International

Explozie la o bază navală americană: 17 militari și 4 civili răniți – VIDEO

Publicat: 13 iul. 2020
Explozie la o bază navală americană: 17 militari și 4 civili răniți - VIDEO
Explozie la o bază navală americană

O explozie urmată de un incendiu s-a soldat cu cel puţin 21 de răniţi la bordul unei nave militare americane de asalt amfibie, USS Bonhomme Richard, la baza navală San Diego, în sudul Californiei, potrivit autorităţilor şi presei locale, relatează AFP. La momentul exploziei, la bordul navei se aflau 160 de marinari, luni, 13 iulie 2020.

Explozie la o bază navală americană

Televiziuni americane au difuzat imagini cu un fum gros deasupra navei de asalt amfibie USS Bonhomme Richard, care se afla la chei la baza navală San Diego, portul său de ataş, în vederea unor operaţiuni de mentenanţă.

Incendiul ar putea dura ”zile întregi”, iar nava ar putea arede ”până la linia de plutire”, a declarat la CNN comandantul pompierilor din San Diego, Colin Stowell.

Pompierii au anunţat că au fost chemaţi duminică, la ora locală 9.00 (19.00, ora României) să intervină la un incendiu la bordul UŞŞ Bonhomme Richard. Martori citaţi de presă americană declară că o explozie – ale cărei cauze erau necunoscute – ar fi fost auzită înainte de izbucnirea incendiului.

Potrivit Forelor navele americane (US Navy), 17 marinari şi patru civili au fost răniţi uşor şi spitalizaţi. Mai mulţi pompieri au suferit, de asemenea, arsuri şi au inhalat fum, potrivit presei.

Explozie la o mănăstire din județul Suceava

Explozie la o mănăstire din județul Suceava. Mai multe persoane au fost rănite. O explozie puternică a avut loc duminică după-amiază la Mănăstirea Sihastria Rarăului din Suceva. Cinci persoane au fost rănite în deflagrația care se pare că a fost cauzată de o acumulare de gaze.

Explozia care s-a produs, cel mai probabil, în urma unor acumulari de gaze, a afectat o anexă din incinta Mănăstirii Sihastria Rarăului.

În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zona, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Până în momentul de față au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care doar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalți raniți refuză transportul la o unitate spitalicească. La o primă evaluare, niciunul nu prezinta răni grave, care sa le pună în pericol viața.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigatiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se va cerceta pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.

Incendiu la Mănăstirea Roșiori, județul Suceava

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţa, 24 iunie 2018, la chiliile Mănăstirii Roşiori, judeţul Suceava, arderea manifestându-se la aproape întreg acoperişul chiliilor. Personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu au fost anunţate victime.

„Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţa, la chiliile Mănăstirii Roşiori. Focul se manifestă la acoperişul chiliilor, dar arderea este generalizată. S-au trimis 11 autospeciale şi dacă va fi nevoie se va mai suplimenta numărul lor”, au precizat reprezentanţii ISU Suceava.

Potrivit acestora, personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu sunt anunţate victime.

Adauga un comentariu