epidemiologice. Am dovedit noi că se poate. Acolo orice se poate.

Unul dintre inițiatorii acțiunii, Kovacs Gabor Aron a declarat că numai în restaurantul familiei sale au fost anulate 136 de nunți, plus alte evenimente.

„A fost un protest, nu a fost o nuntă reală, dar noi, cei din aceste domenii, nu am putut lucra în timpul pandemiei și ne-am gândit ce putem face, pentru că într-un mall sau supermarket pot intră 3.000-4.000 de oameni, dar la noi în restaurant nu pot veni mai mult de 30 de persoane, nu mai spun 200.

Noi nu am vrut să facem rău supermarketurilor, pentru că știm că toată lumea o duce greu, dar am vrut să arătăm că și nouă ne e foarte greu și ce fel de legi avem în România (…) Am pierdut o grămadă de bani, angajați care nu au mai putut lucra.

Numai nouă ni s-au anulat 136 de nunți de când a început pandemia, plus botezuri, minirevelioane, revelioane și alte evenimente”, a declarat Kovacs Gabor Aron.

Adauga un comentariu