International

Explozie puternică în Teheran soldată cu ranirea a mai multor persoane – VIDEO

Publicat: 11 sept. 2020
Explozia din Teheran, în județul Nasim Shahr, a distrus complet un atelier de baterii (Twitter / screengrab)
Explozia din Teheran, în județul Nasim Shahr, a distrus complet un atelier de baterii (Twitter / screengrab)

O explozie într-o fabrică de baterii chiar în afara capitalei Iranului a avariat zeci de mașini și clădiri, potrivit rapoartelor locale

O explozie uriașă într-un atelier de baterii la sud-vest de Teheran a ucis cel puțin o persoană și a deteriorat zeci de mașini și clădiri vineri, a informat presa iraniană.

Explozie puternică în Teheran soldată cu ranirea a mai multor persoane

Explozia din județul Năşim Shahr din Teheran „a distrus complet atelierul de baterii, și a provocat ucis o persoană”, a declarat șeful brigăzii locale de pompieri Iraj Torkamani pentru agenția de știri semi-oficială Ţâşnim. Televiziunea de stat a raportat că cel puțin 10 persoane au fost rănite în explozie. Cauza exploziei era încă neclară și ancheta era în curs, a spus Torkamani. Pe lângă victime, 30 de clădiri și 23 de vehicule au fost, de asemenea, avariate în explozie, a raportat Mehr citând un oficial local.

„Cauza exactă a incidentului este încă necunoscută și este investigată de experți”, a declarat pentru Mehr șeful pompierilor din municipalitatea Nasimshahr.

Primarul orașului, Ghodratali Talaei, a declarat că explozia a fost „probabilă” cauzată de explozia unei capsule de gaz lichefiat, „cu toate acestea, nu este posibil să comentăm definitiv în acest moment”.

Un șir de incendii și explozii au avut loc în Iran în ultimele luni

Un șir de incendii și explozii au avut loc în Iran în ultimele luni, începând în iulie cu o explozie la instalația de îmbogățire Natanz , provocând pagube semnificative sitului nuclear la aproximativ 300 km sud de Teheran. Zile mai târziu, o exploie a ucis doi într-o zonă industrială din capitală. Au urmat alte incidente, cu pagube la o fabrică de aluminiu din orașul industrial Lamerd, la un șantier naval din orașul port Bushehr și la o fabrică petrochimică din sud-vestul provinciei Khuzestan.

La mijlocul lunii iulie, o explozie a lovit o centrală electrică din provincia centrală iraniană Isfahan. A fost pus pe seama echipamentului defect și nu au fost raportate victime. Un oficial al serviciilor de informații din Orientul Mijlociu, care știa despre incidentul de la Natanz, a declarat pentru New York Times că, spre deosebire de ceea ce a spus Teheranul că a fost un accident, Israelul a fost responsabil pentru atacul „puternicei bombe”. Israelul și SUA sub președintele Donald Trump au fost oponenți acerbi ai programului nuclear al Iranului. Washingtonul a renunțat la un acord nuclear între Teheran și puterile mondiale în 2018.

Adauga un comentariu