Local

Excepții de călătorie de la Aeroportul Internațional Iași pentru cei care au animale de companie

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Excepții de călătorie de la Aeroportul Internațional Iași pentru cei care au animale de companie
Aeroportul Internațional Iași anunță noi schimbări pentru cei care doresc să călătorească alături de animalele lor

Conducerea Aeroportului Internațional din Iași anunță care sunt excepțiile de călătorie care vor fi aprobate pentru cei care au animale de companie. Cum multe dintre cererile din ultimele săptămâni vin din partea ucrainenilor care se află în tranzit, au fost impuse anumite clarificări care să ajute în acest sens.

Pentru o trecere mai ușoară a celor care se află în tranzit în momentul de față, conducerea Aeroportului Internațional Iași anunță care sunt excepțiile care vor fi luate în considerare pentru ucrainenii care își doresc să călătorească alături de animalele lor de companie. Deși există companii care sunt mai exigente în acest sens, noile reguli ajută imigranții aflați în stadiul plecării alături de necuvântătoare.

 un caine in bratele cuiva 
Pasagerii care doresc să călătorească alături de animalele de companie trebuie să precizeze cu 24 de ore înainte de zbor

Noile reguli de la Aeroportul Iași presupun excepții de călătorit pentru cei care au animale de companie

 un caine in bratele cuiva si un pasaport
Wizz Air nu acceptă animale vii la bord, înafară de câinii care sunt ghid pentru nevăzători

Călătoritul cu animalele de companie ar putea deveni mai dificil decât cel cu un copil, astfel că anumite condiții trebuie respectate de cei care își doresc să aibă aproape în vacanțe sau în diferite locații necuvântătoarele pe care le dețin.

Conducerea Aeroportului Iași anunță schimbări pe care fiecare pasager ar trebui să le cunoască înainte de a împacheta lucrurile și cumpăra un bilet pentru animal.

În cazul ucrainenilor care doresc să călătorească în România alături de animalul de companie, aerogara Iași anunță derogarea temporară pentru respectarea condițiilor de intrare în țară cu astfel de animale.

Conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA), pentru evitarea situațiilor care ar putea crea diferite dificultăți cu refugiații care aduc animale de companie cu ei, este permisă intrarea în România a celor care îndeplinesc toate condițiile de introducere în Uniunea Europeană (identificat, vaccinat, cu sau fără titrul de anticorpi), nu sunt identificate în mod corespunzător cu un microcip sau tatuaj, nevaccinate împotriva rabiei sau vaccinarea nu mai este valabilă. În cea din urmă situație, persoana responsabilă are obligația de a completa un formular de localizare a animalului de companie, ce poate fi descărcat de pe site-ul autorității menționate.

un pisoi in cusca 
Animalele pot fi transportate doar în cuști speciale sau genți

 

Ce reguli au companiile aeriene pentru călătoritul cu animale de companie

 un avion HiSky pe cer
HiSky anunță exigențele pentru transportare alături de stăpâni doar câini și pisici

În urmă cu doar câteva zile, aerogara menționa care sunt condițiile pe care călătorii trebuie să le îndeplinească pentru a putea zbura alături de animalele lor de companie, aerogara făcând publice la acel moment companiile aeriene care impun diferite cerințe în ceea ce privea oferirea la bordul unui avion a unui loc pentru necuvântătoare.

Conform companiilor aeriene care oferă servicii prin intermediul Aeroportului Internațional din Iași, ucrainenii trebuie să anunțe încă din momentul în care are loc achiziționarea biletelor care sunt animalele care îi vor însoți pe toată perioada zborului, acest lucru fiind posibil doar dacă este oferit acordul din partea operatorului sau companiei aeriene în cauză.

În acest moment, necuvântătoarele pot călători doar prin intermediul achiziționării unor cuști, containere, genți cu anumite dimensiuni și documentele doveditoare rezervării zborului cu 24 de ore înainte.

Două companii aeriene au prezentat condițiile în care pasagerii vor călători alături de animalele lor. HiSky anunță că pasagerii își pot lua doar câinii și pisicile spre toate destinațiile operate din Iași, mai puțin Regatul Unit.

Anumite companii însă, precum Wizz Air, nu acceptă animale vii la bord, în afară de câinii care sunt ghid pentru nevăzători, aceștia fiind incluși în excepțiile de călătorie pentru cei care au animale de companie și au curse de la Aeroportul Iași.

Adauga un comentariu