National

Fetiță de 14 ani, abandonată de profesoare dintr-un motiv șocant în aeroportul din Lisabona

Publicat: 26 mai 2022
O fetiță care așteaptă singură
Fetiță de 14 ani, abandonată de profesoare dintr-un motiv șocant în aeroportul din Lisabona

O elevă de 14 ani din Jibou, județul Sălaj, a fost abandonată de profesoarele ei pe Aeroportul din Lisabona, după un proiect Erasmus în Portugalia, scrie Sălajul Liber. Cele două angajate din învățământ sunt acum cercetate de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, iar inspectorul general a anunțat sancțiuni dure pentru neglijență. În plus, despre acest caz a fost informată și poliția orașului Jibou.

„Am deschis o anchetă în ceea ce privește cele două profesoare. Cazul este foarte grav și vom acționa în consecință”, a spus Vasile Bulgărean, inspectorul general al ISJ Sălaj.

De ce fetița a fost lăsată singură pe aeroportul din Lisabona

Cele două profesoare ar fi lăsat-o pe elevă singură pe aeroportul din Lisabona deoarece în Portugalia era încă necesar un test Covid negativ la îmbarcare, însă rezultatul fetiței abandonate în aeroport nu a ajuns la timp, pentru ca aceasta să se poată îmbarca în avionul către România. Surprinzător, dar nici una dintre cele două femei nu s-a gândit să rămână în aeroport alături de copilă. Ele i-au lăsat elevei doar 40 de euro pentru a putea achiziționa un test de coronavirus și pentru a-și cumpăra mâncare și au plecat spre România.

Cadrele didactice i-ar fi spus „să fie puternică”

Potrivit sursei citate, cadrele didactice i-ar fi spus „să fie puternică”, adăugând că „au încredere că se va descurca și singură”. Mai mult, părinții fetei nu au fost anunțați de decizia profesoarelor, care predau fizică și desen. În cele din urmă, copila a fost asistată de un profesor din Portugalia, care a venit la aeroport să o ajute să se urce în următorul avion spre România.

„Fetița a rămas pe aeroport în Lisabona, iar cele două profesoare s-au îmbarcat în avionul spre România. Între timp, au vorbit cu o profesoară din Portugalia să meargă să stea cu fetița. Dacă mă întrebați pe mine, rezolvarea era simplă, dacă sunt două profesoare și trei copii, una putea sta cu fetița în Portugalia și cealaltă să vină cu celelalte două fetițe în România. Nu au vrut această rezolvare pe motiv că nu mai voiau să plătească încă un bilet de avion în plus, ceea ce nu este normal” a mai spus Vasile Bulgărean, inspectorul școlar general al județului Sălaj.
Comentarii
Adauga un comentariu