Boli si tratamente

Speranța de viață: femeile trăiesc cu 6 ani mai mult decât bărbații

Publicat: 16 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Speranța de viață femeile trăiesc cu 6 ani mai mult decât bărbații
Femeile trăiesc cu 6 ani mai mult

Femeile trăiesc cu 6 ani mai mult. Indiferent de categoria lor socială, femeile ar trăi în medie mai mult decât bărbații, potrivit unui studiu INSEE. Încă șase ani pentru a fi exacti.

De la sfârșitul anilor ’70, bărbații au câștigat in speranța de viață șapte ani, iar femeile aproximativ cinci. Astfel, bărbații trăiesc în medie până la 79,5 ani, iar femeile 85,5 ani, conform rezultatelor sondajului realizat de Institutul Național de Statistică și Studii Economice din Franta.

Această dezvoltare beneficiază de toate categoriile sociale, chiar dacă rămân lacune intre manageri și muncitori.

Managerii de sex masculin trăiesc în medie cu 6 ani mai mult decât muncitorii. În rândul femeilor, inegalitățile sociale sunt mai puțin marcate, doar 3 ani separă speranța de viață a managerilor și a lucrătorilor.

Femeile trăiesc cu 6 ani mai mult decat barbatii

Potrivit INSEE, muncitorii au mai multe șanse să moară prematur. Explicația: natura meseriilor exercitate. De fapt, managerii sunt mai puțin supuși riscurilor profesionale (accidente, expunere la produse toxice, boli profesionale…) decât muncitorii de rand.

În plus, directorii aparțin unui grup social ale cărui stiluri de viață sunt favorabile unei bune sănătăți. Pe de altă parte, comportamentele de sănătate riscante, recurgerea la mai puțin și accesul la îngrijiri sau chiar obezitatea sunt mai frecvente în rândul lucrătorilor.

Astfel, un bărbat în vârstă de 35 de ani supus toată viața la aceste condiții de mortalitate are un risc de 18% să moară înainte de 65 de ani dacă este muncitor, față de 7% dacă este executiv (8%, respectiv 4% pentru femei).

Indiferent de categoria lor socială, femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații.

Adauga un comentariu