Actualitate

Familia Luizei cere anularea licitației! Mașinile lui Gheorghe Dincă, scoasă la vânzare – UPDATE

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Familia Luizei cere anularea licitației Mașinile lui Gheorghe Dincă scoasă la vânzare - UPDATE
Familia Luizei cere anularea licitației! Mașinile lui Gheorghe Dincă, scoasă la vânzare

Familia Luizei cere anularea licitației pentru mașinile lui Gheorghe Dincă. Familia Luizei Melencu contestă la Tribunalul Olt vânzarea a două autovehicule, unul dintre ele fiind chiar autoturismul pe care Dincă l-ar fi folosit pentru răpirea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

UPDATE: Audierea a fost încheiată. Gheorghe Dincă a fost dus înapoi la închisoare. Avocatul familiei Melencu a spus că a încercat să afle dacă a fost dat acordul lui Gheorghe Dincă atunci când s-a hotărât ca mașina lui să fie scoasă la licitație. A spus că nu a fost găsit un astfel de acord. De altfel, și magistratul l-a întrebat Dincă dacă a semnat un document în acest sens, iar acesta a spus că nu.

Știrea inițială

Contestaţia a fost înregistrată la Tribunalul Olt pe 17 iunie şi se va judeca marţi, în prezenţa inculpatului Gheorghe Dincă şi a familiei Luizei Melencu.

Familia Luizei cere anularea licitației: „Mașina este un mijloc de probă!“

Mama Luizei Melencu a declarat presei că maşina cu care ar fi fost răpită adolescenta – un autoturism Renault Megane gri – este un mijloc de probă în care mai pot fi găsite alte dovezi şi că vânzarea acesteia ar urmări „muşamalizarea cazului”.

Potrivit anunţurilor de licitaţie postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, sunt scoase la vânzare un autoturism nefuncţional, evaluat la 1.033 lei, şi o furgonetă nefuncţională, evaluată la 5.017 lei, ambele având interiorul demontat şi deteriorat, iar locul de predare este oraşul Drăgăneşti-Olt.

Autoturismul este un Renault Megane din 2006, de culoare gri, având un rulaj de 252.481 de kilometri, iar licitaţia se desfăşoară în perioada 22 – 24 iulie.

O furgonetă albă Fiat Ducato, cu rulaj de peste 250.000 de kilometri, care ar fi aparţinut tot lui Gheorghe Dincă, este de asemenea scoasă la vânzare, iar licitaţia ar urma să se desfăşoare în perioada 7-9 iulie.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Mașinile lui Gheorghe Dincă, scoase la licitație

Chiar dacă nu există o sentință definitivă în cazul crimelor de la Caracal, cele două autovehicule care erau în proprietatea lui Gheorghe Dincă au fost ridicate de autorități în timpul verificărilor din ”casa groazei”.

Conform Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, autoturismul Renault Megane este cel cu care se presupune că le-ar fi răpit pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, dar și dubița aflată în curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație pentru prețul de pornire de 1.033 de lei, autoturismul, respectiv 5.017 lei, autoutilitara.

În anunțul de licitație pentru ambele autoturisme se precizează faptul că sunt nefuncționale pe motiv că interiorul este demontat și deteriorat. Locul de predare este localitatea Drăgănești, din județul Olt.

Recent, Gheorghe Dincă i-ar fi marturisit avocatei familiei Melencu că el a fost bătut, iar Luiza şi Alexandra au fost luate din casă, apoi crimele i-au fost înscenate.

„El ar fi fost bătut, ceva de genul, i s-a făcut rău, iar fetele i-au fost sustrase din casă. Că oasele acelea au fost plantate, prima dată a spus că el a fost undeva ținut în spatele grădinii și nu știe ce s-a întâmplat în curte cu corpurile arse într-un butoi“, a spus mama Luizei Melencu.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Adauga un comentariu