Cancan ultimă oră

Există pe piață miere contrafăcută! Află cum să faci diferența dintre aceasta și mierea naturală

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Există pe piață miere contrafăcută Află cum să faci diferența dintre aceasta și mierea naturală
Există pe piață miere contrafăcută! Află cum să faci diferența dintre aceasta și mierea

Există pe piață miere contrafăcută! Află cum să faci diferența dintre aceasta și mierea naturală. Mierea este acel aliment care se găsește în orice casă din România, deoarece are proprietăți extraordinare. Dar aveți grijă! Pentru că mierea are o oarecare popularitate la noi, comerciații intervin cu unele trucuri pentru a vinde cât mai multă miere, contrafăcând-o. Aceștia folosesc, de cele mai multe ori, zahăr.

Care sunt beneficiile mierii

Printre ceea ce mierea are de oferit se regăsesc următoarele: reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii, reducerea alergiilor, vindecarea rănilor, în special a arsurilor, dar și energia pe care ne-o dă. De menționat este că acest aliment a apărut prin cele mai vechi timpuri și a fost folosit ca îndulcitor. Cercetătorii au descoperit miere de albine în mormintele egiptene, veche de 3000 de ani. În ceea ce privește România, apicultori și pasionați de miere erau dacii, care au folosit acest aliment zi de zi.

În prezent, din cauză că unii apicultori recurg la contrafacerea mierii cu zahăr, pentru a vinde cât mai mult, trebuie să fim foarte atenți atunci când o achiziționăm. Astfel, ce putem face este să învățăm care este mierea bună, naturală și care este cea contrafăcută.

Cum putem face diferența dintre mierea naturală și mierea contrafăcută. Există pe piață miere contrafăcută!

În primul rând, trebuie să fim atenți la transparența acesteia. Mierea naturală este mai transparentă, pe când cea contrafăcută are un aspect mat. În acest sens, trebuie să ținem cont și de planta din care este făcută mierea, fapt care îi poate afecta transparența.

În al doilea rând, fluiditatea este un alt factor care ne poate ajuta. Mierea contrafăcută se scurge mai repede decât mierea naturală, care curge mai lent. Pentru a verifica acest lucru, ia o linguriță cu miere și las-o să se scurgă în borcan. Vă veți da seama imediat.

O altă calitate este reprezentată de aromă. Mierea naturală are un parfum proaspăt și mai discret, decât mierea contrafăcută, care are o aromă ce dispare imediat după înghițire.

Deosebirea se poate realiza și prin gradul de zaharisire. Mierea naturală se zaharisește în timp, excepție făcând mierea de salcân, care rămâne transparentă.

În al cincilea rând, mierea naturală prezintă cristale fine, care se topesc imediat în gură, spre deosebire de cea contrafăcută, care are cristale mai mari. De asemenea, în cazul acestei din urmă, cristalele se dizolvă foarte lent atunci când consumăm mierea.

Vă mai puteți da seama că mierea este naturală prin aspectul tulbure pe care îl prezintă.

Totodată, gustul caramelizat ar trebui să ne facă să ne dăm seama că mierea este contrafăcută, deoarece acest gust apare doar în urma încălzirii mierii împreună cu zahărul.

Cum pot fi prevenite răcelile de vară?

Este extrem de important ca în timpul verii – așa cum și iarna obișnuim – să ne întărim imunitatea. O putem face respectând câțiva pași simpli precum:

1.  Să ne ferim cât mai mult de bacterii – specialiștii recomandă să ne spălăm pe mâini ori de câte ori este nevoie, cu apă caldă și un săpun cu proprietăți antibacteriene;

2.  Să petrecem cât mai mult timp în aer liber – una dintre proprietățile soarelui este aceea de a distruge virusurile;

3.  Să consumăm apă cât mai multă – în cazul în care suntem deshidratati, nu se elimină toxinele din organism și astfel sistemul imunitar nu mai are aceeași putere de a lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor;

4.  Odihna trebuie să fie prioritară – activitățile în aer liber în special ne obosesc. În acest sens, specialiștii ne recomandă cele 7-8 ore de somn pentru a avea o imunitate puternică.

Adauga un comentariu