Boli si tratamente

Caz unic in medicina: Femeia al carei corp produce alcool

Publicat: 26 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz unic in medicina Femeia al carei corp produce alcool
Femeia al carei corp produce alcool

Femeia al carei corp produce alcool. Microbii din vezica femeii fermentau zahărul în alcool: de cate ori isi facea analizele, medicii ii spuneau ca a consumat alcool. Femeia nega de fiecare data, dar ele ieseau mereu pozitive.

Atunci când femeia din Pennsylvania avea nevoie de un transplant de ficat care să-și salveze viața, a fost în repetate rânduri pusa in fata unei probleme de infuzie: analizele erau pozitive pentru consum de alcool – ceea ce a descalificat-o de la un transplant – chiar dacă a jurat că nu a băut.

Ulterior, medicii au descoperit că se întâmplă ceva destul de ciudat: microbii din vezica femeii fermentau alcoolul.

Starea femeii este similară cu o afecțiune rară numită „sindromul auto-berăriei” (ABS), în care microbii din tractul gastrointestinal transformă carbohidrații în alcool. Persoanele cu ABS se pot îmbăta doar din consumul de carbohidrati, a raportat anterior Live Science.

Dar în cazul femeii, fermentația avea loc în vezica urinară, ceea ce face ca starea ei să fie distinctă de ABS, se arată în raport. În cazul ei, alcoolul nu a intrat din vezică în fluxul sanguin, astfel încât femeia nu părea în stare de ebrietate.

Femeia al carei corp produce alcool

Starea femeii e atât de rară încât nici măcar nu are un nume încă. Medicii au propus să il numească „sindromul auto-berăriei urinare” sau „sindromul de fermentare a vezicii urinare”.

Femeia în vârstă de 61 de ani a mers la Spitalul presbiterian al Universității din Pittsburgh, deoarece avea ciroză și trebuia plasată pe lista de așteptare pentru transplantul de ficat, potrivit raportului. Avea, de asemenea, diabet care nu era sub control, ceea ce înseamnă că nivelul glicemiei sale era ridicat.

Anterior, femeia a fost si in alt spital, dar nu a putut intra pe lista de așteptare a transplantului de ficat, deoarece analzele de urina eraa în mod repetat pozitive pentru alcool. Medicii de la spitalul respectiv i-au spus că are nevoie de tratament pentru dependența de alcool.

„Am ajuns la concluzia că rezultatele testului discrepant au fost explicate cel mai bine prin fermentarea zahărului din vezică”, au scris autorii. De asemenea, au identificat drojdia Candida glabrata în urina femeii. Acest microb face parte din microbiomul normal la oameni și este strâns legat de drojdia de bere”, au spus autorii.

În urma acestor descoperiri, femeia a fost reconsiderată pentru transplant de ficat, se arata in raportul analizat de Live Science.

Adauga un comentariu