Prima pagină » Titlurile zilei » Concurs de talente cu scandal la Iași! Mai mulți părinți s-au trezit în mijlocul unei țepe de proporții: „Vreți să mă omorâți? O să fie spre răul dumneavoastră”- EXCLUSIV/FOTO

Concurs de talente cu scandal la Iași! Mai mulți părinți s-au trezit în mijlocul unei țepe de proporții: „Vreți să mă omorâți? O să fie spre răul dumneavoastră”- EXCLUSIV/FOTO

21 oct. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Concurs de talente cu scandal și amenințări în loc de premiile promise de organizatori. Sute de părinți și-au înscris copiii la „Vocea Moldovei”, un festival internațional de muzică, teatru, dans, poezie și ansambluri. În afișul publicat inițial pe rețelele de socializare era menționat că festivalul are loc în perioada 21-22 octombrie, la Iași, însă surpriză, organizatorii au omis să spună că se va desfășura Căminul Cultural din comuna Golăești, județul Iași.

Concurs de talente cu scandal la Iași, părinții au fost amenințați

Din acest motiv, mulți părinți împreună cu școlile care s-au înscris au ales să retragă concurenții, însă după ce au achitat taxa de înscriere, în valoare de 200 de lei pentru fiecare participant. Atunci a început revolta părinților, deoarece aceștia au cerut banii înapoi, însă au fost amenințați.

„Acest concurs, «Vocea Moldovei», care se ține la Golăești, nu era programat pentru Golăești. Concursul efectiv a fost publicat pe rețelele de socializare, spuneau că se ține la Iași, ulterior au revenit cu alt afiș în care scria că se desfășoară la Iași, însă în localitatea Golăești. Problema este că eu mi-am înscris copilul la acest concurs și nu am fost singurul, văzând că este în altă localitate, am hotărât să ne retragem.

Doamna profesor, care a virat în contul organizatorilor banii pe care i-a strâns de la părinți, i-a primit înapoi, însă nouă, care am virat banii separat, suma de 200 de lei, nu ne-au fost restituiți. Ieri (n.r. – 19 octombrie) am sunat și i-am spus să-mi returneze și mie bani, întrucât mi-am retras copilul din concurs. Atunci a început să mă amenințe că mă dă în judecată, lucruri care să mă intimideze și să renunț la bani. Să zicem că nu banii sunt problema, pentru că nu este o sumă mare, dar pentru care eu am muncit, este vorba despre principii. I-am spus că, din punctul meu de vedere, a început acest concurs cu o minciună, la care ea (Alina Dumitru, organizator – n.r.) s-a scandalizat și a început să-mi spună că o fac mincinoasă și că, din nou, mă dă în judecată. Am cumpărat acel bilet pentru Iași și ne-am trezit la Golăești, la Căminul Cultural.

Nu se poate să ne înscriem la aceste concursuri și să fim păcăliți în halul acesta. Mă gândesc la cei care vin din țară, oameni care bat 20 km, înainte și înapoi, cu nevoia de a se caza, de a mânca. La ei este cea mai mare problemă”, declară Iulian Istrate.

Alina Dumitru, unul dintre organizatori: „Nu am specificat nici măcar o singură dată că acest festival se desfășoară în Iași. Am spus că în Iași se desfășoară”

 poză cu Iulian Istrate, părintele care reclamă

A început revolta părinților, deoarece aceștia nu și-au primit banii înapoi, în schimb au fost amenințați

Într-o înregistrare trimisă pe telefon unui părinte care a solicitat să i se returneze banii, Anca Dumitru neagă tot. Redăm mesajul acesteia.

„Bună seara, domnule dragă. Să înțeleg că mă amenințați, ce rău puteți să-mi faceți voi mie? Vreți să mă omorâți? Vreți să mă omorâți? Spuneți, vă rog, tot mă amenințați, ce puteți să-mi faceți dumneavoastră mie? Spuneți că ați plătit o sumă de bani, ce sumă de bani mi-ați plătit mie, pe numele meu. Arătați-mi dovada, numele dumneavoastră depunând banii în contul meu personal.

Trimiteți-mi dovezi și, dacă aveți aceste dovezi, că ați depus 1 leu în contul meu personal, eu vă dau taxa înapoi. Și vă rog, nu vă opriți și continuați să-mi trimiteți amenințări, că mie nu-mi fac rău. Mergeți la muncă și nu cereți bani de la mine că nu am încasat niciun leu de la dumneavoastră. Vorbiți cu doamna profesor, vedeți dacă a plătit taxă și cui i-a plătit-o. O să fie spre răul dumneavoastră”, se arată într-un vocal trimis de Alina Dumitru unui părinte care a cerut banii înapoi.

Alina Dumitru, originară din Craiova și organizatoarea care i-a amenințat pe părinți, s-a contrazis în declarații și a început să-i amenințe pe reporterii BZI.

„Festivalul se desfășoară, eu sunt una dintre organizatoare. Nu este adevărat că i-am amenințat, despre ce vorbiți, dacă mă acuzați, eu vă dau în judecată. În primul rând, pe numele meu nu există niciun virament bancar al unor părinți, am intentat proces unor părinți care erau nemulțumiți în legătură cu faptul că festivalul se desfășoară într-o comună, deși noi nu am specificat nici măcar o singură dată că acest festival se desfășoară în Iași. Am spus că în Iași se desfășoară, nu în altă parte.

Nu mă contrazic, este un festival internațional pentru a promova tinerele talente și se desfășoară foarte frumos, cu un juriu de specialitate. Noi nu am încasat niciun ban de la cine spuneți dumneavoastră și nu am returnat. Unii părinți care erau nemulțumiți au primit taxa înapoi, nu de la mine, nu mi-au făcut mie un virament, personal.

Colegii mei au restituit. Nu am amenințat pe nimeni, dacă despre noi se vor scrie lucruri care vor induce persoanele în eroare și nu aveți dovezi, vă dau în judecată. Nu avem taxă de la anumiți părinți care nu doresc să participe, acestora li s-a returnat taxa de participare și este vorba despre doamna profesor Alexandra Amarandei, care a instigat la scandal anumiți părinți, știu că este o acuză și mențin ceea ce vă spun. Vă mai spun că, dacă scrieți urât despre noi și îmi aduceți acuze colegilor, vă acționez în instanță”, a declarat Alina Dumitru, organizator.

Prof. Alexandra Amarandei: „Am retras 13 copii și am cerut banii înapoi”

poză cu primul afiș al festivalului

În afișul inițial publicat pe rețelele de socializare, pe care organizatorii l-au gândit scria că acesta se va desfășura pe data de 21-22 octombrie, la Iași

Prof. Alexandra Amarandei, fondatoarea AKAdemy Talents din Iași, a retras cei 13 copii pe care i-a înscris la concurs după ce a aflat că festivalul se va desfășura la Căminul Cultural din Golăești. Aceasta a solicitat banii înapoi.

„Din cauza faptului că festivalul se desfășura la Căminul Cultural din Golăești și a amenințărilor, am hotărât împreună cu părinții să retrag din concurs cei 13 copii pe care i-am înscris la secțiunea de muzică instrumentală. Mai mult decât atât, organizatorii nu ne-au pus la dispoziție pian, însemna că noi trebuia să venim cu pianul nostru, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată la niciun concurs la care am participat.

Copiii au solicitat retragerea, iar eu, în numele copiilor mei, am solicitat prin avocat, din cauza limbajului pe care l-a avut Alina Dumitru, am retras copiii. I-am făcut o notificare prin care i-am spus că retrag copiii și că vreau banii înapoi. Am intrat în contact cu două organizatoare, anume Alina Dumitru, cu care am discutat în mod direct, dacă acesta este numele ei real, pentru că există un semn de întrebare, și Amalia Anastasiu, care s-a recomandat cu alt nume, cu care nu am discutat”, a transmis Alexandra Amarandei, fondatoarea AKAdemy Talents din Iași.

Din cauza scandalului iscat, organizatorii au făcut public un alt anunț în care se arată că au amânat festivalul până pe data de 5 noiembrie 2023, într-o locație nouă, anume Hotel Ramada din Iași.

„Pentru o bună desfășurare a festivalului «Voces Moldovei» și pentru că locația actuală nu a fost pe placul concurenților, noi organizatorii am decis să desfășurăm acest concurs într-o sală de festivități așa cum doriți dumneavoastră și care să fie în orașul Iași în data de 5 noiembrie. Vă asigurăm că va fi totul foarte frumos și foarte bine organizat. Locația actuală Hotel Ramada”, au transmis organizatorii, pe rețelele de socializare, în legătură cu concursul de talente cu scandal.

Comentarii
  • De ce retragi talentul? Îți pute la Golaesti? Odrasla puturoasa e talentata doar în Iași?

  • 💥 Mare atenție la bolile mintale. Dacă repeți zi de zi la copil că e o prințesă, o să-l zăpăcești de cap. Țara noastră are nevoie de brațe de muncă, nu de prințese zuzi

    Ha,ha,ha….toate fetele din IAȘI este prințese, regine,etc?
    Vina aparține 100% mamelor din IASI, ele vor să-și vadă fetița/ băiețelul vedetă de muzică, cinema, tv, ….!

    Nu e scară de bloc in mun. Iași care să nu aibe 90 % din copii, indobitociți de mici (2ani) cu texte de genul: tu o să fii vedetă , tu ești cel mai frumos copil din oraș, tu reciți o poezie mai frumos decât Eminescu, tu o să fii cel mai cel… și cea mai cea dintre prințesele pământului.

  • Totul este frumos in lumea copiilor pana intra in concurs parintii. Ei denatureaza tot ce ar putea fi incantator pentru copii. Transforma bucuria de exprimare a copiilor intr-o devastatoare lupta existentiala si ucid frumusetea harurilor propriilor copii. Intra cu bocancii in lumea lor frumoasa, vor si ei sa fie acolo, uitand ca e viata copiilor si nu a lor. Ca si cum nu ar mai avea ce sa vorbeasca despre ei. Poate ca nici nu au. Dar nu e nimic anormal: tacerea ii poate face sa auda vocile copiilor si scrasnitul din dinti al propriilor frustrari. Si asa, incet-incet, pun la dospit traumele in care isi vor creste copiii cu intentia buna de a le oferi totul.

  • De unde si pana unde -n gâții măti de olteanca ai venit tu de la Craiova sa faci concurs de talente la Iasi? Marș la Olguta ta si fa-ti acolo talentele ! Ai venit in Moldova la fraieri ca-s oameni molcomi si cu bun simț ! Hai sictir

  • Golanii. Multi sunt botanisti.

  • ISJ ul de ce gireaza escrocheriile astea?
    Sa vina cu punctul sau de vedere

  • Exista mame cu bun-simt, dar foarte putine. Majoritatea isi ciupesc pruncul inca de la prima iesire din bloc, sa stie universul ca ele au nascut un pui viu. Si continua pe aceeasi linie. Pun machiaj si pe o fetita de un an, pentru poze pe social media, apoi o scot „in lume” machiata, coafata si imbracata provocator, imediat ce a invatat sa mearga. Si, surpriza, nu toate devin vedete TV! Ca, asa minunate cum sunt, sunt cu miile! Mii de minunate!

  • Vali Besinosu

    Părinții strica copiii. Vacile astea de mame post-2000 nu știu decât Facebook și TikTok. Iar pt like-uri și „aprecieri” ar schimba și sexul odraslei, daca asta ar fi trendul.

  • "Sărakii NU ajung NICIODATĂ VEDETE " ION ZAMUZ, lăutar

    Vedete,vedete…dar unde să lucreze? In tv? Nu au loc, poate la radio? Nici acolo, nu prea mai ascultă nimeni radio, nici măcar în mașină !

    Acum, in Iași sunt o mulțime de „școli” care fac pe bandă rulantă vedete de 2 lei, in realitate doar trag bani de pe urma părinților naivi care visează( cu asta rămân) ca odrasla lor să fie VEDETĂ.

    CURSURI DE CHITARĂ,CANTO, DE PREZENTAT MODA, …COSTĂ BANI ȘI NU PUȚINI.

    DRAGI PĂRINȚI, COPILUL DVS NU O SĂ FIE NICIODATĂ VEDETĂ !

    LĂSAȚI COPILUL SĂ-ȘI TRĂIASCĂ COPILĂRIA IN ANONIMAT, PT CĂ EL E NĂSCUT DE NIȘTE PĂRINȚI ANONIMI CARE NU AU FĂCUT NIMIC IN VIAȚA LOR TRISTĂ.
    COPILUL LOR E ȘI EL UN NIMENI ÎN DRUM, UN ȘTERS, UN ZERO BARAT ȘI AȘA O SĂ RĂMÂNĂ!

    NU LA TOȚI E DAT SĂ FIE VEDETE. VEDETĂ TE NAȘTI DINTR-O FAMILIE DE VEDETE, NU DINTR-O FAMILIE DE SĂRAKI CARE ASCULA MANELE SI BEA BERE LA PET ȘI MÂNÂNCA PARIZER & MICI CU CARNE DE CAL 🤣

    VEDETE,VEDETE…COPII VOȘTRII NU AU STOFĂ DE VEDETE. CA SĂ AJUNGI VEDETĂ FIE TE NAȘTI VEDETĂ, FIE PĂRINȚII SUNT SUPER BOGAȚI ȘI-ȘI PERMIT PROFESORI PARTICULARI, GEN LADY GAGA, CARDI B, DOJA CAT, TYGA, LING BISCUIT,JADOR, ȚANCĂ FURTUNĂ, ȘÂ AMD…🤤

  • Cei mai multi oameni devin incredibil de enervanti cand ajung sa fie parinti. Odrasla ta nu e cel mai frumos copil si nici cel mai destept. De fapt e enervant pentru toti cei din jur. Si da, parintii sunt de vina. Nici un pic de educatie. 🥴

  • „nu am specificat nici măcar o singură dată că acest festival se desfășoară în Iași. Am spus că în Iași se desfășoară, nu în altă parte„ BREE ASTA E PROASTA CU SPUMEE

  • Nu i numai proasta cu spume, e și excroaca de meserie, o javra ordinara de olteanca

  • Moldoveanul londonez

    Vă contrazic. Trăiesc în Anglia, am două nepoțele născute aici, iar acum sunt la școală. De mici au fost învățate să fie puternice, încurajate cu tot felul de diplome săptămânale, lunare etc, concursuri de alergare, îndemânare și altele. Ele se hrănesc din realizările astea și sunt într-adevăr foarte competitive și cu caractere puternice. La schimb, acasă au parte de dragoste și respect. Sunt disciplinate și sunt conștiente că viața lor e importantă și luptă pentru idealul lor. Deja au idealuri! La 6 și 7 ani!
    Reflectam într-o zi privindu-le cu respect: „De asta ne bat ăștia la toate sporturile și la toate concursurile…”

  • Prea multe vedete pe mp2

    Vrăjeală, de vină sun părinții, ei niște rupți-n cur dar plătesc ultimi bani de mâncare pe cursuri de muzica,teatru, scrimă,balet…wtf??

    … atata foame de a fi vedetă nu am mai văzut. Fiecare muncitoare din fabrica de textile vrea ca fetița ei să fie prințesă și vedetă, să aibe propria emisiune la tv, să fie cunoscută in lumea largă, dar să stea intr-o garsonieră la bloc in Tomești. Ceva nu se leagă.

  • In ce lume trăim?

    Citind unele comentarii, mă întreb oare.. sunt de alt articol? sunt acuzați părinții că își duc copiii la activități, ba mai mult ca fac eforturi pentru asta, nu „fantomele” care fură banii părinților, mint și își bat joc de niște copii nevinovați !!!!!! De aceea își permit să faca așa, că le „merge”. cine știe câte persoane a mai furat până acum… felicitări pentru ADEVĂR !!!

  • Organizatoarea, Alina Dumitru, să pună mâna pe cartea de gramatică și să lase ideile preconcepute ca moldovenii sunt mulți și prosti…Să se întoarcă la Craiova să își reia afacerile, ca aici nu i-a mers.

  • Ionel Pârțag 🥸

    Aici nu e vorba de „ACTIVITAȚI” extrascolare, vedetismul nu e printre ele, nici noul val de monarhist, gen prințesă, prinț, regină la gradi, etc.

    Vina aparține DOAR părinților de ,,mici vedete,, sau staruri in devenire. Acei copii sunt si rămân niște copii a unor oameni simpli, fără multă scoală și care pt un like flaușat de pe facebook( citez pe cineva de mai sus)…strică mintea și inocența copiilor. Rușine!
    Vreți activități? La muls vaca ! Acolo te înveți cu greul sau la dat oile-n strungă! Acolo trebuie duși toți copii ,,monarhistelor” din Iași. „Prinții și prințesele” pot face activităti la stănă!

  • Felicitări, domnule Ionel. dacă mulsul vacii reprezinta un „țel”, trimiteti-va dvs copiii la muls vaca. Noi ii trimitem la activități educative.

  • Țineți aproape, s-a amânat concursul pentru Noiembrie! Nu se lasă Craioveanca, vrea musai banii moldovenilor! Să vedem ce Cămin Cultural găsește disponibil atunci și dacă mai are concurenți! Poate concurează jurații între ei…

  • Dar Ionel ce lucra de este asa fudul ?

  • Ionel Cartag

    Dar Ionel ce lucreaza de este asa fudul ?

  • Partag din Tomesti?? Dupa doi ani de pistliceal , spyne tov. tehnician:
    Constata cercului , ptr. tine , tot 3,12 a ramas?

  • @Austriacul…îl retrag pentru ca eu am plătit un concurs la Iași, mi-am luat cazare la Iași și nu erau curse cu rata pan’ la Golaiesti…sa expun talentul “prințului” meu…

  • Ionel Pârțag 🥸

    Cu ce mă ocup?
    Sunt doar un țăran de la coada vacii, cine vrea să mă cunoască …mă găsește în piață, vând lapte de vacă! Eu sunt cel cu chelie deasă și am mâinile crăpate de la atâta muncă, eu sunt cel care vă mai las din preț atunci când cumparați 2 litrii de lapte.
    De ce vă las să negociați? Simplu, mai pun și eu apă-n lapte, doar așa sunt și eu mulțumit, pot spune ca e win-win 🤫

    PS: pe mine altceva mă deranjează: valul de prințese aparute la mine in comună, de orasul Iași nici nu mai zic, mai bine tac din gură! La Iași, fiecare prințesă e fetiță,pardon …fiecare fetiță e super mega vedetă tv și e și prințesă! Mamele vânează ” like” iar tații stau și freacă menta. Sincer, asta nu miroase a bine! Ne ducem ca nație, dispărem din istorie ca popor …dacă se continuă cu vedetisme si bășini gen: vreau să-mi văd copilul un star sau fetița mea e cea mai mare prințesă, fac rată la bancă si tot o bag la tv să o vadă mapamondul !

    Intrebare:
    Dacă fata unui muncitoare din fabrică e prințesă, atunci cine e tatăl ?!? Nu poate fi un om simplu, no….no,no,no….!
    Tatăl unei prințese e obligatoriu rege sau împărat! 🤭

  • Doamna din poză nu este Alina Dumitru,este mama dumneai.Sunt olteancă din Drobeta Turnu-Severin și văd așa cum câtva domni ne jignesc așa de urât.Din păcate am avut neplăcuta experiența cu această doamnă organizatoare de concursuri care una promite și alta face.O felicit pe doamna profesor din Iași și pe părinții care au luat atitudine.Nu văd nimic rău în a-ți îndruma copilul să facă muzică,sport,arte vizuale,nu înțeleg de ce atâta răutate la adresa umor mame, domnule Ionel!!!

  • Adina V. Mărioara, Pașcani

    Fițe,prințese….dar de lucru manual a auzit cineva? Mamele visează ca fata lor sa prezinte meteo si să primească salar 50.000 euro net/ lună( ăsta e salariul unui prezentator la un post de știri din America care prezintă meteo. ). In Românie e 5.000 euro pt fata de la meteo.

    Ne batem joc de copii impunându-le standarde atât de înalte. Dacă părinții nu au ajuns vedete, atunci nici copiii copiilor lor nu vor ajunge staruri de cinema. E plin la kaufland de vânzătoare triste care au terminat facultatea și visau să ajungă megastaruri, dar viața le-a pregătit o surpriză: să aducă marfă la raft și să care baloți de alimente cu schinarea ! ☹

  • mari fraieri si parintii astia … pai sa fii vedeta de Golaesti e lucru mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 iulie 2024
09 iulie 2024