Titlurile zilei

Tragedie în familia unor afaceriști din Iași! Un bărbat și-a pus ștreangul de gât după ce și-a atacat soția cu un cuțit și un topor! Ieșeanul a murit, iar femeia a fost dusă în comă la spital! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie în familia unor afaceriști din Iași Un bărbat și-a pus ștreangul de gât după ce și-a atacat soția cu un cuțit și un topor Ieșeanul a murit iar femeia a fost dusă în comă la spital GALERIE FOTO  VIDEO
Laura Ungureanu, soția lui Stelică Ungureanu, a decedat la spital. Aceasta a fost înmormântată în cimitirul din satul Războieni

Un ieșean și-a pus ștreangul de gât, după un incident extrem de grav. Ieri-dimineață, Stelică Ungureanu, din satul Războieni, comuna Ion Neculce, și-a pus capăt vieții, după ce și-ar fi atacat nevasta cu un cuțit și un topor. În urma incidentului, femeia a fost dusă în comă la spital. Pentru bărbat, medicii nu au mai putut face altceva decât să declare decesul

Tragedie imensă, în familia unor afaceriști din județul Iași! Ieri-dimineață, un apel la 112 avea să anunțe o dublă dramă! Polițiștii ieșeni au fost anunțați că un bărbat de 53 de ani, din satul Războieni, comuna Ion Neculce, și-a pus capăt zilelor, dar nu înainte de a-și ataca soția cu un cuțit și un topor. În câteva minute, la fața locului au ajuns echipaje medicale, criminaliștii și procurorii.
Oamenii legii au găsit o scenă de groază în imobilul respectiv și în curtea acestuia. Echipajele medicale au preluat femeia în vârstă de 49 de ani, A.L.U., pe care au transportat-o de urgență la spital. Victima se afla în comă în momentul în care a fost adusă în Iași.

„Pacienta a fost transportată cu o mașină SMURD, este intubată și ventilată. A fost găsită de medici în comă, cu un traumatism cranio-cerebral. Aceasta a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie «Prof. dr. Nicolae Oblu»”, a menționat ieri prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

O ceartă în familie s-a transformat într-o tragedie


Anchetatorii au descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului în podul imobilului în care funcționează și un magazin sătesc. Bărbatul s-a spânzurat după ce și-ar fi atacat soția cu un cuțit și un topor. Din păcate, echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru Stelică Ungureanu (53 de ani), decât să declare decesul acestuia. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei, pentru a se stabili cu exactitate cauza morții.

Pe lângă cadrele medicale, procurori și criminaliști, câteva rude și câțiva vecini s-au adunat în fața imobilului din satul Războieni, comuna Ion Neculce, județul Iași. Declarațiile acestora și concluziile anchetatorilor aveau să scoată la iveală un tablou sumbru. Din primele informații a reieșit că, ieri-dimineață, Stelică Ungureanu a avut o nouă ceartă cu nevasta lui. Acesta ar fi pus mâna pe un cuțit, cu care ar fi înjunghiat-o pe femeie, dar, datorită faptului că aceasta era îmbrăcată gros, nu ar fi fost ucisă de loviturile respective. Ieșeanul avea și un topor, cu care și-ar fi lovit consoarta în special în zona capului. După ce a lăsat-o pe victimă într-o baltă de sânge, ieșeanul ar fi mers în podul imobilului în care funcționează magazinul sătesc al familiei și și-ar fi pus ștreangul de gât.

Femeia, salvată de unul dintre fii

Anchetatorii ieșeni au precizat ieri că femeia a fost așteptată în fața magazinului de către soțul ei.

„Pe fondul unor relații tensionate, generate de demararea unei acțiuni de divorț, astăzi, în jurul orei 8:00, autorul a așteptat-o pe soția sa în fața magazinului administrat de aceasta. De îndată ce a văzut-o, autorul i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor la nivelul capului și cu un cuțit. Acesta a fost oprit din agresiune de țipetele unuia dintre fiii săi, care a apărut la fața locului. După consumarea actelor de o extremă violență, autorul s-a retras în mansarda casei, unde s-a spânzurat cu ajutorul unei funii prinse de o grindă din lemn. Gestul final a fost precedat de încercări repetate de a se înjunghia cu un cuțit.

Victima a fost diagnosticată la internare cu plagă cranio-cerebrală profundă orbitară, traumatism vertebral cervical, contuzie toraco-abdominală, traumatism mână bilateral, cu plăgi tăiate cu aspect de leziuni de apărare, comă de gradul IV, prognosticul fiind rezervat”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie.

Ieșeanul Stelică Ungureanu și soția se aflau în plin proces de divorț

Oamenii legii nu au putut stabili dacă victima ori bărbatul se aflau sau nu sub influența alcoolului. Totuși, vecinii celor doi spun că certurile dintre ei erau la ordinea zilei. Mai mult, cei doi se aflau în plin proces de divorț. Astfel, pe 24 decembrie 2019, A.L.U. l-a chemat în judecată pe Stelică Ungureanu. Femeia le solicita magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună emiterea unei decizii de divorț cu minori. Pe 28 ianuarie 2021, judecătorii au amânat procesul de divorț pentru 8 aprilie 2021.
Mai mult, pe 9 august 2018, femeia ceruse același lucru, numai că, între timp se răzgândise. În cazul acelui proces de divorț, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au constatat perimarea solicitării respective.

Ordin de protecție, emis de judecători pe numele ieșeanului

În plus, în cursul anului 2018, A.L.U. ceruse emiterea unui odin de protecție, solicitare pe care Judecătoria Pașcani a admis-o.

„Instanța admite cererea privind emiterea ordinului de protecție formulată de reclamantă împotriva pârâtului Stelică U. Obligă pârâtul, pe o durată de 6 luni de la data pronunțării prezentei hotărâri, să păstreze o distanță de minimum 5 metri față de reclamantă și de reședința acesteia la familia G.C. și față de locul de muncă al reclamantei, respectiv magazinul PFA. Se interzice orice contact cu reclamanta. Stabilește reședința minorului M.R.U. la reclamantă. Obligă pârâtul să se prezinte la un interval de 15 zile la Secția de Poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție. Respinge celelalte cereri, ca neîntemeiate”, au menționat atunci magistrații.

O rudă: „A fost condamnat în trecut! Ea mergea cu mâncare la el, la pușcărie!”

O rudă de-a femeii care a ajuns la spital a declarat ieri că, în trecut, Stelică Ungureanu ar fi fost condamnat după o infracțiune cu violență.

„El a fost la pușcărie, după un conflict pe care l-a avut la Rediu, la el în sat, cu un bărbat. Ea e o nepoată de-a mea, eu sunt cumnat cu mama ei. Ea mergea cu mâncare la el, la pușcărie. El a mai amenințat-o de mai multe ori în trecut… Pe mine m-a sunat fata mea, care lucrează la Primărie, și mi-a spus… M-am gândit imediat la nebunia lor când am auzit! Să faci așa ceva… Din câte știu eu, ei erau în proces de divorț, urmau să împartă averea asta, magazinul, ce mai aveau… Au doi băieți, unul e minor, are vreo 15 ani.

Ea era fată de treabă, până la un punct, că, la un moment dat, s-a schimbat. Nu știu să vă spun din secretele lor, din familie… Știu că el era foarte gelos”, a declarat ieri Traian Maftei, cumnatul mamei femeii care a fost transportată în comă la spital.

De altfel, sătenii au spus că sursa conflictelor dintre cei doi soți ar fi fost gelozia, pe fondul unor infidelități pe care le-ar fi comis amândoi. În plus, pe Facebook au fost postate recent mai multe filmulețe în cadrul cărora unul dintre fiii celor doi avea diverse conflicte cu mama lui.

 

Adauga un comentariu