Local

Fată bolnavă de COVID-19, adusă cu elicopterul SMURD, de la Vaslui, după ce a căzut de la înălțime – UPDATE

Publicat: 24 ian. 2021
Un om de afaceri din Germania a fost chemat în fața instanței, la Iași, după moartea violentă a unui muncitor
Un elicopter SMURD

O fată în vârstă de 8 ani, din județul Vaslui, va fi adusă cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Fata a suferit un politraumatism prin cădere de la înălțime.

UPDATE: Fetița are o contuzie toracoabdominală și de coloană lombară. Starea este stabilă.

Medicii de la ambulanţă sosiţi la faţa locului au spus că fetiţa căzută de la etajul 1 este conştientă, dar are un traumatism de coloană vertebrală. Din primele informaţii, fetiţa stătea pe un scaun şi a căzut în gol de la circa patru metri.

Copilul se afla în izolare cu mama sa, ambele fiind infectate cu coronavirus.  Nu se ştie unde era mama, în momentul în care minora a căzut pe fereastră.

„Echipa medicală de la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași este pregătită să preia o pacientă în vârstă de 8 ani, victimă a unui politraumatism – cădere de la înălțime, ce va fi transportată din județul Vaslui, pe cale aeriană.

În urma datelor furnizate de ambulanța Vaslui însoțitoarea pacientei este confirmată cu infecție cu virusul COVID-19, iar copilul va fi manageriat pe sectorul ATI – zona suspecți COVID“, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalulului de Urgență pentru Copii „Sf. Maria“ din Iași.

Adauga un comentariu