Local

Final de succes al admiterii de toamnă la USAMV Iaşi! Concurență record pentru un loc rămas la buget – Exclusiv

Publicat: 10 sept. 2020
Concurența inimaginabilă pentru un loc rămas la buget la USAMV Iași
Concurența inimaginabilă pentru un loc rămas la buget la USAMV Iași

Pe 10 septembrie 2020, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a finalizat sesiunea de toamnă, la admiterea 2020 cu succes! Astfel, pentru cele 63 locuri bugetate respectiv 118 la taxă (pe cele patru facultăţi la studii de licenţă) au fost depuse 441 dosare! Asta arată că, pe un loc bugetat concurența, defalcat pe fiecare facultate a fost: Agricultura cu 3.5 candidat pe loc bugetat, Horticultură cu 1.9, Zootehnie cu 2.9 candidați pe un loc la buget şi Medicină Veterinară cu 2.44 candidați pe un loc bugetat. Pe de altă parte, la programe de master, USAMV Iaşi a scos la concurs pentru sesiunea de toamnă un număr total de 32 locuri la buget şi 25 la taxă! Aici, per total, au fost depuse 66 dosare de înscriere! Aşadar, față de rezultatele obţinute în ultimii ani şi starea legată de pandemia de COVID-19, Universitatea de Agronomie din Iaşi a avut o admitere fără precedent!

Rectorul USAMV Iaşi, prof. univ. dr. ing. Gerard Jitareanu: „Datele Admiterii 2020, sesiunea de toamnă reprezintă un succes aparte pentru Universitatea noastră, fără precedent până acum”

Pe acest plan, în exclusivitate pentru reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi „BZI”, prof. univ. dr. ing. Gerard Jitareanu, rectorul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” a menţionat: „Datele Admiterii 2020, sesiunea de toamnă reprezintă un succes aparte. De foarte mulţi ani nu am mai avut, în amble sesiuni, un asemenea interes pentru specializările celor patru facultăţi. E rezultatul muncii întregii echipe pe care o coordonez”.

USAMV Iași va începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială

USAMV Iași va începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va marca deschiderea noului an universitar 2020-2021 printr-o ceremonie specială luni, 14 septembrie 2020. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea va avea loc în aer liber, pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a USAMV Iași și va fi organizată de fiecare facultate, conform unui program distinct.

USAMV Iași va începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială

Facultatea de Agricultură va da tonul ceremoniilor, la ora 10.00 și alături de conducere vor fi prezente cadrele didactice și studenții de anul I. Facultatea de Horticultură va continua festivitatea dedicată deschiderii noului an, la ora 11.00, Facultatea de Zootehnie va întâmpina bobocii la ora 12.00, iar Facultatea de Medicină Veterinară are programată ceremonia la ora 13.00.

Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, din ceilalți ani de studii au fost invitați doar studenții cu merite profesionale la sfârșitul anului universitar trecut deoarece aceștia vor primi premii de excelență pentru rezultate deosebite.
Conform deciziilor luate de către conducerea USAMV, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, vor participa la cursuri doar on-line. În primele șapte săptămâni din semestrul I, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie, din anii I și II vor efectua activități didactice practice (laboratoare/seminarii) față în față, iar studenții din anii III și IV vor efectua aceste activități didactice on-line.

Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toți anii de studii, vor efectua activități didactice practice față în față, iar studenții din subgrupele B, din toți anii de studii, vor efectua aceste activități on-line.

Când se va efectua cazarea la căminele USAMV Iași

Cazarea în căminele USAMV Iași se va efectua în perioada 11-12 septembrie, doar pentru studenții din anii I și II, pentru o perioadă de șapte săptămâni.

În total, la USAMV Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, la cele trei cicluri universitare, sesiunea de admitere din vară fiind una foarte reușită, cu peste 2000 de dosare depuse la înscriere.

Studenții USAMV Iași beneficiază de cursuri susținute de un corp profesoral de elită, de o Bibliotecă de prestigiu, de Centre de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, de ateliere de microproducție, de cea mai performantă bază sportivă din regiune, precum și de condiții de cazare și masă moderne.

Ce studenți au dreptul la cazare în căminele acestei universități

Au dreptul la cazare, în cele cinci cămine studențești administrate de către USAMV, toți studenții de la ciclul de licență, fie că sunt la buget sau taxă, în funcţie de rezultatele obţinute în anul precedent.

Totodată, persoanele care au hotărât să studieze la masterat au drept la cazare în limita locurilor rămase disponibile. Precazarea online s-a dovedit a fi o soluție viabilă de care s-au bucurat studenții USAMV, de trei ani în urmă, datorită gradului de transparență ridicat și a modalității mai rapide de repartizare a studenților în cămine.

Adauga un comentariu