Eveniment-Social

Exclusiv! Profesorul universitar Alin Marius Andrieş, angajat al UAIC, a semnat propunerea de retragere a titlului de doctor oferit lui Darius Vâlcov

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Profesorul universitar Alin Marius Andrieş angajat al UAIC a semnat propunerea de retragere a titlului de doctor oferit lui Darius Vâlcov

Cunoscutul profesor universitar, prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş, specialist în domeniul finanțelor şi profesor al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a întocmit un raport privind teza de doctorat a lui Darius Vâlcov.

Zeci de pagini au fost copiate, totalizând aproximativ 23% din întreaga teza de doctorat

Conform raportului semant de Alin Marius Andrieș, un număr de 50 de pagini au fost copiate în teza de doctorat a fostului consilier de stat Darius Valcov. Aceste pagini reprezintă, o preluare integrală sau parţială din alţi autori. Concluzia aparţine Comisiei de lucru a CNATDCU. Tot aceeaşi institutuie, propune retragerea titlului de doctor al lui Darius Vâlcov.

Alin Marius Andrieş: Zeci de pagini au fost copiate fără a indica sursa

”În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini. Constatând aceste abateri grave de la etică cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN”, afirmă în raportul său prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Alţi membri remarcă faptul că din cele 212 pagini ale lucrării, 50 sunt preluate integral sau parţial din alţi autori, fără citarea sursei, iar în cazul a 30 de pagini, citarea este eronată şi susţin de asemenea retragerea titlului de doctor, conform propunerii Comisiei de Etică a ASE.

Adauga un comentariu