Eveniment-Social

Festivalul „Hai la teatru!”, organizat de Teatrul „Luceafărul” Iași, s-a desfășurat doar on-line în acest an

Publicat: 29 apr. 2020

Ediția din acest an a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!”, eveniment de pionierat la nivel național, s-a derulat on-line, pe fondul pandemiei de COVID-19. Organizator este Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași.

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!” este un eveniment de pionierat la nivel național. Organizator este Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași. Înainte de pandemia de COVID-19, acesta era programat a avea loc în zilele de 23 și 24 martie 2020. Din păcate, în acest context, evenimentul s-a derulat doar on-line.

„Ne-am adaptat la canonul pandemiei și am hotărât să răsplătim talentul și truda acestor iubitori ai artei teatrale, finalizând ediția 2020 într-un format la distanță. Juriul a vizionat înregistrările video primite pentru preselecție, a evaluat calitatea artistică a propunerilor, inventivitatea protagoniștilor și a decis lista premiilor. E foarte important pentru elevi și profesori ca orele de repetiții, eforturile creative de durată care au dus la aceste spectacole să se materializeze în distincții”, a menționat Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”.

Aceasta a fost una dintre membrii juriului, împreună cu Ioan Holban, director, și Ion Ciubotaru, regizor.

Număr impresionant de participanți la Festivalul de teatru școlar „Hai la teatru!”

Numărul doritorilor să participe a fost și în 2020 impresionant. Cele trei secțiuni, pe categorii de vârste (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII), au atras atenția a 52 de trupe, un total de 618 elevi coordonați de 67 de cadre didactice sau actori. Amatorii de teatru care s-au pregătit cu producții proprii provin din orașele Iași, Pașcani, Podu Iloaiei, din localitățile Deleni, Poiana Șcheii, Chicerea, Țigănași, Țuțora, Țibănești, Fântânele, Satu Nou-Belcești, Victoria, Hodora, Valea Lupului, Miroslava, Șcheia, Șipote. Stimularea interesului prin manifestarea organizată de Teatrul „Luceafărul” a condus de-a lungul anilor la dezvoltarea impresionantă a acestei forme foarte atrăgătoare și utile de educație artistică și dezvoltare personală, teatrul școlar. Lista premiilor poate fi consultată pe site-ul Teatrului „Luceafărul”. Diplomele vor fi trimise în format electronic câștigătorilor, iar după data de 15 mai 2020, în print, prin poștă.

Adauga un comentariu