Local

EXCLUSIV! Miroase a mușamalizare și braconaj la nivel înalt! Un polițist de frontieră a fost adus împușcat la spital și lăsat la UPU. Se acoperă ceva?

Publicat: 09 nov. 2019

Situație delicată la Iași după ce un polițist de frontieră a ajuns la spital împușcat. Bărbatul a trecut milimetric pe lângă moarte. Deși întâmplarea este extrem de bizară, miroase destul de puternic a mușamalizare. Polițistul ar fi vânător și a declarat că s-a jucat cu o armă care s-a descărcat accidental. Medicii din Iași au reușit să-l salveze, chiar dacă după internare au apărut complicații. În curs este o anchetă, însă totul s-a făcut cât mai „pe sub mână”.

Miroase a mușamalizare la Iași. Un polițist de frontieră a ajuns în urmă cu trei săptămâni la spital împușcat. Întreaga poveste este cusută cu ață albă. Polițistul pe nume Lucian Gabriel Nistor a ajuns la spital în regim propriu, mai precis cu o mașină particulară. Acesta este primul indiciu care ridică semne uriașe de întrebare. Cert este că bărbatul a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” și a fost băgat direct în sala de operații prezentând o plagă împușcată în zona abdomenului. Medicii au început o luptă contracronometru. Bărbatul poate spune că s-a născut a doua oară. Glonțul a intrat prin ambdomen, a atins pancreasul și stomacul și s-a oprit într-un mușchi, în spate.

A doua parte suspectă

Încă nu este clar, însă informațiile obținute de reporterii BZI ar trebui să dea unora de gândit. Nistor a precizat că s-ar fi împușcat singur. „Imposibil”, ar spune specialiștii. Motivul? O armă de foc, fie că vorbim despre un pistol sau despre o pușcă de vânătoare,m este făcută să ucidă. Viteza proiectilului tras de la o distanță mică este uriașă. Exte extrem de greu ca un proiectil tras de la o distanță mică să nu treacă prin corp. În acest caz, proiectilul nu a ieșit din corp. Ce înseamnă asta? Teoretic, singura explicație logică din acest caz este aceea că proiectilul a fost tras de la o distanță destul de mare, de câțiva zeci de metri.

S-a împușcat singur?

Chiar dacă polițistul a precizat că s-a împușcat singur, există dubii mari. Cel mai probabil, incidentul s-a petrecut la o partidă de vânătoare mai mult sau mai puțin legală. În astfel de cazuri, când este vorba despre un incident ce este legat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor se deschid dosare penale. Cineva trebuie să răspundă în fața legii, chiar dacă este vorba de o autoaccidentare. O persoană care deține o armă are anumite obligații. Dacă într-un fel sau altul se ajunge la un accident, cel care deține arma trebuie tras la răspundere.

Se face expertiză?

Armele de vânătoare sau armele de autoapărare de foc trebuie să fie expertizate în urma oricărui incident. În acest caz, dacă proiectilul a plecat dintr-o armă de vânătoare, trebuie făcută o expertiză balistică. Teoretic, orice armă are niște striații în interiorul țevii. Când proiectilul trece prin țeavă „dobândește” niște urme specifice. Așa, anchetatorii stabilesc cu ce armă s-a tras. Există arme care nu au însă acele striații din varii motive, iar expertiza balistică nu este relevantă.

Poate evita adevărul?

Pentru a evita o astfel de situație, bărbatul poate spune că „s-a jucat” cu un cartuș, iar în urma impactului s-a declanșat explozia în tub, iar glonțul a fost proiectat, în acest caz, în abdomen. Nici această variantă nu stă în picioare. În primul rând, un cartuș trebuie lovit destul de puternic cu un obiect ascuțit, la bază, acolo unde are o capsă care aprinde ulterior încărcătura din tub. Este extrem de greu ca asta să se întâmple. În plus, intervine încă o explicație pe care reporterii au relatat-o mai sus. Dacă glonțul ar fi intrat în corp fiind tras de la o distanță mică, ar fi trebuit să iasă din abdomen, nu să se oprească.

Explicația polițistului de frontieră

Reporterii au aflat că Nistor a precizat că a găsit un cartuș activ undeva prin zona în care își desfășoară activitatea de polițist de frontieră. L-a luat de pe jos și a plecat cu el acasă. Ulterior a încercat să-l desertizeze, adică să tragă proiectilul din tub. A precizat că în timp ce încerca să facă asta, s-a produs explozia, iar glonțul a fost proiectat, rănindu-l. Polițistul a cerut ajutorul unui prieten. Acesta l-a dus la spital. Ciudat este însă faptul că și prietenul polițistului este tot vânător. Proiectilul găsit în corpul polițistului era de calibrul 5,6.

Numele polițistului, în scandal de braconaj

Ciudat sau nu, numele aceluiași polițist apare într-un scandal de braconaj, în luna noiembrie a anului 2008. Lucian Gabriel Nistor a fost prins împreună cu Iulian Moisanu și Sorin Petrea, la Golăești. Atunci, cei trei au refuzat să se legitimize la solicitarea paznicului fondului de vânătoare. Ba mai mult, i-au dat date false de identitate și nu i-au arătat niciun document prin care ar fi avut voie sa vâneze în zona respectivă. Cei trei angajați ai Inspectoratului Poliției de Frontieră au fost prinși de agenții de la Postul de Poliție din Golăiești când se întorceau să își recupereze armele pe care le ascunseseră în tufișuri. Ulterior, procurorii au decis ca cei trei să fie amendați.

Dosar penal

Acum, pe numele lui Lucian Gabriel Nistor a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Totodată, bărbatul este cercetat și pentru vătămare corporală din culpă. Acum, polițistul de frontieră ce își desfășura activitatea la Aeroport are de dat explicații în fața legii. Poate că anchetatorii ar trebui să verifice mai atent anumite aspecte. Este greu de crezut că totul s-a întâmplat cum a declarat polițistul de frontieră.loading...

Comentarii
  • Io nu știu dacă nea frontieră a braconat sau nu. Decât să faceți supoziții științifico- fantastice, mai bine faceți altceva. Dibuiți clinica unde a fost operat, alegeți o asistentă ochioasă și-i faceți o cerere cu dop. În schimb, cereți-i o poză făcută pe șestache după radiografii în care să se vadă proiectilul, sau chiar proiectilul extras, prins în șubler. Diametru/ calibru, lungime, forma vârfului, gramaj, urme de ghinturi. În funcție de asta se poate vedea ce și cum.

Adauga un comentariu