Local

Exclusiv! Cere daune morale de la o vecină, din cauza unei vaci! Femeia spune că, de fapt, individul se plictisește după gratii!

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Cere daune morale de la o vecină din cauza unei vaci Femeia spune că de fapt individul se plictisește după gratii

Un individ a solicitat daune morale de la o vecină. Totul a pornit după ce femeia nu și-a mai găsit bovina pe câmp. Aceasta a formulat o plângere la Poliție. În urma anchetei, individul a fost sancționat administrativ de către anchetatori, potrivit femeii. Totuși, bărbatul s-a simțit lezat

Proces inedit, pe rolul instanțelor ieșene! Un bărbat a decis să își acționeze în judecată o vecină. Marius T. le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Pașcani să o oblige pe femeie la plata unor daune morale.

„Instanța respinge acțiunea civilă formulată de reclamantul Teodorescu Marius, în contradictoriu cu pârâta Niculina H., ca neîntemeiată. Ia act de renunțarea la judecată formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul T.I.C.”, au decis recent judecătorii pășcăneni. Totuși, reclamantul a contestat hotărârea, dosarul ajungând acum în apel la Tribunalul Iași.

De unde a pornit scandalul

Procesul în pretenții a început pe data de 25 ianuarie 2019. La acea dată, reclamantul a solicitat instanței ca, prin hotărârea ce se va pronunța, să fie obligată Niculina H. la plata unor daune morale de peste 2.000 de lei, precum și obligarea acesteia la achitarea cheltuielilor de judecată.

„Pe data de 1 noiembrie 2013, pârâta m-a acuzat că i-aș fi furat o vacă. În realitate, această vacă a fost furată de altcineva, de la care a și fost recuperată. Pârâta, împreună cu o rudă de-a mea, cu care eu eram în dușmănie, au convenit să facă o plângere mincinoasă, care, în final, mi-a provocat mai multe nedreptăți, fiindu-mi afectată grav credibilitatea în comună”, a precizat bărbatul în cererea adresată instanței.

La rândul ei, femeia a depus întâmpinare, solicitând respingerea cererii și cheltuieli de judecată.

„Pe 1 noiembrie 2013, am sesizat telefonic Poliția, iar, ulterior, și în scris, faptul că, în ziua respectivă, persoane necunoscute mi-au furat vaca de pe islazul satului Giurgești. Eu nu l-am reclamat pe Marius T. pentru săvârșirea infracțiunii de furt, nu am știut că această persoană are legătură cu furtul bovinei”, a subliniat femeia în fața judecătorilor.

„Nu are cu ce-și ocupa timpul…”

În urma sesizării, anchetatorii au deschis un dosar penal și, la final, au dispus clasarea cauzei față de Marius T., din comuna Costești, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în cauză fiind vorba despre portul cuțitului, armă folosită la tăiatul funiei priponului cu care era legată vaca.

„De asemenea, s-a dispus aplicarea față de acesta a unei amenzi administrative de 800 de lei. În referatul cu propunere de clasare a cauzei întocmit de Poliție pe 9 iunie 2014, s-a făcut vorbire despre numitul Marius T., cum că acesta ar fi fost văzut de martorul T.I.C., consătean cu persoana vătămată, pe câmp, în timp ce s-ar fi deplasat cu vaca aparținând persoanei vătămate, spre mașina cumpărătorului N.G. Ulterior, polițiștii au găsit vaca la domiciliul cumpărătorului N.G. și a fost recuperată”, a adăugat pârâta în instanță.

Aceasta a adăugat că a depus o plângere față de soluția dată în cauză, respectiv clasarea cauzei și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, motivând faptul că autorul furtului se afla în stare de recidivă, tot pentru infracțiuni de furt calificat. Ea a mai spus că, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani din data de 23 iulie 2014, s-a dispus admiterea plângerii sale ca fiind întemeiată, redeschiderea urmăririi penale pentru infracțiunea de furt și trimiterea dosarului la Judecătoria Pașcani pentru confirmare în cameră preliminară.

„De la acea dată nu am mai luat la cunoștință de cursul urmăririi penale în cauză. Întrucât în cauză s-a dispus de către organele de urmărire penală o măsură minimală de sancționare a numitului Marius T. pentru săvârșirea infracțiunii de furt în dauna mea, prin aplicarea acelei sancțiuni cu caracter administrativ, rezultă că acesta este ori autor al faptei, ori complice, deci are legătură cu cauza, iar plângerea depusă de reclamant cu titlul de pretenții este total nefondată. Consider că reclamantul, în prezent deținut în Penitenciarul Iași, condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și în curs de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, a întocmit această plângere pentru a-și ocupa timpul în închisoare”, a afirmat femeia.

Adauga un comentariu