Local

Femeia din Războieni, atacată cu un cuţit şi toporul de către soţ, a decedat. Înmormântarea a avut loc ieri

Publicat: 22 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeia din Războieni atacată cu un cuţit şi toporul de către soţ a decedat. Înmormântarea a avut loc ieri
Laura Ungureanu, soția lui Stelică Ungureanu, a decedat la spital. Aceasta a fost înmormântată în cimitirul din satul Războieni

Femeia din satul Războieni, comună Ion Neculce, judeţul Iaşi, care a fost înjunghiată de mai multe ori cu un cuţit şi lovită în cap cu toporul de către soţul sau în data de 16 februarie 2021 a murit. Aceasta a fost înmormântată ieri, 21 februarie 2021, în cimitirul din sat.

Laura Ungureanu a fost lovită de soţ, iar două zile mai târziu, pe 18 februarie 2021, a trecut la cele veşnice. După ce a lovit-o de nenumărate ori, soţul, Stelica Ungureanu, s-a sinucis.

Tragedie în familia unor ieşeni

Tragedie fără margini, în familia unor oameni de afaceri din județul Iași! În data de 15 februarie 2021, un apel la numărul unic de urgență 112 avea să anunțe o tentativă la omor și o sinucidere! Polițiștilor ieșeni li s-a sesizat faptul că un bărbat în vârstă de 53 de ani, din satul Războieni, comună Ion Neculce, și-a pus ștreangul de gât, dar nu înainte de a-și ataca soția cu un cuțit și un topor. În câteva minute, la fața locului au ajuns echipaje medicale, criminaliștii și procurorii.

Autoritățile ieșene au găsit o scenă de groază în imobilul respectiv și în curtea acestuia. Echipajele medicale au preluat femeia în vârstă de 49 de ani, Laura Ungureanu, pe care au transportat-o de urgență la unitatea spitalicească. Victima se afla în comă în momentul în care a fost adusă în Iași.

Femeia fusese salvată de unul dintre fii

Anchetatorii ieșeni au transmis la o zi după producerea tragediei că femeia a fost așteptată în fața magazinului de către soțul ei.

„Pe fondul unor relații tensionate, generate de demararea unei acțiuni de divorț, astăzi, în jurul orei 8:00, autorul a așteptat-o pe soția sa în fața magazinului administrat de aceasta. De îndată ce a văzut-o, autorul i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor la nivelul capului și cu un cuțit. Acesta a fost oprit din agresiune de țipetele unuia dintre fiii săi, care a apărut la fața locului. După consumarea actelor de o extremă violență, autorul s-a retras în mansarda casei, unde s-a spânzurat cu ajutorul unei funii prinse de o grindă din lemn. Gestul final a fost precedat de încercări repetate de a se înjunghia cu un cuțit.

Victima a fost diagnosticată la internare cu plagă cranio-cerebrală profundă orbitară, traumatism vertebral cervical, contuzie toraco-abdominală, traumatism mână bilateral, cu plăgi tăiate cu aspect de leziuni de apărare, comă de gradul IV, prognosticul fiind rezervat”, a declarat atunci Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul Stelică Ungureanu și soția se aflau în plin proces de divorț

Oamenii legii nu au putut stabili dacă victima ori bărbatul se aflau sau nu sub influența alcoolului. Totuși, vecinii celor doi spuneau că certurile dintre ei erau la ordinea zilei. Mai mult decât atât, cei doi se aflau în plin proces de divorț. Astfel, pe 24 decembrie 2019, Laura Ungureanu l-a chemat în judecată pe Stelică Ungureanu. Femeia le solicita magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună emiterea unei decizii de divorț cu minori. Pe 28 ianuarie 2021, judecătorii au amânat procesul de divorț pentru 8 aprilie 2021.

Mai mult, pe 9 august 2018, femeia ceruse același lucru, numai că, între timp se răzgândise. În cazul acelui proces de divorț, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au constatat perimarea solicitării respective.

Adauga un comentariu