Titlurile zilei

EXCLUSIV! Iubita unui politician ieșean, lăsată fără avere de rude! Proprietăți de milioane de euro, ascunse de frica norei

Publicat: 28 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Iubita unui politician ieșean lăsată fără avere de rude Proprietăți de milioane de euro ascunse de frica norei

Cristi Corozăl, fost om de afaceri și politician, nu este lăsat să se odihnească în pace. Sora și părinții au sărit ca vulturii pe averea lăsată în urmă. A încercat să-i liniștească partenera de viață a afaceristului, Luminița Mirela Melinte. A cerut o parte din avere, după 23 de ani de relație care nu s-a concretizat într-o căsătorie. Alertați de ideea că ar putea pierde, toate bunurile defunctului au fost transferate de către moștenitori, pentru a li se pierde urma. Sora lui Corozăl nu a vrut să comenteze hotărârea luată. Lămuririle vin de la „noră”.

„Imediat după ce Cristi a murit, totul s-a schimbat. Cu familia mă înțelegeam bine până atunci. Ei nu se așteptau să avem această avere. Am fost destul de discreți cu munca noastră. După 23 de ani împreună, cred că mi se cuvine și mie o parte, a spus Mirela Melinte.

Miza: o clădire de milioane de euro situată în Copou

Telenovelă în familia omului de afaceri Cristi Corozăl, decedat în 2017, în urma unui infarct. După tragedie, a urmat un scandal privind împărțirea banilor. Luminița Mirela Melinte, partenera de viață a lui Cristi Corozăl, dar nu și în acte, s-a zbătut să prindă o parte din averea iubitului. Dar, s-au opus vehement Luminița, sora lui Corozăl, și părinții Maria și Constantin. Cei trei au făcut un front comun pentru ca Luminița Melinte să nu vadă niciun ban. Iubita lui Corozăl nu s-a lăsat mai prejos și i-a dat în judecată, implicit societatea Transworld SRL, unde se afla o parte importantă din avere. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Iași, cu termen de judecată pe 16 ianuarie 2020. Ghinionul concubinei a fost că nu a fost inclusă în firmă, pe motiv că s-ar fi confruntat cu probleme juridice. O căsătorie la Starea Civilă ar fi lămurit mult lucrurile, dar a intervenit decesul omului de afaceri, cu care era logodită din 2016.

Inginerie de zile mari

Moștenitorii lui Cristi Corozăl au luat recent o decizie care ar urma să îngroape definitiv procesul. Aceștia, profitând de calitatea de asociați în societatea Transworld SRL, au convocat o Adunare Generală. S-a hotărât rapid divizarea parțială a societății. Astfel, cele mai valoroase bunuri imobile și mobile au fost transferate către firma proaspăt înființată, Transworld New SRL, unde apar aceiași asociați. Mutarea are ca efect imediat și tergiversarea procesului aflat pe rolul instanței. Contactată telefonic, Luminița Corozăl s-a arătat deranjată de întrebările reporterilor.

„Nu am vreme să vorbesc. Ok?”, spune Luminița Corozăl.

Ce bunuri au fost transferate

Familia Corozăl a reușit să mute bunuri de milioane de euro. Cea mai importantă proprietate se află în Copou, pe bd. Carol I nr. 3, vizavi de Habitat. Terenul are o suprafață de 479 metri pătrați, iar clădirea are o suprafață desfășurată 2.370 metri pătrați. Este vorba despre clădirea ce aparținea societății Trust Construcții SA, cumpărată de către Cristi Corozăl. Clădirea a intrat în portofoliul omului de afaceri, după ce a participat la o licitație organizată de Finanțele ieșene. În zonă, un metru pătrat construit se vinde cu 2.000 euro. Prețul de închiriere pentru spațiu de tip birou este de 12 – 15 euro, iar dacă se închiriază în regim de spațiu comercial, se ajunge la un preț de 50 de euro pe metru pătrat. Lista bunurilor este completată de două suprafețe de teren de 258 metri pătrați, situate la aceeași adresă. Totodată, au fost transferate și trei autoturisme pe noua firmă: Audi – 2006, Nissan – 2005, Ford – 2004.

Văduva: „Ne așteptam la asta”

Contactată telefonic, Luminița Mirela Melinte a precizat că se aștepta la o astfel de mutare.

„Imediat după ce Cristi a murit, totul s-a schimbat. Cu familia mă înțelegeam bine până atunci. Ei nu se așteptau să avem această avere. Am fost destul de discreți cu munca noastră. După 23 de ani împreună, cred că mi se cuvine și mie o parte. Nu m-am gândit la nicio sumă. Să se hotărască cât mi se cuvine. Sunt convinsă că le este frică, pentru că vor pierde. Vor fi obligați să aducă bunurile înapoi, la nivelul anului 2017, înainte de moartea lui Cristi”, a precizat Luminița Melinte.

Avea multe afaceri

Până la data decesului, Cristi Corozăl dezvoltase mai multe afaceri. Se afla și la primul mandat de consilier local din partea formațiunii ALDE. Alesul local, atunci în vârstă de 45 de ani, a fost găsit în mașina personală duminică noaptea, 17 iulie, în jurul orei 22:00, de apropiați, în zona Tudor Vladimirescu. Acesta a suferit un infarct în timp ce se afla la volan. Apropiații acestuia spuneau atunci că omul de afaceri exagera de multe ori cu munca. Corozăl administra clubul Master Pub, din Tudor Vladimirescu, gestiona mai multe săli de jocuri de noroc și intenționa să cumpere hotelurile „Traian” și „Astoria”.

Adauga un comentariu