Actualitate

EXCLUSIV! Tranzactia anului intre bogatii Iasului! Un restaurant si un hotel, cautate de VIP-uri, vandute cu 5 milioane de euro. Toti smecherii au mancat si au baut aici – FOTO

Publicat: 08 mart. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Costel Radeanu vrea sa vanda restaurantul si hotelul "La Castel", catalogat cu 3 stele @ Cumparatorul este patronul unei firme de constructii @ "Mai intai sa ajung in posesia lui (despre imobil- n.r.). Nu pot sa zic nimic acum. Nu pot sa spun ce voi face. Vom merge pe aceeasi linie, o sa aducem eventuale imbunatatiri", a declarat Petru Vicol @ Costel Radeanu recunoaste ca ar vinde tot, dar cu un pret mult mai mare @ "De unde stiti ce suma? De banii astia (5 milioane euro – n.r.) doar sa faca un Revelion. Nu vreau sa vand. Eu am investit acolo 5,5 milioane de euro. Banca a evaluat totul la peste 6 milioane de euro. Daca vine cu dublu, as putea sa ma gandesc", este replica patronului "La Castel"

Una dintre cele mai importante miscari pe piata imobiliara a avut loc la finalul lunii trecute. Restaurantul "La Castel", de pe Aleea Sadoveanu, a fost scos la vanzare de catre milionarul Costel Radeanu. Dupa mai multe tatonari, interesat de aceasta investitie a fost Petru Vicol, important investitor in zona constructiilor. Deja s-a ajuns la o intelegere, vanzarea activelor ajungand la 5 milioane de euro.

Contactat telefonic, Vicol a precizat ca vanzarea nu a fost finalizata. Se pare ca destinatia localului nu va fi schimbata. "Mai intai sa ajung in posesia lui (despre restaurant- n.r.). Nu pot sa zic nimic acum. Nu pot sa spun ce voi face. Vom merge pe aceeasi linie, o sa aducem eventuale imbunatatiri", a declarat Petru Vicol.

Ce a scos la vanzare Radeanu? In baza datelor tehnice aflate in posesia reporterilor BZI, noul proprietar a preluat o cladire formata din subsol, cu o suprafata utila de 390 mp, etaj – 420 mp si mansarda – 426,65 mp. Se mai adauga o anexa (terasa acoperita) cu o suprafata de 555 mp si o cladire cu regimul de inaltime D+P+M, cu o suprafata de 1.258 metri patrati. La vanzare a fost scos si terenul pe care au fost edificate imobilele, in suprafata de 7.995 metri patrati. Pana in cursul zilei de ieri, cartea funciara a imobilelor a fost blocata de un imprumut contractat de la Garanti Bank.

Hotelul "La Castel", de trei stele, are are o capacitate de 27 camere single si double, 2 apartamente Regal si 2 suite SPA. In ceea ce priveste restaurantul, capacitatea acestuia este de peste 1.000 persoane. Este vorba de sase sali, printre care si o terasa. "Îti doresti ca acel moment important din viata ta sa fie un bal de poveste? Castel Ballroom este scena perfecta pentru ca acesta sa aiba loc. Evenimentul tau va fi cuprins de note elegante conferite prin designul de exceptie, amenajat fara cusur, în cele mai mici detalii", se arata in scurta descriere a unei sali. Parcarea are o capacitate de 300 locuri.

Citeste si: Averea unui afacerist de top, vanata de Fisc. Judecatorii vor insa sa-l scape de belea

Radeanu: "Suma asta este pentru Revelion"

Contactat telefonic, Costel Radeanu a lasat de inteles ca restaurantul va fi vandut dupa o sesiune de negocieri. In ceea ce priveste blocarea cartii funciare, omul de afaceri a precizat ca, in cursul zilei de ieri, a gajat la banca proprietatea de pe Aleea Sadoveanu pentru suma de 300.000 euro. "Este vorba despre o intentie. Nu s-a semnat nimic. Daca va fi facuta o oferta… Eu nu m-am gandit sa-l vand. De unde stiti ce suma? De banii astia (5 milioane euro -n.r.) doar sa faca un Revelion. Nu vreau sa vand. Eu am investit acolo 5,5 milioane de euro. Banca a evaluat totul la peste 6 milioane de euro. Daca vine cu dublu, as putea sa ma gandesc. Astazi (ieri – n.r.) am semnat pentru un credit de 300.000 euro ca sa fac renovari, de asta e cartea funciara blocata. E o afacere de familie, de care se ocupa fiul meu", a precizat Costel Radeanu.

Citeste si: Egros cel mai mare complex comercial din Moldova – VIDEO

Ce bani invart afaceristii?

Petru Vicol patroneaza firma de constructii Petro Grup SRL, care sta foarte bine la capitolul venituri. In 2017, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 20 milioane lei, profit de 4,7 milioane lei, datorii de aproape 20 milioane lei, cu un numar de 99 angajati. In perioada 2013-2017, societatea a inregistrat un profit de aproape 5 milioane de euro. In Petro Grup SRL mai apare ca asociat si Petronela Vicol, cu 50 la suta din partile sociale. Petru Vicol mai apare ca asociat alaturi de Gheorghe Achitei in societatea Pegal SRL, dar care nu are activitate.

In ceea ce-l priveste pe Costel Radeanu, omul de afaceri a inregistrat sume importante din activitatea "La Castel", administrata de catre societatea Euro Market Junior SRL. In 2017, cifra de afaceri a fost de 14,2 milioane lei, profit de 2 milioane lei, datorii de 5,6 milioane lei, cu un numar de 125 angajati. In intervalul 2014-2017, profitul a fost de 1,4 milioane euro. Costel Radeanu este si proprietarul complexului comercial E-Gros, din Zona Industriala.  

Adauga un comentariu