Eveniment-Social

Filme documentare și spectacole de teatru, la Ateneul Național din Iași

Publicat: 20 nov. 2019

Festivalul de Film Documentar DocEst revine la Iași. Asta în perioada 20-24 noiembrie 2019, cu o nouă ediție aniversară. Timp de cinci zile, la Ateneul Național din Iași vor rula 18 documentare. Totul în prezența invitaților speciali din România, Franța, Germania, Marea Britanie și Republica Moldova. Intrarea la proiecții este liberă. Programul poate fi consultat pe www.docest.ro.

Proiecția filmului „Gesturi de rezistență”

Cea de-a X-a ediție a Festivalului DocEst va fi deschisă cu proiecția filmului „Gesturi de rezistență”. Publicul este invitat să participe la un Q&A alături de regizoarea Olga Ștefan. Pe lista invitaților speciali se numără regizori și producători de film. Printre aceștia sunt: Claire Simon, Yolande Zauberman, Andreea Știliuc, Relu Tabără, Enxhi Rista, Leontina Vatamanu, Virgiliu Mărgineanu. Vor fi și Tudor Botezatu, Dragoș Zămoșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Flori Bălănescu sau Walter Steffen. Alături de ei vor fi și Susanne Wimmer și Alecu Deleu. Dezbaterile programate, după proiecțiile de film, vor fi moderate de coordonatorul artistic al festivalului. Este vorba despre responsabil de selecția filmelor românești, Florin Lăzărescu. Festivalului de Film Documentar DocEst este co-organizat de Primăria Municipiului Iași, Centrul Cultural German, Institutul Francez din Iași și British Council.

Tot săptămâna aceasta, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” de la Ateneu, vor avea loc două spectacole de teatru speciale. Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, de la ora 11:00, este programat un spectacol de magie. Acesta este intitulat „Poveștile copacilor magici: Balonul” (Teatro Blu). Duminică, 24 noiembrie 2019, de la aceeași oră, va avea loc premiera spectacolului „De poveste”. E un eveniment adresat copiilor, adolescenților, dar și adulților. Biletele pentru spectacolele de teatru pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro sau de la casieria instituției.loading...

Adauga un comentariu