Eveniment-Social

Exclusiv! Care este situaţia angajaţilor de la Școala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi! O nouă rundă de testări

Publicat: 03 iun. 2020
Scoala-Gimnaziala-Titu-Maiorescu-din-Iasi

Situaţie dificilă la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi. După ce zilele trecute două persoane au fost depistate pozitiv la infectarea cu COVID-19, unitatea de învăţământ a fost închisă.

Deşi de ieri, 2 mai 2020, la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi elevii care susţin Evaluările Naţionale ar fi trebuit să revină, acest lucru nu s-a întâmplat.

S-au testat, până acum, opt persoane. Urmează alte trei teste

Aşa cum menţiona în EXCLUSIVITATE, Cotidianul Bună Ziua Iaşi, la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi au fost descoperite două persoane care sunt infectate cu COVID-19. Conform reprezentanţilor USLIP Iaşi, până acum au fost făcute opt testări. Rezultatele, în afară de cele două persoane, au fost negative. Totuşi, în perioada care urmează, alte trei persoane vor urma a fi testate. Este vorba despre trei femei de serviciu.

Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu nu s-a deschis.

Deşi de ieri, 2 iunie 2020, scoala ar fi trebuit să primească elevii care vor să se pregătească pentru Evaluarea Naţională, acest lucru nu s-a întâmplat. Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu a decis să rămână închisă pentru a preveni o posibilă infectare colectivă.

”Din această sâmbătă, având în vedere că administratorul avea soţia infectată, am dispus ca eu şi toţi colegii care au intrat în contact cu persoana infectată, să facă teste. În urma acestora, până acum, încă o persoană a fost declarată pozitivă la infectarea cu COVID-19. În consecinţă, vom mai ave încă cinci persoane care vor face testele. Aceştia au intrat în contact direct cu persoanele infectate. Şcoală a fost închisă, am anunţat DSP Iaşi care va decide dacă vom putea relu cursurile. Am colaborat cu ISJ IAŞI, USLIP Iaşi şi cu DSP Iaşi. Este o situaţie nedorită şi noi sperăm că vom putea susţine Evaluarea Naţională în unitate dar, repet, este o decizie pe care o poate lua doar DSP Iaşi.” a declarat, pentru BZI.RO, directoarea Școlii Gimnaziale Titu Maiorescu Iași, Ichim Oana Mirela.

Adauga un comentariu