Titlurile zilei

Film deocheat, vizionat de un grup de elevi de clasa a patra! O profesoară a decis la ce să se uite. Directoarea școlii: „Au început să se dezbrace, am anticipat ce se va întâmpla și am țipat” – FOTO

Publicat: 21 nov. 2023
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Film deocheat vizionat de un grup de elevi de clasa a patra O profesoară a decis la ce să se uite. Directoarea școlii Au început să se dezbrace am anticipat ce se va întâmpla și am țipat - FOTO
Un grup de elevi de clasa a patra de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași, a trecut ieri 20 noiembrie 2023, printr-o experiență de neuitat

Un grup de elevi de clasa a patra, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași, a trecut ieri, 20 noiembrie 2023, printr-o experiență de neuitat. La alegerea profesoarei de educație fizică și sport, Iulia Penișoară, aceștia au mers la Ateneu pentru a vedea un film. Cu toate acestea, au rămas dezorientați când directoarea școlii a început să strige că filmul trebuie oprit chiar în momentul cel mai palpitant.

Un grup de elevi de clasa a patra a vizionat un film cu secvențe sexuale explicite

poză cu Silviana Loghin, directorul Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din Iași
La alegerea profesoarei de educație fizică și sport, Iulia Penișoară, aceștia au mers la Ateneu pentru a vedea un film

Aceștia au fost duși să vizioneze un film deocheat, cu scene explicite. Filmul se numește „Mai departe”, de Tedy Necula. Directorul școlii, Silviana Loghin, afirmă faptul că intențiile au fost din cele mai bune. În descrierea filmului se prezenta povestea unui sportiv în vârstă de 20 de ani, care a primit o lovitură grea de la viață și a rămas paralizat. Cu toate acestea, a reușit să se ridice. Este o poveste despre motivație și dragoste. Însă dragostea a ajuns la un nivel mult prea mare pentru un grup de copii în vârstă de aproximativ zece ani.

„Este vorba despre un film care în prezentare apare ca un film despre persoanele cu dizabilități. Este un campion paralitic, în vârstă de 20 de ani, rugbist, care ajunge o persoană cu dizabilități în urma unui accident. Noi am vrut să discutăm cu elevii despre dizabilități, despre performanță, despre motivație, despre puterea oamenilor de a-și depăși limitele. Nimeni nu s-a dus fără o verificare prealabilă, avem și broșura exactă de prezentare a filmului, am văzut și trailer-ul, unde nu apare nimic interzis. Am discutat și cu reprezentanții de la Ateneu, într-un fel a fost un film pus de comun acord.

Am mers la Ateneu, am discutat, am întrebat în ce măsură se pretează filmul gimnaziului, ni s-a spus că fără probleme și ne-am dus. Doar că acolo ne-am trezit, la un moment dat, cu o scenă interzisă, am hotărât să se întrerupă filmul, am ieșit și i-am dus pe cei mici înapoi la școală. Noi ne-am gândit la ideea filmului, care este foarte interesantă și importantă, pentru ca cei mici să vadă că există oameni care-și pot depăși limitele. Imediat s-a întrerupt proiecția, am ieșit și am încercat să le explicăm celor mici că a fost o situație pe care o regretăm, acest lucru l-am transmis și părinților. Intenția a fost absolut nobilă. Noi le-am citit descrierea filmului și copiilor, le-am spus că este vorba despre povestea lui George, un sportiv de performanță, care la doar 20 de ani rămâne paralizat, cu toate acestea reușește să se ridice.

În descrierea se specifică doar acest lucru, că «Mai departe» este povestea lui George Baltă, un film inspirațional, în regia lui Tedy Necula, în care personajul se joacă pe sine. George, sportiv practicant de rugby, rămâne paralizat în urma unui accident petrecut în timpul meciului. Viața continuă ca un rollercoaster, însă motivația de campion iese la suprafață și George merge mai departe, construindu-se ca maratonist în scaun rulant și speaker motivațional.

Nu apărea nicăieri că ar fi interzis minorilor. Părinții sunt cei mai revoltați, am încercat să le explicăm că a fost o eroare umană, pur și simplu, un incident total regretat. Copiii au văzut foarte puțin din secvența respectivă pentru că noi ne-am ridicat, ne-am sesizat, am strigat la personalul de la Ateneu să întrerupă filmul și am cerut tuturor colegilor să scoată copiii afară și să plecăm. Era vorba despre o scenă în care fata, iubita sportivului, intră în camera lui, el era în scaunul cu rotile au început să se dezbrace, noi am anticipat ce urma să se întâmple și am oprit imediat filmul”, subliniază Silviana Loghin, directorul Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din Iași.

Părinții sunt revoltați

poze secvențe din film
Părinții sunt revoltați și nu pot accepta faptul că un copil de aproximativ zece ani, a fost predispus să se uite la o scenă deocheată

Reprezentanții Ateneului specifică faptul că au pus sala la dispoziție pentru 60 de copii în urma unei cereri pe care prof. Iulia Penișoară a făcut-o. Nimeni nu a știut faptul că filmul va prezenta și scene indecente.

„Au făcut cerere pentru acest film (n.r. – „Mai departe”, în regia lui Tedy Necula), nu este un film din programul nostru. Nu au știut că are o secvență explicită, doamna director, care era în sală, s-a speriat și a scos copiii. Erau copii de gimnaziu, de la Școala numărul patru «Ionel Teodoreanu» din Iași”, transmite Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Părinții sunt revoltați și nu pot accepta faptul că un copil de aproximativ zece ani a fost predispus să se uite la o scenă deocheată, doar pentru că profesorii care au organizat activitatea au fost neatenți.

„În cadrul parteneriatului existent între unitatea școlară și Ateneul Tătărași a fost organizată o activitate educativă, având ca temă problematica persoanelor cu dizabilități, dar și performanța și motivația de a depăși situațiile dificile din viață. De altfel, prezentarea filmului accentuează asupra caracterului motivațional al evenimentelor descrise în care sportivul, care își joacă propriul rol, deși a fost accidentat grav, reușește să concureze, în scaunul rulant, în numeroase competiții sportive.

În timpul prezentării, anumite secvențe au fost apreciate ca fiind neadecvate contextului și a fost oprită activitatea. S-au declanșat verificări pentru înțelegerea contextului în care s-a organizat și desfășurat această activitate”, adaugă prof. Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași, în legătură cu faptul că un grup de elevi de clasa a patra a fost dus la vizionarea unui film deocheat.

Cu toate acestea, filmul „Mai Departe”, creat și produs de Tedy Necula, spune povestea uimitoare a vieții jucătorului de rugby George Baltă. Pelicula prezintă călătoria incredibilă a jucătorului care după un accident petrecut în timpul unui antrenament și-a reconstruit viața și a devenit un model viu al unei generații. Prezența lui George Baltă în rolul principal adaugă o notă de autenticitate și putere emoțională, deoarece interpretează propriul său personaj.

„Nu este un film recomandat minorilor. Și tocmai pentru că există scene care tratează tabuurile oamenilor vizavi de orice este nou, diferit sau nu se conformează cu normalul”, explică regizorul Tedy Necula.

Comentarii
  • Pentru cei de mai sus care au comentat:nu v ati gândit ca poate nu toți copiii se uita la filme deocheate?de ce sa se uite acum?ăștia s profesorii vremurilor noastre:)))

  • Pentru cine a scris articolul, sa mai deschida un dictionar: „…copiii au foat predispusi sa vizioneze….”????? Predispusi?????
    Iar pentru cei care au organizat vizionarea filmului: nu mai cititi recenzii care sunt concepute sa vanda filmul! Vizionati filmul inainte, in totalitatea lui. Daca tipul din film este paralizat si lupta pentru ca viata lui sa fie cat mai aproape de normalitate, asta implica si alte aspecte, inclusiv pe cele ce tin de intimitatea lui. Ce este anormal? Privitorii erau de gimnaziu dar filmul era cu viata unui adult. Ar trebui sa apelati cu totii, elevii si profesorii la un psiholog bun care sa va explice cum sa gestionati situatia. Nimeni nu e vinovat, nu creati si vehiculati aceasta eroare, inrautatiti lucrurile. A fost o intamplare din care ati primit o lectie. Fiti optimisti!

  • Stati linistiti !, in SUA ii invata de la gradinita cu de astea !, in clasa a patra deja au invatat peste 100 de genuri de sex, participari la zeci de parade pride gay , cum se face cel mai bine sexul oral, anal, si altele si chiar sunt icurajati sa isi schimbe sexul !, este un plan bine stabilit care este pus in aplicatie de catre curentul ”woke”

  • problema e ca se vor trezi muuuulti „evoluati” (ca doamna Miha) care vor considera ca ingerasii lor de odrasle habar nu au despre injuraturi si relatii sexuale, cu atat mai multa s au uitat vreodata pe net la ceva imagini (daca nu si filme) mult mai deocheate decat cele din reclamatul film… fals nemultumiti, ipocriti de 2 bani, de regula de astia care provoaca discutii inutile pe grupurile de parinti, care isi incurajeaza plozii sa devina sfidatori si nesimtit fata de profesori, care stau la panda pentru a face din orice tantar un armasar mai maret decat al lui fat-frumos, care vor reclama profesorii daca acestia le vor vorbi pe un ton imperativ si total justificat copiilor lor, atunci cand acestia merita atitudinea si tonul respectiv. stiu, multi dintre cei ce se vor regasi in cuvintele mele vor reactiona, dandu se in vileag in acest fel! chiar sunt curios: cati ipoctiri vom reusi sa numaram spre seara, care vor raspunde plini de furie, revolta si caracter de lup moralist postarii mele?? 😀

  • Acum cu siguranță toți acești copii vor dori să vadă acest film, tocmai pentru că a avut loc acest incident. Prost gestionată situația.

  • Filmele românești sunt facute cu bani de la buget. E cea mai mare greseală. In SUA nu se dau bani de la buget ci banii provin din finanțarea particulară spune:

    Filmele romanesti de după 1989 au inceput sa bage pornografie. Nu e film in care sa nu traga pe o femeie de țâță sau să defileze cu organul la vedere.
    Si fac asta pe banii noștrii, nu mai zic de calitatea peliculei, sau cred că se filmează pe carduri sd. Dacă vrea sa vad un film românesc( extrem de rar) mă uit la alea pană in 1990. Toate filmele romanesti au injuraturi la greu, porno, calitatea scăzuta a filmării,gen cadre lungi și dialoguri plictisitoare. E exact ca in arhitectura românească cu blocurile grii si urâte, și in filme dar și in arhitectura trebuie aduși regizori americani sau asiatici. E greu de vizionat un film făcut la noi in țară.

  • Dar despre violența de bullying din școli,nu mai scrie nimeni???? Recent, ieri, un caz zguduitor petrecut la clasele primare de la Colegiul Mihai Eminescu, clasa învățătoarei Savu, certifică lipsa de empatie a dascălilor, cazul madamei Savu și inconștiența părinților care tac.Un puști de 10 ani terorizează o clasă întreagă pentru că maică-sa e prietenă cu madam Savu și tac-su e antrenorul de tenis al cuiva. Poate faceți un reportaj despre asta…Merită spus un adevăr crud despre cum un element prost crescut, cu sprijinul învățătoarei, evident, pune prin violență, la punct, o clasă întreagă.

  • Urite vremuri traim, oameni anormali erau si inainte dar in patul lor nu sa se manifeste in public ca acum zicind ca sunt normali la cap.

  • Evoluata ,,miha”! ..raspunzandu-i astfel lui Tudor, ai dat dovada de cat de ,,morală ” esti! Pun pariu ca esti mare consumatoare de pornografie si la propriu si la figurat, dar aici nu te stie nimeni si pozezi in pudibondă! Mai e una ,( de fapt mai era) in politica ieseana la varf , mare moralistă si ea avea site-uri porno pe pornhub! Macar a avut bun simt si s-a dat la fund! P/S Atata timp cat un copil are telefon ( toti au android cel putin) si net clar are acces la TOT ! …daca i-a blocat una ca tine miha ,accesul la chestii interzise , se va uita la coleg(a)..asa că e falsa ingrijorarea voastra de oameni ipocriți!

  • Ce atita vilvoi nu asa ii educa de vre-o noua ani era gowernatorului esuat care se lauda si prin hafrica de succesul lui in educatia elevilor ha ha ha–ghinion–

  • Cum sa duci niste copii sa vizioneze un asemenea film? 🙄 Voi credeti ca astia mici, de clasa a IV-a, constientizeaza lucrurile precum adultii?

    Ce oameni batuti in cap.

  • Eu sunt elev de clasa a V-a și am fost la filmul mai departe dar profesori nu au avut nici o vină ei au încercat să vadă despre ce era filmul iar doamna directoare nu a greștit cu nimic doar a vrut să ne scoată pe toți copiii de la gimnaziu la un film dar toți profesori s-au uitat la trailer au citit despre film dar a fost vina cerol de la ateneu nu vina profesorilor

Adauga un comentariu