Eveniment-Social

EXCLUSIV! Informație de ultimă oră la Universitatea „Cuza” din Iași! Sute de tineri sunt vizați – FOTO

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În această perioadă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași a demarat un proiect cu totul modern. În acesta sunt implicați profesori importanți și totul se derulează on-line pe Skype sau platforma Zoom. Doar ieri, sute de persoane au urmărit cele transmise de universitarii de la „Cuza”. Este vorba despre o premieră ce are în prim-plan promovarea celei mai vechi instituții de învățământ superior a României. „Elevii de liceu sunt invitați să afle mai multe informații despre facultățile UAIC. Se facilitează informarea corectă a acestora cu privire la oferta educațională a instituției, înlocuind metodele clasice de interacțiune directă cu aceștia”, arată prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public la UAIC

Premieră la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Este vorba despre acțiunea „Caravana UAIC on-line”. Totul a debutat ieri, 26 martie 2020, cu paneluri interactive on-line pentru orientarea educațională a elevilor de liceu. Este o modalitate de continuare a Caravanei UAIC, care a vizitat până la începutul acestei luni aproape 10.000 de liceeni din 76 de licee. Starea de fapt ce ține de pandemia de COVID-19 i-a determinat pe cei de la „Cuza” să apeleze la această formulă.

„Considerăm că este un debut reușit al acestui tip nou de acțiuni, pentru că au fost peste 600 de persoane interesate care au urmărit panelul. Panelul «STEM pentru viitorul tău și al lumii», de joi (ieri – n.r.), 26 martie, în intervalul 11:00-12:00 a oferit ocazia liceenilor să afle răspunsuri la întrebările lor din partea profesorilor din facultățile în care se studiază Științe exacte și Științe ale naturii”, arată prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public la UAIC.

Care sunt profesorii implicați și ce urmează

Astfel, au fost implicați în activitatea virtuală: Biologie – conf. univ. dr. Carmen Gache, Chimie – lect. univ. dr. Alina Brândușa Petre, Economie și Administrarea Afacerilor – prof. univ. dr. Teodora Roman, Educație Fizică și Sport – asist. univ. dr. Florin Trofin, Geografie și Geologie – lect. univ. dr. Mihai Bulai, Fizică – prof. univ. dr. Cristian Enăchescu, Informatică – conf. univ. dr. Corina Forăscu, Matematică – prof. univ. dr. Răzvan Lițcanu.

„Fiecare dintre paneluri are o temă specifică, legată de specificul fiecărei facultăți. Urmează panelul «Construiește-ți viitorul cu și prin oameni», care va avea loc marți, 31 martie, în intervalul 11:00-12:00 și va oferi ocazia liceenilor să afle răspunsuri la întrebările lor din partea profesorilor din facultățile în care se studiază Științe umaniste de la: Drept – lect. univ. dr. Carmen Moldovanu, Filosofie și Științe Social-Politice – conf. univ. dr. Alexandru Ioan Grădinaru, Istorie – conf. univ. dr. Roxana Curcă, Litere – conf. univ. dr. Emanuela Ilie, Psihologie și Științe ale Educației – asist. univ. dr. Octav Cândel, Teologie Ortodoxă – pr. lect. univ. dr. Paul Cezar Hîrlăoanu și Teologie Romano-Catolică – pr. lect. univ. dr. Iosif Iacob.”, a mai preciziat prorectorul Mihaela Onofrei.

„Cum să-ți alegi facultatea”

Urmează panelul „Cum să-ți alegi facultatea”, care va avea loc vineri, 3 aprilie, în intervalul 11:00-12:00 și va aduce în fața liceenilor specialiști din cadrul Serviciului pentru Studenți și Absolvenți. De data aceasta, liceeni sunt invitați să afle mai multe despre importanța autocunoașterii în procesul de decizie privind alegerea facultății la care vor studia și recomandări pentru fiecare categorie de factori care influențează aceste decizii, despre activitățile extracurriculare organizate de Universitate, despre proiectele realizate în colaborare cu angajatorii.

„Elevii de liceu sunt invitați să afle mai multe informații despre facultățile UAIC. Se facilitează informarea corectă a acestora cu privire la oferta educațională a instituției, înlocuind metodele clasice de interacțiune directă cu aceștia. În timpul panelurilor, elevii vor putea afla informații direct de la reprezentanții facultăților și de la specialiștii în orientarea în carieră. Pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor liceenilor, a fost lansat un formular prin intermediul căruia pot fi adresate întrebări în avans: https://bit.ly/panel-UAIC.

Cele trei paneluri sunt parte din evenimentele on-line organizate de Universitatea „Cuza” pentru Zilele Porților Deschise și pot fi urmărite la adresa: http://www.uaic.ro/cursuri-deschise și pe pagina de Facebook a Serviciului pentru Studenți și Absolvenți: https://www.facebook.com/servicii.studentiUAIC. Totodată, panelurile prefațează deschiderea platformei de preînscriere on-line, programată pentru data de 6 aprilie, care anul trecut a fost vizitată de tineri din 16 țări, cu aproape 5.000 de conturi deschise”, a conchis universitarul Onofrei.

Adauga un comentariu