Actualitate

Factura uriașă a unei femei din Vaslui. 33.5 milioane de lei pentru gaz. Femeia a crezut că este vorba de lei vechi

Publicat: 19 ian. 2022
ochiuri de aragaz aprinse
Pe factura la gaze naturale a femeii era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc - la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc

O femeie în vârstă de 70 de ani din Muntenii de Jos, județul Vaslui, a primit o factură la gaz în valoare de 33.5 milioane de lei pentru consumul aferent lunii decembrie 2021. După ce a semnalat eroarea, femeia a primit o factură nouă, însă și aceasta era greșită.

Pe factura la gaze naturale a femeii era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc – la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Asta în condițiile în care „consumatorii” de gaz sunt aragazul și centrala folosită doar pentru încălzitul apei. Pensionara apelează la soba cu lemne pentru a-și încălzi locuința.

Inițial, femeia a crezut că factura este exprimată în lei vechi

Băiatul femeii a declarat că „săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi.”

Femeia a ales să meargă de urgență la ghișeele Gaz Est pentru a primi explicații. Acolo i s-a spus că este o eroare, după care i-a fost emisă o factură nouă, de data aceasta în valoare de 1.700 de lei.

„Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a mai spus băiatul femeii.

Acesta a postat o fotografie cu factura pe rețelele sociale, care a reușit să stârnească râsete și comentarii precum: : „Fă lampa mai mică!”, „Dar ce faci? Umpli butelii acasă?”, „Investește în vreo canistră de antigel, să nu te trezești cu factura mărită și la apă!” sau „Bun platnic, n-ai avut restanţe luna trecută”.

Măsurile adoptate de ministrul Energiei privind refacerea facturilor eronate

Astăzi, 19 ianuarie 2022, în contextul crizei facturilor uriașe, ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat că în ședința de Guvern s-a adoptat actul normativ care prevede refacerea facturilor întocmite eronat la gaze naturale și la energie electrică.

Potrivit ministrului, măsurile sunt:

1. Se interzice debranșarea clienților.

2. Se vor reface toate facturile eronate.

3. Se suspendă obligația de plată a facturii, până la emiterea noilor facturi.

Judecata soților Ceaușescu
Adauga un comentariu