Prima pagină » Sanatate » Femeie trimisă la psihiatrie pentru că ajungea amețită la spital, mirosind a alcool. Medicii au rămas șocați
Femeie trimisă la psihiatrie pentru că ajungea amețită la spital, mirosind a alcool. Medicii au rămas șocați

Femeie trimisă la psihiatrie pentru că ajungea amețită la spital, mirosind a alcool. Medicii au rămas șocați

04 iun. 2024, 15:40,
BZI.ro, în Sanatate

O femeie considerată beată de mai multe ori a fost diagnosticată cu o boală rară. Deși părea sub influența alcoolului, ea a susținut de fiecare dată că nu a consumat așa ceva. În final, ea a aflat că are sindromul de fermentatie a intestinului.

Femeia de 50 de ani a mers de mai multe ori la medic, însă i s-a spus pur și simplu că este beată, potrivit Sky News, scrie Mediafax. Ea vorbea ciudat și acuza stări de oboseală, dar avea și alte simptome asemănătoare cu cele ale beției.

Ce spun medicii

În ciuda faptului că susținea că nu a băut alcool, femeia avea la analize un nivel crescut de alcool în sânge și de aburi de alcool în respirație. Unul din medici i-a recomandat chiar să facă o evaluarea psihiatrică. În final, un medic a trimis-o la un dietetician care i-a anulat simptomele cu ajutorul unei diete și a descoperit astfel cauza.

Cazul și implicațiile lui au fost prezentate într-o revistă medicală din Canada.

„Sindromul are consecințe sociale, juridice și medicale substanțiale pentru pacienți și cei dragi. Pacientul nostru a avut mai multe vizite (la departamentul de urgență), a fost evaluat de medici interniști și psihiatri și a fost certificat în baza Legii privind sănătatea mintală înainte de a primi un diagnostic de sindrom de fermentatie a intestinului, întărind modul în care conștientizarea acestui sindrom este esențială pentru diagnosticul și managementul clinic”, a scris medicul Rahel Zewude de la Universitatea din Toronto în Canadian Medical Association Journal.

Un caz asemănător a fost descoperit în luna aprilie. Un belgian în vârstă de 40 de ani a fost iertat de acuzația de conducere sub influența alcoolului după ce medicii l-au diagnosticat cu afecțiunea extrem de rară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *