International

Explozie de cazuri COVID-19 în Italia! Sunt și români infectați

Publicat: 03 sept. 2020
restricții covid-19 în Italia
Italia a prelungit starea de urgență

Explozie de cazuri COVID-19 în Italia! Sunt și români infectați. Potrivit rapoartelor, au fost înregistrate 1.397 cazuri de coronavirus şi zece decese (spre deosebire de miercuri, când au fost șase) în ultimele 24 de ore. De asemenea, după ce s-au întors în Italia, mai mulți români au fost testați pozitiv.

Explozie de cazuri COVID-19 în Italia! Sunt și români infectați

Astfel, numărul total de cazuri înregistrate este de 272.912, iar în privința deceselor este de  35.507. Totodată, numărul de teste a scăzut: 92.790, cu aproximativ 10.000 mai puține față de vârful record de miercuri. Pacienții internați la terapie intensivă au crescut cu 11 în 24 de ore, totalul fiind de 120.

Dar sunt și vești bune, 289 de persoane s-au recuperat și au fost externate.

În prezent, nicio regiune din Italia nu a fost cruțată de acest virus. A existat totuși o regiune care nu a avut niciun caz pozitiv miercuri, dar joi a avut două. Aceasta este Molise. Regiunile grav afectate sunt: Lombardia, Campania, Lazio, Emilia-Romagna, Veneto și Toscana.

Totodată, în Vallo di Diano s-au înregistrat două noi cazuri ale unor românce sosite recent din România. Acestea nu sunt rude și, în momentul de față, se află în izolare la domiciliu.

Creștere alarmantă de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în Israel! Țara a depășit pragul de 3.000 de cazuri

Israel este țara care a fost dată drept exemplu pentru modul în care a reacționat la criza sanitară și mai ales pentru testările ample pe care le-a făcut în rândul populației. Însă, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei în Israel, numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus pe zi a depăşit pragul de 3.000 de cazuri.

Astfel că, joi, Ministerul Sănătății din Israel a venit cu anunțul conform căruia  sunt 3.150 de cazuri noi, spre deosebire de ziua precedentă, când au fost 2.190.

Cu toate că Guvernul a urmărit să ajungă la o scădere semnificativă a numărului de noi infecţii până la redeschiderea şcolilor şi înaintea Anului Nou Evreiesc, Rosh Hashanah, sărbătorit la mijlocul lunii septembrie, recordul zilnic de noi cazuri a fost înregistrat în contextul redeschiderii școlilor de doar două zile.

Astfel, este luată în calcul posibilitatea impunerii unei noi izolări la nivel naţional.

Ce a condus la o creștere atât de mare a noilor cazuri?

Conform coordonatorului luptei împotriva COVID-19 în Israel, profesorul Ronni Gamzu, 28% dintre cazuri aparțin populației arabe, iar 22% sunt din rândul populaţiei evreieşti ultraortodoxe. Arabii constituie aproximativ 20% din populaţie, ultrareligioşii – 22%. Atât arabii, cât și ultrareligioșii au organizat nunţi şi alte adunări în masă, evenimente în cadrul cărora restricțiile nu au fost respectate.

Comunitatea s-a declarat derranjată de explicațiile profesorului Gamzu. De asemenea, acesta a fost criticat și pentru restricțiile impuse.

Un total de 122.799 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până acum în Israel, țară cu aproximativ 8,6 milioane de locuitori, şi, totodată, 976 de decese.

Adauga un comentariu