Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul descinderii procurilor DGA Iași la Primărie! Un director a fost prins în flagrant în momentul în care dădea banii din șpagă înapoi! Funcționarul a fugit din instituție!

Filmul descinderii procurilor DGA Iași la Primărie! Un director a fost prins în flagrant în momentul în care dădea banii din șpagă înapoi! Funcționarul a fugit din instituție!

16 apr. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Un bugetar cu funcție de conducere de la Podu Iloaiei a fost în mijlocul unui scandal uriaș la începutul acestei săptămâni, din cauza unei anchete a DGA Iași. Șeful Serviciului de Urbanism din Primăria orașului Podu Iloaiei a fost vizitat de anchetatorii anticorupție în urma unor plângeri legate de emiterea de avize false. Sunt cercetate și aspecte ce țin de luare de mită. Funcționarul a cerut transferul la o altă primărie din județul Iași, însă a fost refuzat de noul angajator

Caz uluitor la Primăria orașului Podu Iloaiei, din județul Iași! Luni, 12 aprilie 2021, anchetatorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Iași au descins la sediul Primăriei, în biroul Ginei Agapi, cea care coordona Serviciul de Urbanism din instituție.
Anchetatorii verifică o serie de detalii privind emiterea unor autorizații de construcție neconforme, dar au și suspiciuni de luare de mită. Plângerea a fost făcută de o persoană care s-a trezit în fața faptului împlinit în momentul în care a cerut documentele pentru autorizarea unor lucrări. Aparent, totul are legătură cu suprapunerea unor file din autorizațiile de construire. În aceste condiții, anchetatorii anticorupție au venit la Primăria Podu Iloaiei pentru a verifica toate aceste aspecte. Au fost ridicate unele documente, mașina femeii a fost percheziționată, ancheta fiind în desfășurare.

Funcționarul de la Podu Iloaiei Gina Agapi ar fi umblat cu șpaga în buzunar

Surse din cadrul anchetei arată și că femeia ar fi primit niște bani de la o persoană pentru a favoriza emiterea unor documente. După ce totul a fost dat în vileag, funcționarului de la Urbanism i s-ar fi propus să dea banii înapoi pentru a scăpa basma curată. În acel moment, Gina Agapi a fost prinsă în fapt.
În plus, ancheta vizează fapte petrecute în mandatul anterior de la Primăria din Podu Iloaiei, în perioada în care instituția era condusă de Gabriel Istrate. Contactată telefonic de redactorii „BZI”, Gina Agapi nu a dorit să facă vreun comentariu.

„Nu comentez nimic! Nu ați vorbit cu mine la început, nu vreau să mai discut acum!”, a spus Gina Agapi.

Primăria Târgu Frumos i-a refuzat transferul la Urbanism

După această poveste, Gina Agapi a cerut transferul la Serviciul de Urbanism al Primăriei orașului Târgu Frumos. Doar că cei de acolo nu i-au mai aprobat solicitarea odată cu ancheta celor de la DGA. Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, a menționat că nu dorește să aibă persoane cu probleme la Primărie.

„S-a prezentat astăzi la birou (15 aprilie 2021), dar este o situație care nu ne convine… Nu ne trebuie astfel de oameni, cu probleme! A venit dimineață, i-am explicat că am văzut și noi ce a apărut și cum stau lucrurile și i-am transmis că nu optăm pentru un asemenea personal”, a menționat Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos.

Scandal cu șpăgi la Primăria Podu Iloaiei

Funcționarul din Iași a fost în mijlocul unui alt scandal de corupție în mandatul anterior. Totul a avut legătură cu emiterea unor avize pentru firma Ecocart Holding SRL, care dorea să facă un hotel și un complex comercial. Primăria a invocat, însă, lipsa unui aviz de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași pentru eliberarea documentației. Patronul societății în cauză a încercat să ofere, printr-un intermediar, mită funcționarei Gina Sânziana Agapi, de la Serviciul de Urbanism al Primăriei Podu Iloaiei. Acesta a ajuns la funcționar după mai multe piedici puse de fostul primar. Cu toate acestea, funcționarul din Primărie a ajuns sub lupa anchetatorilor DGA în altă speță, după ce alte persoane din Podu Iloaiei s-au plâns de maniera sa de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *