Actualitate

EXCLUSIV! Femeile din Iasi apeleaza la masuri disperate. Fostii soti urmariti in fiecare clipa

Publicat: 05 mai 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Femeile din Iasi apeleaza la masuri disperate. Fostii soti urmariti in fiecare clipa
1
@ Ca sa-si apere copii de mediul toxic al fostilor soti, femeile din Iasi apeleaza la masuri radicale @ Tot mai multe femei din Iasi au cerut ajutorul detectivilor particulari @ Probele sunt prezentate in instanta pentru obtinerea custodiei unice @ „A reiesit ca barbatul mergea pe strada fara sa tina copilul de mana, traversa neregulamentar sau nu tinea copilul, in scaunul special pentru autovehicule”, povesteste un detectiv iesean 
 
Problemele in casnicie iau o intorsatura neplacuta in interiorul mai multor familii din Iasi. Dupa divorturi lungi si dureroase, de obicei, cei mai afectati sunt copiii. Pe fondul unei stari de lehamite, sotii prefera sa imparta custodia copiilor, chiar daca de multe ori aceasta intelegere nu vine in interesul copiilor. Dupa ceva timp de la pronuntarea divortului, femeile regreta ca nu au castigat custodia unica.

Asta, pentru ca simt ca fostii soti nu se ingrijesc de copil, iar minorul ajunge sa treaca printr-o serie de stari schimbatoare. Pentru a castiga custodia, probele nu sunt tot timpul suficiente pentru obtinerea unei decizii favorabile. Astfel, ultima solutie vine din partea detectivilor particulari. In ultimii ani, tot mai multe femei apeleaza la firmele de specialitate pentru obtinerea custodiei.

Vezi si : Violenta in familie. Cum obtii ordinul de protectie si ce patesc cei care il incalca

„Pe langa partea de urmarire a sotilor adulteri, primim si cazuri ce vizeaza custodia. In general, femeile solicita aceste servicii. Ce se intampla? Divorteaza, impart custodia, dar isi dau seama ca fostul sot nu are grija de copil. Daca cer custodia in instanta, probele pe care le au sunt insuficiente. Pentru a fi convingatoare, apeleaza la o firma de detectivi. Am avut un caz cand l-am urmarit pe fostul soti timp de o saptamana. L-am fotografiat, l-am filmat. A reiesit ca barbatul mergea pe strada fara sa tina copilul de mana, traversa neregulamentar sau nu tinea copilul, in scaunul special pentru autovehicule. Aceste probe au fost suficiente, iar femeia a castigat procesul de custodie”, a spus un detectiv din Iasi, in cadrul unei conferinte a detectivilor, organizata la Iasi. Costurile unui filaj depind de numarul de ore de urmarire si complexitatea cazului. Se poate ajunge si la 1000 de euro pentru cateva zile de urmarire.
  

Cand vine vorba de copii, femeia se transforma
 
Psihologii au explicat pentru BZI ca, mamele au tendinta de a fi de multe ori hiperprotective. La cel mai mic semnal ca o persoana afecteaza psihic sau fizic integritatea copilului, masurile devin extreme.

„Orice mama are tendinta de a-si proteja copilul intr-o forma agresiva sau mai putin agresiva. Daca o mama considera ca este nedreptatita cauta tot felul de dovezi pentru a arata ca ce spune este adevarat. Uneori, nici legile nu sunt facute bine. Protectia unui copil sta in sfera normalului. Cand declaratiile mamei nu prezinta veridicitate, cauta dovezi ca sa dovedeasca contrariul „, a declarat psihologul Claudia Carausu.

Sunt cazuri in care nici decizia instantei nu este suficienta. Chiar daca exista si un ordin de protectie, fostii soti continua sa hartuiasca familia. Doar politia poate interveni care a mai cerut si arestarea tatilor violenti.

Cazuri grave la Iasi

 
Avocatii ieseni specializati in divorturi au precizat ca pe instantele de judecata sunt cazuri grave in care copiii sunt prinsi la mijloc. De multe ori, aparatorii devin tinta unor atacuri din partea parintelui care risca sa-si piarda copiii.

„Detalii nu pot sa va dau. Sunt cazuri foarte complicate. Pana nu exista o decizie a instantei nu pot vorbi sub nicio forma. Sunt destule presiuni din partea partii adverse „, a spus un avocat din Iasi. Conform practicii, cand sotii isi disputa custodia, procesele se pot intinde pe o perioada lunga de cativa ani.

Vezi si : Fostul concubin a incalcat un ordin judecatoresc prin care nu avea voie sa se apropie de ea si fiica ei! Politistii i-au deschis dosar penal
 

Detectivii au venit la Iasi
 
Activitatea detectivilor din Iasi a fost prezentata la finalul lunii trecute in cadrul conferintei organizata de Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania (ANDR). La eveniment au participat Maria Bumbaru, presedintele asociatiei, Constantin Vartolomei, responsabil pe Iasi din partea ANDR, si Nelu Chelariu, vicepresedinte regional Moldova.

Totodata, au fost prezenti si reprezentantii firmelor de detectivi, fosti ofiteri in structurile de stat ai Politiei. Principala tema a facut referire la relatia detectiv-politist. Cei dintai s-au plans ca autoritatile nu pun la dispozitie date cu caracter personal care ar trebui sa conduca la rezolvarea cazurilor. Politistii au spus ca nu pot incalca legea oferind aceste date, riscurile ducand la pierderea locului de munca.

Adauga un comentariu