Local

Exploziv. Bătaie între marile companii la Aeroportul Iași. Oferte de buzunar până în epicentrul pandemiei din Europa

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exploziv. Bătaie între marile companii la Aeroportul Iași. Oferte de buzunar până în epicentrul pandemiei din Europa

Veste importantă pentru mii de ieșeni. După expirarea stării de urgență pe teritoriul României, companiile aeriene vor avea liber la zborurile internaționale. Cele mai importante companii aeriene au și pus în vânzare bilete pentru destinațiile internaționale după data de 15 mai. Cei care vor să plece din Iași spre destinații europene o pot face la prețuri extrem de accesibile, tichetele de îmbarcare fiind în această perioadă la îndemâna oricui. Blue Air și Wizz Air au început să se întreacă în oferte. Un bilet până în Italia, în epicentrul pandemiei de coronavirus, poate ajunge și în jurul a zece euro

Sfârșitul stării de urgență deschide larg și porțile Aeroportului Internațional Iași către destinațiile din zona Europei. Companiile aeriene care au ținut în mare pare avioanele la sol au pus deja în vânzare bilete către marile orașe de pe bătrânul continent. Prețurile sunt în prezent destul de mici, companiile aeriene încercând deja să atragă doritori de călătorii odată cu redeschiderea granițelor.

Wizz Air deschisese inițial rutele de la Iași încă de la 1 mai spre Londra sau 3 mai cu zboruri spre Italia. Cum prin Ordonanța Militară 10/2020 autoritățile au decis prelungirea suspendării zborurilor până la încheierea stării de urgență, compania s-a reorientat. Astfel, s-au pus bilete în vânzare începând cu data de 15 mai pentru rutele cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. De exemplu, un bilet de avion Wizz Air de la Iași către Paris Beuvois disponibil din 15 mai costa ieri dimineață 139 de lei. Spre prânz, prețul biletului a ajuns la 209 lei. Cine vrea să-și procure bilet pe aceeași rută pentru 18 mai poate plăti doar 49 de lei. Aceeași sumă poate fi plătită și pentru un bilet achiziționat din data de 22 mai pe ruta respectivă.

Primul zbor pe ruta Iași-Londra (Lutton) al companiei Wizz Air va fi vineri, 15 mai. În prezent, un bilet pe ruta respectivă ajunge la 189 lei. Mai mult, marți, 19 mai, se poate plăti doar 89 lei pentru un zbor până în Regatul Unit.

10 euro până în epicentrul pandemiei din Italia

Italia era una din țările unde Wizz Air opera cel mai des, cursele spre Peninsulă fiind mai mereu pline. Chiar dacă Italia a fost lovită crunt de pandemia de COVID-19, situația pare a nu afecta viitoarele zboruri. Wizz Air va redeschise cursa spre Bologna în ziua de duminică, 17 mai. Bologna este considerat a fi epicentrul pandemiei de coronavirus din Italia, cazurile în această zonă fiind cu miile. Un bilet de la Iași la Bologna va pleca de la 49 de lei. Deocamdată, prețul se menține și la zborurile următoare.

Tot cu 49 lei se poate zbura de la Iași până în capitala Italiei, pe aeroportul Roma Fiumicino. Astfel, prețurile biletelor va rămâne constant și pentru zborul de două ore și 20 de minute. Un zbor Wizz Air până la Veneția (Treviso) va costa însă 69 lei. Primul zbor este disponibil din data de 19 mai.
O altă cursă de la Iași spre una din cele mai căutate destinații turistice nu iese din tipare. Prima cursă disponibilă pe ruta Iași- Tel Aviv (Israel) este disponibilă de luni, 18 mai. Prețul unui bilet pleacă în prezent de la 89 lei.

Iată ce prețuri practică Blue Air

Și compania Blue Air a deschis vânzarea biletelor pentru diferite destinații europene. De exemplu, pentru un zbor din data de 17 mai de la Iași spre Barcelona (Spania) se poate plăti puțin peste 116 lei. Același preț rămâne în vigoare și pentru data de 19 mai. Un zbor din data de 16 mai pe ruta Iași- Bruxelles cu această companie pleacă de la aproximativ 91 lei pentru cei care au card de Blue Benefits. Biletul poate pleca de la 149 lei în alte condiții.
Un bilet pentru zborul Blue Air pe ruta Iași- Paris poate pleca de la aproape 117 lei. Prima cursă este operabilă din 15 mai de pe Aeroportul Internațional Iași.

Blue Air operează și rute spre Londra (Lutton), ca și Wizz Air. Un bilet de la Blue Air spre capitala Regatului Unit al Marii Britanii poate pleca de la aproape 91 lei, prima cursă fiind operabilă vineri, 15 mai.
Ruta Iași- Munchen (Germania) va fi operabilă din 17 mai. Zborul către destinația respectivă pleacă de la 117 lei pentru clienții fideli ai companiei. În alte condiții, cel mai ieftin bilet ajunge la aproape 176 lei.
Și cursa spre Koln (Germania) va fi redeschisă din 15 mai. Prețul unui bilet pleacă de la 91 lei pentru cei cu card Blue Benefits. Un preț minim pentru călători ajunge la 149 lei pentru această cursă în prezent. Blue Air operează și cursa internă Iași- București. Un zbor cu plecare de la Iași din 15 mai ajunge la 67 lei în prezent.

Bilete mai scumpe la alte companii

Compania românească de stat TAROM operează de la Iași cursa spre București. Operatorul aerian a pus în vânzare bilete pentru această rută. Zborul din 18 mai va costa circa 144 lei de la Aeroportul Internațional Iași către Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni.
Primul zbor operat și de Austrian Airlines de la Iași către Viena va avea loc pe 18 mai. În prezent prețul unui bilet pe această rută poate ajunge la 969 lei pentru cursa din data de 18 mai. Prețul este pentru clasa economic. Pentru clasa business un bilet ajunge la peste 2.100 lei. Un zbor are o durată de o oră și 45 de minute între cele două destinații.

Adauga un comentariu