Local

EXCLUSIV! Mascații au intrat în vila unui afacerist ieșean! Au găsit sacoșe pline cu sume importante. Clipele de libertate îi sunt numărate

Publicat: 11 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Mascații au intrat în vila unui afacerist ieșean Au găsit sacoșe pline cu sume importante. Clipele de libertate îi sunt numărate

Patronul unei firme de transport persoane a fost luat pe sus de către luptătorii de la SAS. Este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. S-au ridicat sume importante, care ar fi rezultat din activități infracționale.

„La data de 7 noiembrie au fost efectuate patru percheziții domiciliare la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la domiciliul administratorului. Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală”, spun reprezentanții IPJ.

Deocamdată, afaceristul este cercetat în stare de libertate

Se strânge lațul pentru un afacerist din Iași. Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, a fost vizitat pe data de 7 noiembrie de către polițiști și mascați, în cadrul unei acțiuni de percheziție. Aceștia au răscolit punctele de lucru ale lui Dinte și domiciliul din zona Galata. Asta în contextul în care pe numele afaceristului există un dosar pentru evaziune fiscală. Polițiștii au ridicat mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 lei, 6.600 euro, 100 lire turcești. Banii ar rezulta din activități infracționale.

„La data de 7 noiembrie au fost efectuate patru percheziții domiciliare la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la domiciliul administratorului. Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. În urma perchezițiilor au fost ridicați bani și bunuri”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Iași.

La percheziții au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), polițiști de la Serviciul Rutier. Deocamdată, Dinte este cercetat în stare de libertate

Probleme și cu Finanțele

Constantin Dinte are probleme și cu Fiscul ieșean. Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași a organizat o licitație pentru valorificarea unor bunuri ce aparțin societății Riedler SRL, controlată de către Constantin Dinte. Nu este prima oară când se organizează procedura, după ce la primele nu s-au înregistrat ofertanți. Va fi scos la vânzare un microbuz, marca Wolkswagen, an fabricație 2007, 594.047 kilometri parcurși, cu un preț de pornire de 23.775 lei.

Lista este completată de un autobuz BMC, an fabricație 2005, cu un preț de pornire de 18.900 lei. Față de prima licitație, prețurile au fost diminuate cu 25 la sută. Cea mai importantă firmă din portofoliu este Farmacom Impex SRL. Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,9 milioane lei, profit de 45.925 lei, datorii de 5,8 milioane lei, cu un număr de 18 angajați. Apelat telefonic, Constantin Dinte nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Îi place luxul

Din banii din transporturi, Constantin Dinte a investit puternic în proprietatea personală situată pe strada Văleni, zona Galata, unde mai mulți potenți oameni de afaceri au vile. Pe o suprafață de aproape 2.000 mp, Dinte a construit o casă modernă, demnă de invidiat, cu demisol, parter și etaj, evaluată la sute de mii de euro. A construit și un bloc cu patru etaje în interiorul bazei Micedu, de pe strada Tabacului, unde deține o suprafață de teren de 4.000 metri pătrați. La un moment dat a avut probleme și cu proprii angajați. Aceștia l-au acuzat că nu plătea contribuțiile la stat pentru salariul lunar. Totodată, nu ar fi declarat nici sumele încasate de la călătorii care foloseu serviciile de transportat ale companiei Micedu. Afaceristul controlează și societățile Micedu Trans SRL, Compania Micedu SRL, Micedu Company Turism SRL. În majoritatea societăților apare ca asociat și soția lui Dinte, Mariana Dinte

Adauga un comentariu