Titlurile zilei

Festivalul Afterhills din Iași este îngropat în datorii. Afaceriștii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au dat țeapă partenerilor și firmelor care au realizat evenimentul

Publicat: 22 iun. 2020
Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași are datorii de 12 milioane de lei după ce patronii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu nu au achitat serviciile primite de la parteneri
Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași are datorii uriașe din cauza patronilor Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu, care nu au plătit partenerii

Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași este îngropată în datorii după ce patronii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au țepuit partenerii de afaceri și firmele care au ajutat la realizarea evenimentului. Afterhills SRL Iași, fosta Biberland Victory SRL, are datorii de aproape 12 milioane de lei pe motiv că nu a plătit mai nimic pentru organizarea festivalului de la marginea Iașului, aproape toate cheltuielile fiind suportate de către terți. Companii de renume precum Eventim, HTTPOOL, Artis IT Solutions sau Freta Spireli au dat în judecată firma controlată de asociații Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu și solicită încuviințarea executării silite în cazul firmei care are pierderi mai mari decât cifra de afaceri propriu-zisă

Festivalul Afterhills din Iași este îngropat în datorii după doar trei ediții organizate de către patronii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu. Cei doi sunt asociați în cadrul Afterhills SRL și nu au plătit datoriile firmei care au ajuns la 11.904.393, conform ultimelor raportări pe anul fiscal 2018. Asta se întâmplă în condițiile în care aproape niciun partener de afaceri sau firmă care a ajutat la realizarea festivalului de la marginea Iașului nu și-au primit banii cuveniți conform înțelegerilor sau contractelor încheiate cu reprezentanții SC Afterhills SRL.

Drept urmare, cei care și-au luat țeapă de la firma controlată de afaceriștii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au inițiat demersurile pentru recuperarea banilor în instanță. Astfel, au fost deschise mai multe dosare în instanță care au ca obiect „încuviințare executare silită” sau „respectare obligații contractuale” în cazul Afterhills SRL. Solicitările au fost făcute de firme sau parteneri care au colaborat pentru organizarea festivalului, printre aceștia fiind și vânzătorul de bilete SC Eventim RO SRL, compania de publicitate Httpool Online And Mobile Advertising, comerciantul Artis IT Solutions sau constructorul Freta Spireli.

Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași nu a plătit nici pentru promovarea, nici pentru organizarea evenimentului

Numai în cazul companiei care s-a ocupat de promovarea festivalului, și anume Httpool Online And Mobile Advertising, există două contracte neachitate în valoare de 25.206, respectiv 32.640 lei. De asemenea, constructorul Freta Spireli, care a amenajat calea de acces către festivalul organizat la Dobrovăț, nu și-a primit banii conform contractului, motiv pentru care a dat în judecată Afterhills SRL. Firma de construcții din Neamț trebuie să încaseze 268.747 lei de la Afterhills SRL, iar pentru că plata a fost întârziată în mod repetat, s-a apelat la executorii judecătorești care urmează să facă procedurile de recuperare a banilor.

Conform raportărilor pe anul fiscal 2018, Afterhills SRL, care înainte se numea Biberland Victory, are datorii de 11.904.393 lei și doar 4 angajați. În același an, la o cifră de afaceri de 6.234.255 lei, compania controlată de asociații Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu a raportat o pierdere de -6.484.653, ceea ce înseamnă că pierderile sunt mai mari decât cifra de afaceri propriu-zisă.
Printre păgubiți în urma colaborării cu Afterhills SRL se mai numără Uniunea Producătorilor de Fonograme din România sau R.A. Aeroportul Iași.

Cine sunt afaceriștii Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu, asociați la Afterhills SRL Iași

Patronii Cătălin Gabriel Leahu și Bogdan Gheorghiu sunt doi dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Iași. Cătălin Gabriel Leahu deține 51,6 la sută din Hideaki SRL care administrează clubul Fratelli din Iași, restul acțiunilor aparținând lui Bogdan Gheorghiu. Cătălin Leahu mai controlează Bowling SRL, care deține clubul Viper din Tudor Vladimirescu, rețeaua Difpress, Canesony SRL sau Viva Grup Est SRL.

De cealaltă parte, Bogdan Mihai Gheorghiu face o mare parte din afaceri prin intermediul Concept SRL Iași, care a achiziționat cartierul rezidențial Newton din Tătărași și dezvoltă mai multe proiecte imobiliare în zone precum Primăverii, Agronomie, Valea Lupului sau Calea Chișinăului. Bogdan Gheorghiu este cunoscut ca fiind fostul patron al rețelei de amanet din Iași Express Credit Amanet, care a fost vândută fondului de investiții Dollar Financial din SUA.

Comentarii
 • Au bagato in fata pe una Ingrid sa ne amane pana nu mai raspunde nici unu la telefon.bine ca le mai faceti reclama negativa la nemernicii astia,macar altii sa nu mai pateasca ce am patit noi.bv bzi

 • Intre timp, iar ne omoara in fiecare noapte de weekend cu muzica tare de la Fratelli, in cutia de rezonanta numita Pallas. Ne-am saturat sa chemam politia, ca-s mana in mana. Cum apare masina politiei in zona, cum muzica se opreste, fiind reluata dupa ce pleaca politia.

 • Leahule puisor tare iti mai place motu de la l,i,,n,d,i,c Pl nai cap nai tapa dai ce e cu tine mai baiatule…….ai virus cu figuri

 • Vorbiti cu primarul Mihai Chirica si PNL IASI sa trimita Politia Locala pe capul lor cand este zgomot, la fel cum au facut cand in presa s-a spus ca la Cafeneau Piata Unirii se fumeaza la subsol si ca s-au intins peste spatiul permis ocupand si mozaicul din Piata Unirii sau ca la Tiki Village minorii fumeaza si primesc bautura. ANPC IASI sa se sesizeze!!!

 • Toti aceea care ar trebui sa aplice legea,au masa si consumatia din partea casei…credema ca ceea ce spun este adevarat,am lucrat in marea majoritate a cluburilor din Iasi.Cum iti explici ca ag de securitate din Fratelii ,sunt politisti in activitate?!

 • Ce viata linistita si frumoasa avea Bonghiul pe cand facea familie cu Jo Anna. Cum a trecut la alt nivel financiar a vrut adrenalina, a trecut Prutul si a vrut sa fie in prim plan. Acest optiune ii va fi fatala in plan financiar. Va fi sarac lipit si niciun asa zis prieten nu se va mai uita la el. Este o chestiune de timp pana cand va pune punct acestui desfrau. Cat despre Bleahu ce sa mai spui? El a trecut de la nivelul in care lichida din ora in ora o tava cu eclere la nivelul in care linge cate o savarina siropoasa ce mai pica din cand in cand prin club.

 • LEAHU … un lingau de prima clasa , baga asta botu in pizda la orice nespalata …cred ca are vro 200 de boli venerice … e un fel de ciuma cu picioare . Nu de geaba are casa gard in gard cu cimitirul eternitatea . Cid o mierleste …ii face vand dupa gard .
  NISE FALIMENTARI , CAT DE CURAND !!!
  A … ISI RUP ASTIA NARILE PE LA FRATELLI … COCA SI PASTILE ALL DAY LONG !

Adauga un comentariu