Sport

Final 4-ul Ligii Națiunilor a fost stabilit! Cine participă și când se joacă meciurile decisive

Publicat: 20 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Final 4-ul Ligii Națiunilor a fost stabilit Cine participă și când se joacă meciurile decisive
Liga Națiunilor

Victoriile Italiei și Belgiei din Liga Națiunilor de miercuri seară le-au permis celor două reprezentative să își câștige grupele din Liga A și să se califice în Final 4-ul Ligii Națiunilor!
Într-o seară cu multe goluri în Liga Națiunilor, Belgia a trecut spectaculos de Danemarca, scor 4-2, reușind astfel să câștige grupa 2 din Liga A, având un avans de 5 puncte față de danezi și de Anglia. Cealaltă componentă a grupei, Islanda, a încheiat ediția cu 0 puncte.

Italia, semifinalistă și gazdă?

În grupa 1, Belotti și Berardi au adus victoria Italiei în Bosnia și Herțegovina, iar cele 3 puncte au cântărit decisiv în economia grupei. Echipa condusă de Roberto Mancini s-a calificat în Final 4-ul Ligii Națiunilor cu 12 puncte strânse în grupă, unul peste Olanda și 5 peste Polonia.

Italia și Belgia li se alătură Spaniei și Franței, care obținuseră calificarea cu o seară înainte. Campioana mondială a câștigat grupa 3, devansând Portugalia, iar Spania a triumfat în grupa 4 (11 puncte, față de cele 9 ale Germaniei).
Cele 4 echipe se vor întâlni anul viitor în Final 4-ul competiției, care va avea loc cel mai probabil în Italia, între 6 și 10 octombrie. Semifinalele, precum și echipele „gazdă” vor fi stabilite printr-o tragere la sorți care va fi organizată pe 3 decembrie 2020. Turneul final va avea loc pe parcursul a 5 zile: semifinalele pe 6 și 7 octombrie, finala și meciul pentru locul 3 pe 10 octombrie.

Italia, Olanda și Polonia și-au depus candidatura pentru a găzdui meciurile din Final 4-ul Ligii Națiunilor, onoare care le va reveni cel mai probabil italienilor având în vedere cum arată tabloul final. Stadioanele propuse sunt San Siro (75.923 locuri) și Juventus Stadium (41.507 locuri).
Prima ediție a Ligii Națiunilor a fost câștigată de Portugalia, care a trecut de Olanda în finală, scor 1-0. Celelalte semifinaliste în ediția precedentă au fost Anglia și Elveția.
22 de meciurifără înfrângere are Italia sub comanda lui Roberto Mancini, cea mai bună serie din 2006 (25 de meciuri fără eșec cu Marcelo Lippi pe bancă)

Adauga un comentariu