Actualitate

EXPLOZIV! Caracatita liberala loveste din nou. Dovada intelegerilor secrete dintre Petru Avram si controversatul Corneliu Cretu

Publicat: 07 nov. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXPLOZIV Caracatita liberala loveste din nou. Dovada intelegerilor secrete dintre Petru Avram si controversatul Corneliu Cretu
1

@ Actualul director tehnic al ABA Prut-Barlad, Petru Avram, trebuia sa recupereze suma de aproximativ 24.000 euro de la “binefacatorul” sau, Corneliu Cretu, dar nu a facut niciun demers pentru asta nici pana acum @ Din acest moment, directorul interimar al ABA Prut-Bârlad, Petru Avram, intra sub incidenta legii penale pentru tainuirea infractorului si neluarea masurilor legale privind recuperarea prejudiciului creat prin frauda si adus la cunostinta sa de organul ierarhic superior

 Noi informatii incendiare ies la iveala despre caracatita liberala care a pus stapanire pe Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad. In editiile anterioare, am prezentat fraudele de zeci de milioane de euro în dauna bugetului de stat si al Uniunii Europene savârsite de clica liberala de la ABA Prut-Bârlad, pastorita de puscariasul Relu Fenechiu.

De altfel, procurorii au si început anchetarea dezvaluirilor ziarului Buna Ziua Iasi, asa cum au facut-o si în anul 2010 când au scris depre fraudele savârsite de Corneliu Cretu – fostul director al ABA Prut-Bârlad cu lucrarile de supraînaltare a digului national al râului Prut în zona Sculeni – Golaesti din judetul Iasi, cu ajutorul firmei Combeton a lui Constantin Comanescu.

Dupa pensionare, Cretu a fost reangajat imediat si a mai stat în institutie înca un an si jumatate. Fostul director, cumatru si vecin a lui Relu Fenechiu, a fost însa dat afara în suturi de Corpul de control al Ministerului Mediului Apelor si Padurilor, condus de procurorul Maricel David, care a constatat ca la incheierea contractului individual de munca nr. 572/31.08.2015 al pensionarului Cretu nu au fost respectate prevederile art. 10 alin. (1) din CCM în vigoare si prin urmare acest contract de munca este lovit de nulitate absoluta.  

Citeste si : Un director a fost dat afara in suturi din institutie. Din urma ii vin dosarele penale
 
De ce a tacut Petru Avram?
 
Petru Avram, pupila lui Cretu, instalat la conducerea ABA în martie 2016, trebuia sa recupereze suma de aproximativ 24.000 de euro de la “binefacatorul” sau. Cu toate riscurile asumate, chiar si în conditiile în care Ministerul i-a cerut lui Avram prin adresa nr. 58098 / DCC/20.12.2016 sa sesizeze Parchetul pentru infractiunea constatata, recuperarea pagubei si tragerea la raspundere a celor vinovati de savârsirea faptelor penale, Avram trece totul sub tacere, crezând ca noua conducere politica a tarii, rezultata din alegerile din toamna trecuta, nu va lua la cunostinta si totul se va uita.  

Din acest moment, directorul interimar al ABA Prut-Bârlad – Petru Avram intra sub incidenta legii penale pentru tainuirea infractorului si neluarea masurilor legale privind recuperarea prejudiciului creat prin frauda si adus la cunostinta sa de organul ierarhic superior. Nici sefii sai de la Bucuresti, directorii Autoritatii Nationale Apele Române, Nicolae Barbieru, si actualul Victor Sandu, nu sunt mai putin vinovati de aceasta fapta, întrucât si ei aveau sarcini precise trasate de Minister în acest sens.  

Nici atentionarile propriilor salariati prin care i se aducea la cunostinta lui Avram despre necesitatea recuperarii acestor prejudicii nu l-au determinat sa întreprinda vreo masura.

Mai mult, Petru Avram a aflat din aceleasi surse, dar si din Parlamentul României prin declaratiile politice ale deputatului Sorin Avram Iacoban, despre alte sume fraudate de Cretu prin oferirea din visteria institutiei publice prin falsuri grosolane, savârsite în evidentele Comitetului de directive al institutiei, în vederea asigurarii tacerii, a unei despagubiri de 150.000 lei si o scutire pe o perioada de 4 ani de la plata chiriei în valoare de 101.000 lei (atât cât licitase legal firma Dalis SRL din Botosani) catre firma SC Mantovana SRL Vaslui pentru pentru a scapa de acuzatiile penale care i se puteau aduce de aceasta, ca urmare a rezilierii contractului de concesiune fara licitatie încheiat anterior. Asadar, fraude pe banda rulanta nepedepsite, dar a caror prejudicii nu au fost recuperate de Petru Avram.

Citeste si : Sorin Iacoban: "Viitura istorica" de ilegalitati la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad
 
Sumele de recuperat depasesc 100.000 de euro
 
Daca mai punem la socoteala si sumele platite de institutia publica din pierderea proceselor cu proprii angajati prin concedieri abuzive, destituiri sau sanctiuni pe care directorii ABA ar fi trebuit sa le recupereze de la cei vinovati de savârsirea abuzurilor astfel create conform art. 253, aliniatul 3 si articolul 254, din Codul Muncii, sumele astfel însumate ar fi depasit cu mult 100.000 de euro.

Daca mai adunam la pagubele create de clica liberala si sumele pe care Curtea de Conturi a stabilit ca trebuie recuperate de la fosta conducere a ABA Prut-Bârlad prin Deciziile nr.11/2012 si nr.11 din 2015 pentru premiile ilegale acordate “distinsilor” conducatori în cazul participarii la Sedintele Comitetului de directie (desfasurate, bineinteles, în timpul programului de lucru) sau cele ale comisiilor de licitatie a lucrarilor de investitii, sumele ar deveni deja astronomice.

Nu se pot uita nici descoperirile Curtii de Conturi consemnate în deciziile mai sus amintite, privind fraudele savârsite ca urmare a achizitiilor frauduloase de bunuri si servicii din institutia publica si nici cele privind drepturile salariale “acordate cu nerespectarea legii” de catre cadrele de conducere ale ABA Prut-Bârlad salariatilor acestei institutii.

Citeste si : Informatii explozive! Culisele unui jaf de proportii la o institutie din Iasi. Un director s-a intors la ciolan imediat dupa ce s-a pensionat

În mod firesc ar fi trebuit ca Petru Avram sa se îndrepte împotriva celor vinovati pentru recuperarea prejudiciilor si nu împotriva sutelor de angajati târâti acum prin tribunale pentru recuperarea “platilor nedatorate”, în conditiile în care acestia au avut încheiate cu angajatorul contracte individuale de munca perfect legale, în stricta concordanta cu contractul colectiv de munca, necontestat în termenul de valabilitate al acestuia.

Dar daca pentru aceasta Petru Avram ar fi trebuit sa îl actioneze în judecata si sa sesizeze organele de cercetare penala tocmai pe “tatucul” sau Cretu, mai bine sa ceara recuperarea de la angajati! Si uite asa, protejandu-l pe Corneliu Cretu, Petru Avram  ramâne in continuare pe un post caldut la ABA Prut-Barlad, acela de director tehnic!

Adauga un comentariu