Local

Există speranță pentru Gabriel, copilul aruncat de mama sa de la etaj. Medic: „O ușoară ameliorare neurologică”

Publicat: 01 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Există speranță pentru Gabriel copilul aruncat de mama sa de la etaj. Medic O ușoară ameliorare neurologică
Viața unui copil atârnă de un fir de ață, totuși încă mai există o speranță

Viața unui copil atârnă de un fir de ață, dar încă mai există o speranță. Deși lucrurile încep să meargă mai bine, situația nu este sigură și, în orice moment, Gabriel, băiatul în vârstă de doar trei ani, poate fi deconectat de la aparate

Peste câteva zile, pe data de 6 septembrie, este ziua lui Gabriel, însă nu se știe dacă anul acesta va reuși să o sărbătorească. În cel mai bun caz, la mulți ani îi vor spune doar medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, deși există riscul ca el să nu audă.

Încă mai există o speranță pentru copilul aruncat de mama sa de la etajul unui motel

Medicii sunt rezervați în legătură cu starea copilului și cu șansele de viață pe care le are. În prezent este încă intubat, într-o stare gravă. Au trecut deja unsprezece zile de când Gabriel este transferat dintr-un spital în altul. Băiatul este dependent de aparate, însă medicii, deși în mod nesigur, încă îi mai dau o șansă la viață.

În prezent se află în secția de Terapie Intensivă, sub atenta supraveghere a medicilor. Inițial, copilul a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” cu ceea ce doctorii numesc moarte cerebrală, neavând leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. A venit în comă profundă, cu creierul inundat cu sânge, însă în mod difuz, din acest motiv, medicii nu au avut cum să intervină chirurgical. Copilul era stabil din punct de vedere neurologic și hemodinamic.

„Copilul este internat în secția ATI (Anestezie și Terapie Intensivă), sub terapie de specialitate și supraveghere multidisciplinară, cu o ușoară ameliorare neurologică. Necesită, în continuare, suport ventilator”, declară dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU, Spitalul „Sf. Maria”.

Starea sa este gravă în continuare

poză cu mama ucigașă și cei doi copii aruncați de la etaj
Femeia și-a luat cei doi copii, care la momentul respectiv dormeau, și s-a aruncat de la etajul unui motel din Botoșani

Reamintim faptul că incidentul a avut loc în noaptea de duminică (n.r. – 20 august), în jurul orei 22.00. Femeia și-a luat cei doi copii, care la momentul respectiv dormeau, și s-a aruncat de la etajul unui motel din Botoșani. La fața locului au ajuns două ambulanțe. În timp ce salvatorii îi resuscitau pe cei mici, mama copiilor amenința de la etaj că își va pune capăt zilelor. Vladimir, fratele lui Gabriel, în vârstă de doi ani, a murit la spital. Impactul a fost atât de puternic încât nu a mai avut nicio șansă.

Pe data de 26 august ar fi fost ziua lui Vladimir, copilul de doi ani care a plătit cu viața pentru conflictul dintre părinții săi. Baloanele pe care mama lor le-a cumpărat pentru a le sărbători zilele de naștere vor rămâne sigilate.

Chiar dacă Gabriel este în comă, medicii încă mai speră că își va reveni.

Adauga un comentariu