Local

Finanțele ieșene cumpără 10 autoturisme! Contractul are o valoare de 150.000 euro

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Finanțele ieșene cumpără 10 autoturisme Contractul are o valoare de 150.000 euro
Zece autoturisme vor fi furnizate Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași

Finanțele ieșene înnoiesc parcul auto din dotare. La finalul lunii iunie 2022, este programată licitația pentru furnizarea unui lot de 10 autoturisme. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic, depusă în cadrul procedurii

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași anunță noi achiziții. Pe data de 21.06.2022 este programată licitația pentru furnizarea unui număr de 10 autoturisme. Valoarea estimată a contractului este de 747.899 lei, fără TVA, aproape 150.000 euro.

„Furnizorul trebuie să garanteze achizitorului că produsele furnizate sunt noi, în perfectă stare de funcționare, iar anul de fabricație este 2022. Furnizorul trebuie să asigure garanția de bună funcționare, calitatea și performanțele autovehiculului livrat pentru o perioadă de minimum 2 ani sau în limita a cel puțin 150.000 km este de minimum 7 ani fără limită de kilometri. Furnizorul se obligă să asigure în mod gratuit achizitorului suport tehnic și service în perioada de garanție a produselor livrate. Achizitorul are dreptul de a notifica imediat furnizorului, în scris, orice plângere sau reclamație ce apare în conformitate cu această garanție. La primirea unei astfel de notificări, furnizorul are obligația de a remedia defecțiunea sau de înlocui echipamentul fără costuri suplimentare pentru achizitor”, se arată în caietul de sarcini.

Anul trecut, a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcției de director general al DGRFP Iași, dar procedura a fost suspendată.

Finanțele ieșene cumpără 10 autoturisme în cadrul programului anual de achiziții

Autoturismele trebuie să aibă normă de poluare Euro6, motor benzină cu o capacitate de 1.600 cmc, putere minimă de 120 CP, cutie manuală în 6 trepte, sistem de frânare cu suport dinamic, capacitate de 5 locuri, geamuri electrice, etc. Livrarea trebuie asigurată în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

„Garanția acordată bunurilor prin contract se va prelungi cu zilele de indisponibilizare în care acestea nu au funcționat. Timpul de nefuncționare, din cauza lipsei de conformitate apărute în cadrul termenului de garanție, prelungește termenul de garanție, din momentul la care a fost adusă la cunoștință furnizorului lipsa de conformitate a produsului până la momentul punerii în stare de funcționare și predarea acestuia către beneficiar”, se arată în documentația procedurii.

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată situația în care finanțiștii nu mai pot folosi parcarea subterană de la Hala Centrală.

A fost semnat contractul pentru furnizarea mașinilor de numărat bani

În luna martie a anului 2022, Finanțele au finalizat procedura pentru furnizarea mia multor loturi de mașini de numărat bancnote. Valoarea estimată a contractului a fost de 667.226 lei, fără TVA, adică peste 140.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Salis Terra Service SRL (București). Valoarea finală a contractului a ajuns la aproximativ 400.000 lei, fără TVA. Firma din București este deținută de Ramona Cristina Rotariu și Benone Laurențiu Gusu. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 12,1 milioane lei, profit de 1,6 milioane lei, datorii de 862.017 lei, cu un număr de 47 angajați.

Autoritatea contractantă a stabilit un necesar împărțit în 2 loturi: 9 echipamente profesionale de numărat bancnote și 79 de mașini de numărat și verificat bani cu detecție de falsuri și afișaj electronic al monetarului. Finanțele ieșene cumpără 10 autoturisme doar dacă comisia de evaluare va valida ofertele furnizorilor.

Adauga un comentariu