Local

Exclusiv! Pensionar, lăsat în libertate după ce ar fi vrut să facă moarte de om! Victima este chiar vărul inculpatului!

Publicat: 26 feb. 2020

Procurorii ieșeni au propus ieri arestarea preventivă a unui bărbat de 68 de ani, din comuna Cotnari. Acesta este acuzat că și-ar fi înjunghiat un văr pe drumul sătesc din Zbereni. La audieri, bărbatul a susținut că s-a încăierat cu victima, dar că nu a înjunghiat-o, ci că aceasta ar fi căzut într-un cuțit

Un individ a fost reținut de către procurorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a încercat să facă moarte de om. Astfel, ieri după-amiază, anchetatorii au formulat la Tribunalul Iași o propunere de arestare preventivă a lui Dumitru Rotaru, în vârstă de 68 de ani, sub acuzația de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Totuși, instanța a respins propunerea de arestare preventivă și a decis doar punerea sub control judiciar a bărbatului, pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Oamenii legii au declarat că, pe data de 6 octombrie 2019, în jurul orei 19:00, în curtea unei case din satul Zbereni, comuna Cotnari, județul Iași, a avut loc un conflict spontan, în urma căruia inculpatul a ieșit pe uliță.

„La un moment dat, pe drumul sătesc, inculpatul a scos un cuțit și a lovit victima în zona toraco-abdominală. Victima a suferit o plagă înjunghiată cu hemiperitoneu, o leziune splenică, o leziune diafragmatică și o leziune în zona pancreasului”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Expertiză necesară din cauza apărării

Procurorii au adăugat că ancheta a durat mai multe luni din cauza apărării suspectului.

„Acesta a susținut că, în ziua amintită, a avut loc o încăierare între el și victimă, dar că avea cuțitul în buzunar, iar, în încăierare, victima ar fi căzut pe cuțitul respectiv. A fost nevoie de efectuarea unei expertize pentru verificarea apărării inculpatului, iar concluziile expertizei au contrazis ceea ce a susținut el. Astfel, am formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele inculpatului, la Tribunalul Iași, sub acuzația de tentativă de omor asupra unui membru de familie”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, autoritățile au fost alertate de către martori printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și medicale.
Victima a fost transportată de urgență la spital, iar medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite. Mai mult, victima a fost dusă direct în sala de operație, fiind necesară efectuarea unei splenectomii (extirparea splinei – n.r.).loading...

Adauga un comentariu