Sanatate

FARMACIILE ROPHARMA – PROTECȚIA SOLARĂ NU E DOAR PENTRU PLAJĂ! 3 MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SĂ FOLOSEȘTI SPF ZILNIC

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FARMACIILE ROPHARMA - PROTECȚIA SOLARĂ NU E DOAR PENTRU PLAJĂ 3 MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SĂ FOLOSEȘTI SPF ZILNIC

După cum știm cu toții, expunerea la soare este vitală pentru sănătate, întrucât este modalitatea naturală de sinteză a vitaminei D în organism. Vestea bună este că indiferent de anotimp sau de starea vremii, razele ultraviolete care dau vitamina D sunt abundente.

Tocmai de aceea, riscurile sunt și ele prezente tot mai pregnant, întrucât razele ultraviolete sunt periculoase și pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni severe ale pielii dacă aceasta nu este protejată în timpul expunerii la soare. Expunere la soare deși benefică pentru sănătate și bunăstarea mentală, poate crește și riscul de cancer al pielii și poate provoca îmbătrânirea precoce a acesteia.

Ce este SPF-ul și cum ajută?

SPF este denumirea prescurtată pentru factorul de protecție solară și reprezintă abilitatea unei protecții solare de a bloca razele ultraviolete. Mai mult, acesta indică timpul aproximativ în care poți sta la soare fără să te alegi cu arsuri.

De ce ar trebui să purtăm SPF în fiecare zi?

Chiar dacă nu suntem la plajă zilnic, prin expunerea noastră la soare chiar și pe balcon, în curte sau pe drumul spre muncă suntem expuși în permanență radiațiilor UV. Radiațiile UV pot pătrunde prin pori chiar și în zilele înnorate, nu doar în zilele toride ale verii.

Chiar și când este întunecat afară, până la 80% din razele soarelui sunt încă absorbite de pielea noastră. Iar iarna, atunci când am fi tentați să credem că razele UV nu ne pot afecta, prezența zăpezii poate aproape dubla cantitatea de radiații ultraviolete care atacă pielea. Acest lucru înseamnă că, în fiecare zi a anului, indiferent de vreme, dacă petrecem timp afară chiar și pentru 10 minute ar trebui să aplicăm SPF.

3 motive pentru care ar trebui să folosești SPF zilnic

  1. Reduce riscul de a dezvolta afecțiuni grave ale pielii

Folosind protecție solară în fiecare zi, chiar și când este întunecat afară sau plouă, scade dramatic riscul de a dezvolta cancer de piele. Acest lucru este valabil în special pentru cea mai mortală formă, melanomul, care este responsabil pentru 75% din toate decesele de cancer de piele din lume.

  1. Îți ajută pielea să rămână tânără

Știai că prima cauză a îmbătrânirii premature a feței este expunerea la ultraviolete? Prin purtarea de protecție solară încetinești dezvoltarea ridurilor și a petelor de pe piele. Și pe lângă încetinirea îmbătrânirii pielii, protecția solară previne petele faciale și decolorarea pielii.

  1. Protecția solară este mai ușor de aplicat ca niciodată

Nu este incomod să aplici protecție solară! Sunt atât de multe opțiuni din care poți alege și atâtea formule care să îți ofere protecția necesară.

Verattiva Sole este prima gamă solară care protejează de razele UVA, UVB, IR și de radicalii liberi, datorită complexului format din probiotice și fibre prebiotice ale ingredientului revoluționar probiosunfactor 2.0., ce este capabil să acționeze ca antioxidant și să întărească stratul de protecție al pielii. Gama Verattiva Sole pune la dispoziție o linie întreagă de dermatoprotectoare – de la emulsii spray și până la gama dedicată curățării pielii de după expunerea la soare.

Mai multe detalii despre gama Verattiva Sole găsești pe site-ul nostru oficial www.ropharma.ro sau în oricare dintre farmaciile Ropharma din țară.

Adauga un comentariu