Titlurile zilei

Ferească Dumnezeu! Bătaie sângeroasă într-un cavou din Iași! Doi prieteni ce împărțeau același loc de veci s-au certat de la bani! Din pământ s-au auzit strigăte și înjurături! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 05 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ferească Dumnezeu Bătaie sângeroasă într-un cavou din Iași Doi prieteni ce împărțeau același loc de veci s-au certat de la bani Din pământ s-au auzit strigăte și înjurături GALERIE FOTO Exclusiv
Judecătorii au condamnat un individ acuzat că și-a tâlhărit un coleg de muncă într-un cimitir din Iași

Scene desprinse parcă din filmele horror, într-un cimitir din Iași! Un bărbat a fost jefuit chiar de către un fost coleg de muncă. După incidentul extrem de violent, agresorul a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Marius Paparuzi la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru tâlhărie. În plus, ieșeanul trebuie să îi plătească victimei despăgubiri în valoare de 500 de lei

Scene desprinse parcă din filmele horror, într-un cimitir din municipiul Iași! Un bărbat a fost jefuit chiar de către un coleg de muncă. Incidentul de o violență extremă a avut loc într-un cimitir din județul Iași. Astfel, pe data de 14 septembrie 2020, în jurul orei 19:00, un ieșean, G.B., se afla în cimitirul satului Cucuteni, din județul Iași, împreună cu un coleg de muncă și cu proprietarul unui cavou.
Cei doi colegi de muncă au fost chemați de N.A., pentru a scoate apa din cavoul său. La scurt timp, la fața locului a ajuns cu un taxi Marius Paparuzi, persoană care a lucrat în trecut împreună cu G.B., împreună cu 3 bărbați. Fiind sub influența băuturilor alcoolice, Paparuzi i-a reproșat fostului coleg că îi datorează unele materiale de construcții, de aici și până la bătaie fiind doar un pas.

Ieșeanul Marius Paparuzi, acuzat că l-a jefuit pe fostul coleg de muncă

După disputa verbală, Marius Paparuzi (30 de ani) a decis să recupereze singur „datoria” de la fostul coleg. Astfel, potrivit anchetatorilor, ieșeanul i-a tras un pumn în figură lui G.B., după care i-a smuls borseta de la gât. Individul a scos din borsetă suma de 500 de lei și i-a spus fostului coleg că banii respectivi reprezintă „datoria” pe care ar fi avut-o la el. Agresorul a aruncat borseta la pământ, după care a plecat de la fața locului.

Marius Paparuzi lucrează cu un cunoscut în construcții, ridicând de obicei monumentele mortuare în Cimitirul „Sfânta Treime”, din municipiul Iași. În ziua respectivă, Marius Paparuzi și 3 cunoscuți au decis să meargă în cimitirul din satul Cucuteni, pentru a-l găsi pe G.B. Oamenii legii spun că, înainte de aceasta, ieșeanul consumase băuturi alcoolice în exces. În urma incidentului, victima a ajuns la spital. Doctorii au concluzionat că G.B. are nevoie, pentru vindecarea leziunilor, de 7-8 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, polițiștii au demarat ancheta și au ajuns la suspectul agresiunii, Marius Paparuzi.

Ce a spus agresorul la audieri: „Mi-a luat 6 saci cu mozaic!”

La audieri, Marius Paparuzi a recunoscut comiterea faptei, dar a susținut că, de fapt, victima i-ar fi luat 6 saci cu mozaic, în valoare de 500 de lei.

„Construiesc împreună cu alți colegi cavouri. Pe G.B. îl cunosc de vreo 10 ani, am lucrat 4 ani la firma lui, în același domeniu, construiam împreună cavouri. De 5-6 ani nu am mai lucrat împreună cu el, dar știu că el stă în satul Cucuteni. În urmă cu aproximativ 3-4 zile, construiam un cavou în Cimitirul «Sfânta Treime», din Iași. Într-o după-amiază, în jurul orei 16:00, persoane necunoscute mi-au sustras din cimitir o formă de bazon, un dulap și 6 saci de mozaic, în valoare totală de aproximativ 500 de lei. Eu am întrebat de paznicii cimitirului, iar aceștia mi-au zis că G.B. mi-a sustras bunurile respective. Nu am reclamat furturile, am zis că o să-mi fac dreptate singur.

Pe 14 septembrie 2020 am făcut 10 ani de când sunt cu concubina mea și am consumat băuturi alcoolice aproape toată ziua, pentru că era sărbătoare, respectiv Înălțarea Sfintei Cruci. În acea zi, m-a sunat administratorul de la Cimitirul «Sfânta Treime» și m-a întrebat dacă i-am dat voie lui G.B. să ia dulapul și mozaicul. Eu i-am zis că nu, apoi am închis telefonul. Am plecat cu câțiva prieteni către locuința lui G.B. din satul Cucuteni. Ajunși în localitatea Cucuteni, am mers în cimitir, cu intenția de a-l găsi pe G.B., pentru a-l întreba de ce mi-a furat lucrurile. În cimitir, G.B. stătea în șezut pe capacul unui cavou. Lângă el era o persoană necunoscută în vârstă, despre care am aflat ulterior că era proprietarul cavoului, iar, în groapă, mai era o persoană care scotea apa”, a povestit ieșeanul.

Individul, condamnat de judecătorii ieșeni

Marius Paparuzi a recunoscut că l-a lovit pe G.B., dar a susținut că a reacționat așa deoarece victima i-ar fi vorbit urât. În urma incidentului din cimitir, ieșeanul a fost audiat, iar, mai apoi, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie. La finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Marius Paparuzi la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru tâlhărie.

„Inculpatul va presta 100 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunității, la instituții aflate în administrarea Consiliului Local Iași. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părții civile Gheorghe B. suma de 500 de lei, cu titlu de daune materiale”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Adauga un comentariu