Local

Exploziv! Răsturnare de situație într-un caz cu acuzații de corupție! Șeful unei asociații din Iași, condamnat!

Publicat: 23 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exploziv Răsturnare de situație într-un caz cu acuzații de corupție Șeful unei asociații din Iași condamnat

Șeful unei asociații din municipiul Iași a fost pedepsit de judecători. Inițial, acesta fusese achitat de Tribunalul Iași. Întreg scandalul a pornit de la obținerea ilegală a unor certificate de încadrare în grad de handicap.

Răsturnare de situație într-un dosar privind infracțiuni de corupție! Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis aseară apelul formulat de procurori în cazul ce îl privește pe Romeo Bărboșelu.

Astfel, instanța a schimbat achitarea dispusă în cazul lui de Tribunalul Județean și a dispus condamnarea lui Romeo Bărboșelu la o pedeapsă rezultantă de doi ani și opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită și trafic de influență. De asemenea, instanța superioară a condamnat-o pe Elena Chichi la doi ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru trafic de influență. Cei doi au fost obligați și la prestarea unei munci în folosul comunității. Sentința este definitivă.
Inițial, șeful Asociației Surzilor din Iași a fost achitat, după ce fusese acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, alături de alte două persoane. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus achitarea lui Romeo Bărboșelu (66 de ani), dar și a Elenei Cichi și a Terezei Anti.

Șpagă în ouă, brânză și smântână

Pe 6 octombrie 2015, Romeo Bărboșelu, șeful Asociației Teritoriale a Surzilor din Iași, a fost reținut, sub acuzația de luare de mită. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată de către procurori.

„La diferite intervale de timp, prin intermediul inculpatei Cichi Elena sau în mod direct, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, Bărboșelu Romeo a acceptat promisiunea sumei de 1.000 de euro de la investigatorul V.D., pentru a-i obține un certificat de încadrare în grad de handicap, deși acesta nu suferă de nicio afecțiune. Pe 7 mai 2015, Bărboșelu Romeo a primit suma de 500 de euro de la V.D., urmând ca restul sumei să o primească după ce va fi eliberat certificatul de încadrare în grad de handicap”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Șpagă în produse alimentare

Oamenii legii au mai spus că, pe 13 mai 2015, Bărboșelu ar fi acceptat promisiunea făcută de Cichi de a-i da ouă, brânză și smântână, pentru a efectua demersuri pentru obținerea certificatului de handicap pentru N.L.

Anchetatorii au mai spus că, pe 19 mai 2015, Bărboșelu ar fi acceptat promisiunea făcută de aceeași Cichi de a-i da o găleată cu ouă, brânză și o pască, pentru a efectua demersuri pentru obținerea certificatului de încadrare în grad de handicap al lui V.T.
Conform anchetatorilor, Bărboșelu ar fi primit carne de porc și alte produse alimentare de la Tereza Anti, pentru a efectua demersuri în vederea obținerii unui certificat de handicap pentru nepoata acesteia, T.M.G., totul cu ajutorul Elenei Cichi.

Adauga un comentariu