Local

Exclusiv! Un nou caz de COVID-19 la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași – UPDATE/VIDEO

Publicat: 02 iun. 2020
Nu a ieșit din casă de un an jumătate, dar s-a infectat cu COVID-19!

Situaţia de la Şcoală Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi devine şi mai gravă. Prof. Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, a anunţat că pe lângă angajatul cu COVID-19 la şcoală Titu Maiorescu, mai este încă un angajat infectat cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, USLIP Iaşi va mai face teste PCR astăzi la încă cinci dintre cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Titu Maiorescu.

Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi: Vom mai face teste

Preşedintele USLIP Iaşi a declarat, pentru bzi.ro, faptul că astăzi, 2 iunie 2020, la Şcoală Gimnazială Titu Maiorescu, se vor mai face încă 5 teste PCR la persoanele care au intrat în contact cu angajatul declarat pozitiv:

”Dupa cazul angajatului de la Şcoală Gimnaziala Titu Maiorescu care a fost depistat pozitiv, ca urmare a noilor testări pe care le-am făcut, s-a dovedit că încă un angajat al unităţii de învăţământ este infectat cu COVID-19. Urmează că astăzi să facem alte cinci teste OCR la ceree, cadrelor didactitc care au itnrat în contact cu persoana infectată.” a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” va rămâne inchisă

Scoala Titu Maiorescu va rămâne închisă. Deşi astăzi, 2 iunie 2020, şcolile se vor deschide pentru a permite accesul elevilor aflaţi în ani terminali la meditaţii, școala Titu Maiorescu va rămâne închisă.

Începând de astăzi, 2 iunie, toate şcolile din Iaşi vor primi elevi aflaţi în ani terminali, elevi care vor participa la meditaţii pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Toţi cei care au intrat în contact cu persoana infectată, testaţi! DSP Iaşi a fost anunţată

Directoarea Şcolii Gimnaziala Titu Maiorescu, Ichim Oana Mirela, a făcut o declaraţie în exclusivitate pentru bzi.ro. Acesta a menţionat că de la dată în care s-a aflat faptul că administratorul unităţii avea soţia infectată, s-a dispus testarea tuturor angajaţilor. Directoarea a explicat faptul că a fost anunţat DSP Iaşi şi că doar aceştia vor decide dacă şcoală va rămâne închisă.

”Din această sâmbătă, având în vedere că administratorul avea soţia infectată, am dispus ca eu şi toţi colegii care au intrat în contact cu persoana infectată, să facă teste. În urma acestora, până acum, încă o persoană a fost declarată pozitivă la infectarea cu COVID-19. În consecinţă, vom mai ave încă cinci persoane care vor face testele. Aceştia au intrat în contact direct cu persoanele infectate. Şcoală a fost închisă, am anunţat DSP Iaşi care va decide dacă vom putea relu cursurile. Am colaborat cu ISJ IAŞI, USLIP Iaşi şi cu DSP Iaşi. Este o situaţie nedorită şi noi sperăm că vom putea susţine Evaluarea Naţională în unitate dar, repet, este o decizie pe care o poate lua doar DSP Iaşi.”   a declarat directoarea Școlii Gimnaziale Titu Maiorescu Iași, Ichim Oana Mirela.

Comentarii
 • BZI, daca doriti un subiect interesant despre scoala Titu Maiorescu, intrebati-o pe d-na directoare despre modul ilegal in care se va face selectia copiilor pentru clasele a 5-a de elita (Maiorescienii si engleza intensiv) ale scolii, singurele clase a 5-a care vor invata in schimbul de dimineata.
  Desi este dispozitie de la minister ca scolile gimnaziale nu pot inscrie elevi in clasa a V-a in urma rezultatelor unor testari, d-na directoare a decis ca in cele doua clse a V-a de elita sa fie acceptati doar elevi ai scolii care au luat peste 90 de puncte la concursurile de matematica, dar ceea ce e mai grav, pentru restul locurilor pana la 60, vor fi admisi elevi de la alte scoli, in functie de notele obtinute la examenul de admitere la Colegiul Racovita, Negruti, National si de Informatica.
  In felul acesta elevii scolii, care s-au pregatit pentru examenul in clsele a 5-a de elita la acesta scoala, nu mai au nici o sansa, la fel cum nu sunt luati in considerare elevii care sustin examene la alte licee / colegii din Iasi, in afara celor mentionate mai sus.
  Un alt mare semn de intrebare este legat de faptul ca pentru clasa a V-a de engleza intensiv nu este nici un criteriu legat de cunostiintele de limba engleza ale elevului, ci doar de rezultatele la matematica. Ma intreb care este legatura intre matematica si engleza? Eu nu vad nici una. Un elev emitent la matematimatica, nu inseamna ca e bun si la engleza. Si invers…
  Exista elevi ai scolii in clasa a 4-a care sunt foarte, foarte buni la engleza, dar nu au nici o sansa, deoarece nu au participat la concursurile de matematica in anii trecuti, aceste concursuri nefiind un criteriu de selectie pentru clasa a 5-a de engleza intensiv la vremea respectiva.
  In opinia mea, acest mod de selectie nu respecta legea si hotararile de guvern si o sa fie anulat la prima reclamatie a unui parinte la Inspectoratul Scolar Judetean, aviz parintilor nemultumiti de aceasta nedreptate.
  Daca o sa sapati putin, s-ar putea sa descoperiti cum au fost vandute locurile pentru clasa a 5-a de engleza intensiv elevilor altor scoli care sustin examene pentru clasa a 5-s la colegiile de top din Iasi, dar parintii lor vor sa aiba si o varianta de avarie in caz ca odraslele lor nu vor fi admise la acesta colegii.

  Succes.

Adauga un comentariu