Local

Exclusiv! Doi ieşeni au fugit din carantină: Polițiștii i-au prins! Unde au fost găsiți – FOTO, VIDEO / UPDATE

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

UPDATE: Reprezentanții DSP Iași susțin că, în această dimineață, două persoane au părăsit fără drept Centrul de Carantină sărind geamul camerei (aflată la et. 1). Cei doi fugari sunt din Podu Iloaiei și, respectiv Dancu, și fuseseră introduși în Centrul de Carantină în data de 01.04.2020 pentru că nu respectaseră măsura izolării la domiciliu, instituită ca urmare a revenirii acestora din străinătate, din zone galbene (Marea Britanie și, respectiv, Grecia).

Cele două persoane au fost date în consemn structurilor de ordine publică, acționându-se pentru depistarea și prinderea acestora. Una dintre persoane a fost depistată și prinsă în jurul orei 10.00, în zona Universității Al. I. Cuza, de către un echipaj mixt jandarm / polițist. Ulterior, cealaltă persoană a fost depistată, de lucrători ai IPJ, în jurul orei 14.00. Cei doi au fost reintroduși în carantină pentru un nou ciclu de 14 zile, au fost sancționați contravențional conform legislației în vigoare și fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor conf. art. 352 al.1 Cod Penal. Pe numele acestora urmează să se emită documente de imputare pentru cheltuiala efectuata cu cazarea și masa acestora în Centrul de Carantină.

UPDATE: Vorbim despre doi tineri. Cel care a fost prins are 35 de ani şi a fugit din carantina, acolo unde fusese băgat pentru că fugise din autoizolare. Al doilea tânăr are 27 de ani şi a fost pus în carantină în aceleaşi condiţii ca primul. Unul dintre tineri era domiciliat în Dancu, celălalt din Podu Iloaei. Se aflau în carantină în zona Bucium. Poliţiştii au făcut eforturi consistente în găsirea primului tânăr, continuând căutările pentru găsirea celui de-al doilea bărbat.

 

UPDATE: Conform informaţiilor deţinute de reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi, doi ieşeni au fugit din carantina. Polițiștii au reuşit să prindă pe unul dintre ei. Momentan, jandarmii îl caută şi pe al doilea.

Știre inițială

Un ieşean a fugit din carantină. Oamenii legii l-au căutat prin oraş, iar într-un final l-au găsit în zona Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În aceste momente, o ambulanţă echipată cu o izoletă se deplasează pentru a-l prelua pe fugar. Marcel Vela a declarat acum câteva zile faptul că în ultima Ordonanţă Militară s-a specificat faptul că cei care fug din carantina, sau ies din izolare, vor suporta din buzunarele proprii cheltuielile aferente perioadei.

Ministrul de Interne a mai menţionat faptul că, indiferent de perioada în care cel care fuge a petrecut-o în carantină, perioadă se resetează. Concret, tânărul viteaz din Dancu va trebui să mai stea 14 zile în carantină şi asta pe banii proprii.

Adauga un comentariu