Titlurile zilei

Exclusiv! Dascălul din Târgu Frumos a murit! Trei decese cauzate de infectarea cu COVID-19! Două cazuri sunt din Iaşi

Publicat: 27 apr. 2020

Grupul de Comunicare Strategică anunţa încă un val de decese cauzate ca urmare a infectării cu COVID-19! Toate decesele s-au produs la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Sunt două decese a unor ieşeni, iar a treia persoană decedată este un doctor din Botoşani care s-a stins din viaţa la Iaşi.

Afli aici detalii despre doctorul din Botoşani care, deşi era pensionara, a ales să se întoarcă la serviciu şi să îşi ajute colegii în această perioadă.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani este dascălul din Târgu Frumos care, alături de preotul din localitate, a fost confirmat cu COVID-19. Vă aducem aminte faptul că, recent, un preot de rit vechi s-a dus cu molifta la sute de locuitori din orașul Târgu Frumos. Preotul si dascălul erau pozitiv la infectarea cu COVID-19. DETALII AICI DESPRE ANCHETĂ

”In weekend, Terapia Intensivă a lucrat la capacitate maximă. Din păcate am avut patru decese. Trei dintre ele au fost în decursul nopţii trecute. Printre decese se afla şi o colegă de-a noastră. Avea mai multe comorbilitati. Nu contează cine eşti, cu cine te ocupi, doare la fel de mult când o viaţă nu este. Doctoriţa a venit de la Botoşani în urmă cu patru zile şi a intrat direct în Terapie Intensivă. Starea generală a devenit din ce în ce mai gravă, nu neapărat în urma infectării cu COVID-19, ci ami degrabă din cauza reechilibrării disfuncţiei de organ, aceasta reechilibrare nu a mai putut fi posibilă. În Terapie Intensivă avem cazuri critice. La ora actuală mai sunt trei locuri libere în terapie intensivă, dintre care două urmează a fi dezinfectate şi pregătite.” a menţionat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Deşi medicii au depus toate eforturile necesare pentru a-l ţine în viaţă pe Grigore Luchian, din cauza unei insuficiente respiratorii acute, bărbatul a decedat.

”Pacientul a fost transferat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă prezentând fenomene de insuficientă respiratorie acută. Totodată, acesta avea şi alte boli asociate. Din păcate nu a mai putut fi salvat.”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Chiar dacă bărbatul a decedat, niciun contact nu va mai fi anchetat deoarece ancheta epidemiologica a fost încheiată.

„Ancheta epidemiologica a fost efectuată şi finalizata la scurt timp după ce bărbatul a fost depistat pozitiv la infecţioase cu coronavirus. Atât contactii direcţi, cât şi contactii contactilor au fost anchetaţi şi monitorizaţi. Faptul că evoluţia lui nu a fost favorabilă nu influenţează rezultatul anchetei.”, a specificat dr. Lucian Indrei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

„Deces 629

Bărbat, 65 ani din județul Iași

Data internării: 07.04.2020, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.
Data recoltării: 08.04.2020.
Data confirmării: 09.04.2020.
În data de 15.04.2020 este transferat în AŢI, în 22.04.2020 intubat și ventilat mecanic.
Data decesului: 27.04.2020.
Comorbidități: steatoza hepatică, ulcer duodenal.

Deces 630

Bărbat, 79 ani din județul Iași.

Data internării: 22.04.2020, la Spitalul Municipal Pașcani, transferat în 24.04.2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași.
Din 26.04.2020 este în AŢI, intubat și ventilat mecanic.
Data recoltării: 22.04.2020.
Data confirmării: 23.04.2020

Data decesului: 27.04.2020.
Comorbidități: HTA, boală renală cronică, cancer de colon operat.

Deces 631

Femeie, 68 ani din județul Botoșani, medic la Spitalul Județean de Urgență Botoșani.

Primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ.
În data de 19.04, se internează în secția infecţioase Botoşani, retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, transferată la Spitalul de Infecţioase Iași în data de 24.04

Decesul a survenit în de 27.04, în jurul orelor 3.30. Suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă.”, potrivit GCS.

Comentarii
Adauga un comentariu