Local

Fata acroşată de şoferul CTP Iași se află în comă de gradul 1! Ce spune prof. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași – EXCLUSIV

Publicat: 18 iun. 2021
Fata acroşată de şoferul CTP Iași se află în comă de gradul 1

În aceste momente, copilul în vârstă de 15 ani care a fost acroşat de un şofer de CTP care era sub influenţa alcoolului se află internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Pacientul este în comă de gradul 1. Prof. dr. Lucian Eva, managerului spitalului a declarat faptul că fata este stabilă din punct de vedere hemodinamic dar se află intubată şi ventilată.

Vă aducem aminte faptul că în cursul zilei de joi, 17 iunie 2021, pe raza municipiului Iași a avut un accident deosebit de grav. Un şofer CTP care consumase alcool a acroşat o persoană care traversă pe trecerea de pietoni.

Ce spune, prof. dr. Lucian Eva despre starea de sănătate a fetiţei acroşate de şoferul CTP

Într-o declaraţie oficială, prof. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a menţionat faptul că pacientă a fost transportată la unitatea medicală şi că se află în prezent în comă de gradul 1. Fata a suferit mai multe leziuni la membre dar şi la oasele creierului şi are leziuni hemoradice sudurale:

Pacienta în vârstă de 15 ani s-a adresar serviciului de Neurochirurgie pentru poliomatrist printr-un accident rutier. În urma impactului a suferi un Traumatism Cranio Cerebral Grav ceea ce a indus o stare de comă de gradul 1. La nivelul creierului sunt leziuni hemoradice sudurale, mai sunt fracturi la oasele craniului. La nivelu membrelor sunt fracturi dar la nivel de torace şi abdoment, pacientul nu prezintă traumatisme. Pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic. Menţinem starea de comă. Este stabilă şi este intubată şi ventilată mecanic.

Șoferul CTP beat nu mai are contract de muncă

Conform declarațiilor făcute de director, compania CTP are o toleranță zero pentru alcool. În condițiile în care zilnic sute de șoferi transportă mii, zeci de mii de ieșeni, compania efectuează, la intrarea în tură mai multe testări alcooltest. Șoferii care sunt prinși că nu au alcoolemie zero, sunt trimiși acasă și sancționați administrativ:

Măsurile sunt în continuare care au fost şi până acum. Şoferii se testează la ieşire. Astfel încât, cei care prezintă anumite indicii că au consumat alcool cu o seară înainte sunt separaţi şi trimiţi acasă şi sancţionaţi. Controalele se fac şi la capăt de linie de către echipajele de control care au în dotare aparate de alcooltesc. Bineînţeles, nu se pot acoperi toate mijloacele de transport în comun care sunt în jur de 150 de unităţi. Prin sondaj facem la capăt de linie. Din păcate, evenimentul de ieri arătat că la capete de linie, văd că este un obicei să cumpere nu ştiu ce alimente sau alte chestii.

Tolerantă zero la alcool, trebuie să fie responsabili, ei transportă oameni, toleranţa este zero. La alcool avem în contractul colectiv de muncă desfacerea acestuia. a spus directorul CTP Iași

Șoferul CTP a acroșat o tânără care traversa pe trecerea de pietoni

BZI.RO a prezentat clipul video cu momentul în care șoferul CTP acroșează, pe trecerea de pietoni, o fată în vârsta de 15 ani. Pe clip se poate observa faptul că șoferul este speriat și coboară din mașină după ce a făcut impactul. La fața locului își face prezența și o altă persoană care încearcă să acorde îngrijiri medicale.

Taximetristul sună la numărul unic de urgență. IMAGINI VIDEO AICI

Comentarii
  • Soferul e vinovat 100%. Facand abstratie de cazul acesta, cati pietoni vedeti sa se asigure cand traverseaza strada ? Toti trec cu „domnul”. Dar Domnul probabil e in concediu uneori

  • Ti-as baga turbojetul cu alcool pe gat ,alcolistule! Iar voi cei care mestecati rahat ca nu s-a asigurat copila ,niciodata in viata nu ar trebui sa vedeti permisul de conducere.Nu ne mai facem bine ,TERORISTI nebuni si viciati ce sunteti!

Adauga un comentariu