Titlurile zilei

Noi cazuri de infecție cu COVID-19, la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași! Evaluarea Națională 2020 este pusă în pericol!

Publicat: 03 iun. 2020
Angajați infectați cu noul coronavirus la Școala Gimnazială Titu Maiorescu din Iași, după ce au intrat în contact cu un coleg depistat cu COVID-19
Infecție cu COVID-19 la Școala Gimnazială Titu Maiorescu din Iași

Două cazuri de infecție cu COVID-19, la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași! Angajații au fost depistați pozitiv după ce au intrat în contact cu un coleg de la muncă. Directorul școlii, prof. Oana Ichim, și toate persoanele care au intrat în contact cu administratorul infectat cu COVID-19 și-au făcut teste PCR. Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași, a fost închisă. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași să deruleze o anchetă epidemiologică. Evaluarea Națională 2020 este programată în perioada 15 – 18 iunie. Săptămâna aceasta, zeci de elevi de clasa a VIII-a ai Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, din Iași, ar fi trebuit să facă pregătire pentru Evaluarea Națională 2020

Doi angajați infectați cu COVID-19, la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași! Directorul școlii, prof. Oana Ichim, și toate persoanele care au intrat în contact cu administratorul infectat cu COVID-19 și-au făcut teste PCR. Se așteaptă rezultatele testelor pentru cinci cadre didactice intrate în contact cu administratorul Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, din Iași.

Cum s-au infectat cu COVID-19 angajații Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”

Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași, a fost închisă. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași să deruleze o anchetă epidemiologică. Evaluarea Națională 2020 este programată în perioada 15 – 18 iunie.

„Sâmbătă, pe 30 mai 2020, având în vedere că administratorul avea soția infectată, am dispus ca eu și toți colegii care au intrat în contact cu persoana infectată să facem teste PCR. În urma acestora, până acum, încă o persoană a fost declarată pozitivă la infectarea cu COVID-19. În consecință, vom mai avea cinci persoane care vor face testele. Acestea au intrat în contact direct cu persoanele infectate. Și eu mi-am făcut testul. Acesta a fost negativ. Școala a fost închisă și am anunțat DSP Iași, care va decide dacă vom putea relua activitatea de pregătire a elevilor pentru Evaluarea Națională 2020. Am colaborat cu ISJ, USLIP și cu DSP Iași. Este o situație nedorită și noi sperăm că vom putea susține Evaluarea Națională în unitate, dar, repet, este o decizie pe care o poate lua doar DSP Iași”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, Oana Mirela Ichim.

Liderul USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă: „Dacă vor fi infecții cu COVID-19 la Examenele Naționale, Ministerul Educației și Cercetării este răspunzător!”

Prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, a fost cel care s-a implicat în cazul de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și a susținut testarea PCR.

„După cazul angajatului de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, care a fost depistat pozitiv, am mai făcut testări. S-a dovedit că încă un angajat al unității de învățământ este infectat cu COVID-19. Urmează să facem alte cinci teste PCR, la cerere, cadrelor didactice care au intrat în contact cu persoana infectată. Noi, ca sindicat, am afirmat că sănătatea elevilor și a profesorilor este cea mai importantă și Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu trebuie să aibă loc anul acesta în forma clasică. Dacă vor fi infecții cu COVID-19 la Examenele Naționale, Ministerul Educației și Cercetării este răspunzător! Noi am contestat în instanță Ordinul Ministerului Educației care a decis derularea examenelor în mod normal. Suntem în proces și vom vedea ce se va decide. Nu este corect ca Inspectoratul Școlar Județean Iași și directorii de școli și licee să fie răspunzători pentru această situație!”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Comentarii
  • Care sunt interesele de se doreste atat de mult anularea examenelor? Chiar vrem sa ne inconjuram de prosti cu diploma? E foarte suspecta reactia liderului sindical…ar fi interesanta o ancheta jurnalistica pe aceasta tema. Il urmaresc de ceva timp si se comporta bizar. In loc sa fie multumit ca profesorii nu au fost trimisi in somaj tehnic si ca au primit salariu integral…imi pare manevrat de un papusar cu chef de scandal…

Adauga un comentariu