Titlurile zilei

Exclusiv! Scene desprinse din filmele de acțiune, din nou la Iași! Un șmecher cu Mercedes a fost condamnat după ce a gonit pe străzi cu o alcoolemie uriașă!

Publicat: 30 apr. 2020

Un tânăr de 22 de ani a fost condamnat de judecătorii ieșeni. Credea că nimic nu i se poate întâmpla și a urcat băut și fără permis la volan. Anchetatorii au spus că, înainte de a se aventura în trafic, individul a băut șase sticle cu bere

Scene desprinse din filmele de acțiune, la Iași! Un șmecher cu Mercedes a fost condamnat pentru comiterea unor infracțiuni în traficul din județ. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnarea lui Cătălin Chifan la o pedeapsă rezultantă de un an de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere fără permis.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Ciortești sau în subordinea Primăriei comunei Ciortești”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Băut și fără permis

Procesul tânărului acuzat că a șofat băut și fără permis a început pe data de 26 februarie 2020. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au afirmat că individul a fost prins „în ofsaid” de polițiști la începutul lunii februarie a acestui an.

„Pe data de 7 februarie 2020, în jurul orei 1:10, inculpatul, care nu are permis pentru vreo categorie de vehicule, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz pe DE 583, în orașul Podu Iloaiei, având o alcoolemie de 2,00 g/l alcool pur în sânge”, au declarat anchetatorii.

Aceștia au mai spus că, pe 6 februarie, în jurul orei 16:00, individul se afla la o fermă din județul Neamț, unde lucra ca îngrijitor de animale, cerând și primind de la proprietar suma de 50 de lei.

„Cu acești bani, inculpatul și-a cumpărat un pachet cu țigări și a consumat șase sticle de câte 0,5 litri de bere, până în jurul orei 20:00, când s-a întors la fermă. În jurul orei 22:00, inculpatul s-a hotărât să plece către casă cu un autoturism de la fermă, întrucât știa că, în curtea fermei la care lucra, se aflau parcate mai multe mașini. Astfel, deși consumase băuturi alcoolice și nu are permis, inculpatul a urcat la volanul unui autovehicul Mercedes-Benz și, profitând de faptul că mașina avea cheile în contact, a pornit motorul și s-a deplasat pe DE 583, prin localitățile Târgu Frumos și Podu Iloaiei”, au subliniat procurorii.

„Am învățat să conduc în Franța”

Oamenii legii au mai spus că, în timp ce se deplasa pe DE 583, un echipaj de Poliție a observat că mașina avea o traiectorie sinuoasă, astfel că au decis să îl tragă pe dreapta. Deoarece mirosea a alcool, individul a fost testat cu aparatul Dragger, rezultând o valoare alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate două probe de sânge. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, s-a stabilit că acesta avea la prima probă recoltată o alcoolemie de 2,00 g/l alcool pur în sânge, iar, la cea de-a doua, 1,83 g/l alcool pur în sânge.

La audieri, tânărul a recunoscut comiterea faptelor. „Am învățat să conduc autovehicule în Franța, pe drumuri private, în perioada de un an în care am lucrat acolo”, a menționat tânărul. În urma incidentului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost arestat preventiv în perioada 8 februarie – 1 martie 2020.

Comentarii
  • Bagati la parnaie jigodia asta betiva si iresponsabila. Aratati ca justitia romana nu doarme. Nu ii dati in veci permis auto vacarului asta. Cu Franta lui cu tot. Parnaie cu executare.

Adauga un comentariu