Local

Exclusiv! Primul caz de infecție cu coronavirus pentru un angajat al Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” din Iași

Publicat: 01 iun. 2020
Primul caz de infecție cu coronavirus pentru un angajat al Școalii
Primul caz de infecție cu coronavirus pentru un angajat al Școalii "Titu Maiorescu" din Iași

Prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași, a anunțat că la Școala Gimnaziale „Titu Maiorescu” din Iași, în urma unui test PCR pentru COVID-19, a fost confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus.

„La Școala „Titu Maiorescu” din Iași, în urma unui test PCR pentru COVID-19, avem confirmarea primului caz pozitiv. Persoana respectivă a intrat în contact cu un coleg a cărui soție este confirmată pozitiv. Ținând cont de gravitatea situație, am recomandat și solicitat ca atât profesorii, cât și elevii să nu participe fizic la cursurile de pregătire care încep mâine, pe 02.06.2020, până la clarificarea întregului context epidemiologic.

Ne întrebăm însă, dacă sindicatul nostru nu ar fi avut contractul cu Laboratoarele Praxis pentru testele COVID-19, care ar fi putut fi consecința prezenței la școală a cel puțin unei persoane infectate. USLIP IAȘI își reafirmă punctul de vedere că indiferent de măsurile pe care le-am lua, nu poate fi ignorat pericolul care poate veni din exteriorul unităților școlare. Solicităm MEC și Guvernului României să nu arunce elevii, profesorii și familiile lor într-o aventură care poate avea asupra acestora consecințe foarte grave”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă.

Din informațiile pe care reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” le dețin, angajatul infectată a intrat în contact cu conducerea instituției de învățământ dar și cu mai mulți membrii ai personalului. Acesta ar fi contactat virusul de la o persoană care lucrează la Băile de tratament din Nicolina, cunoscute de toata lumea si sub denumirea de Băile Purcica. Este o situație alarmantă ținând cont de numărul ridicat al persoanelor cu care cei doi au intrat în contact.

Comentarii
  • Nici nu ma asteptam ca o alta scoala sa fie inaintea scolii Titu, chiar si la acest capitol. La ce mizerie este in acea scoala, chiar si acum in pandemie dupa asa zisa curatenie, la etajul doi, pe tevile de caldura este mâl, nu praf, e praf care sta acolo de cand s-au pus tevile, gandacii de toate dinensiunile si culorile pot fi vazuti liberi pe hol si scari, spre deliciul elevilor. Din ce am inteles, doamnele de curatenie nu au in fisa postului igienizarea salilor de clasa, iar eu am.fost de multe ori la scoala si niciodata nu am gasit holul ud ca dupa spalare, dar niciodata si am fost la diferite ore in diferite zile….solutia conducerii cand semnalam astfel de fapte: nu ne mai lasa sa intram in scoala ca sa nu le mai vedem! Le urez succes cu COVID-ul si sper ca se bucura ca sunt iar in top, eu ma bucur ca elevii nu sunt la scoala.

Adauga un comentariu