Titlurile zilei

Angajații de la Finanțele ieșene, fugăriți din parcarea de la Hala Centrală! Noul proprietar a pus bariere și camere de supraveghere. Funcționarii sunt obligați să meargă cu tramvaiul – FOTO

Publicat: 30 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajații de la Finanțele ieșene fugăriți din parcarea de la Hala Centrală Noul proprietar a pus bariere și camere de supraveghere. Funcționarii sunt obligați să meargă cu tramvaiul - FOTO
Finanțiștii nu mai pot parca în subsolul de la Hala Centrală

Parcarea de la subsolul MCM Center a fost reorganizată. Finanțiștii nu mai pot parca gratuit. Conducerea instituției nu a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții complexului comercial. Au fost montate bariere și camere de supraveghere. Angajații vor fi nevoiți să folosească mijloacele de transport public

Veste proastă pentru angajații Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. În ultimii ani, funcționarii instituției parcau mașinile personale în subsolul clădirii MCM Center, fostul imobil Hala Centrală. După ce clădirea a fost tranzacționată în 2020, noul proprietar a regândit schema de valorificare a parcării. De curând, parcarea a fost securizată cu bariere și camere de supraveghere. Surse din cadrul DGRFP au arătat că au fost discuții pentru închirierea locurilor de parcare.

„S-a discutat ca locurile de parcare să fie închiriate de Finanțe. Peste 80 la sută din parcare este folosită de angajații ANAF. Nu s-a vrut. De acum, va fi greu cu locurile de parcare. Deja, unii angajați vin la serviciu cu tramvaiul. Nu ai unde să parchezi, ar trebui să vii la muncă dimineața devreme”, a spus un angajat din instituție.

O variantă ar mai fi parcarea cu plată a Primăriei, de lângă centrul comercial, dar asta înseamnă o taxă de 5 lei pentru fiecare oră de staționare.

Administratorul clădirii: „Mai întâi clienții”

Pentru că negocierile cu Finanțele ieșene au eșuat, reprezentanții MCM Center au precizat că, într-o săptămână, va fi finalizată noua strategie de exploatare a parcării.

„Tot ce pot să spun acum este că parcarea este destinată clienților, apoi chiriașilor. Dacă mai rămâne ceva, vom da și celor din exterior. Într-o săptâmână vom definitiva. Avem 80 de locuri de parcare în subsolul clădirii. Avem bariere, sistem de supraveghere, cu recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Este exact cum trebuie să fie o parcare. Se mai adaugă și echipa de la firma de pază”, a precizat Sorin Daniliuc, director MCM Center.

În acest moment, DGRFP deține o parcare pentru angajați cu doar 20 de locuri, amplasată chiar lângă turnul Finanțelor de pe strada A. Panu. De precizat că afaceriștii din Iași, care dețin suprafețe de teren centrale, au preferat să investească în amenajarea parcărilor cu plată.

Hala Centrală a fost vândută cu 8,5 milioane de euro

La finalul anului 2020, Hala Centrală a fost vândută de fostul proprietar Cristin Zămoșteanu. Contra sumei de 8,5 milioane de euro, clădirea a ajuns în portofoliul MCM Plaza Center SRL, cu sediul în București. Societatea a fost înființată în luna februarie a anului 2020. Firma este controlată de Constantin Octavian Pătrașcu și Dorin Mirel Mateiu. Primul om de afaceri este fondatorul Key Way Group, cu peste 200 de angajați. Grupul dezvoltă operațiuni în Europa și Africa. Compania oferă clienților soluții de acces pe piețele internaționale. În ceea ce-l privește pe al doilea asociat, omul de afaceri este cunoscut ca fostul proprietar al firmelor de mezeluri Elit și Vericom.

Afacerile au fost vândute grupului american „Smithfield Foods”. Originar din Alba, omul de afaceri este cotat cu o avere de aproape 70 de milioane de euro. Actuala clădire MCM Center a fost cumpărată de Cristin Zămosteanu în urma unei licitații organizate de lichidatori. Clădirea aparținea în trecut falimentarului om de afaceri Dănuț Prisecariu. La licitație, Cristin Zămosteanu a ofertat suma de 3,7 milioane de euro, iar prețul a fost acceptat. Imobilul are un regim de înălțime S1+S2+P+2E+Eth, cu o suprafață construită de 12.091 de metri pătrați. Terenul de sub clădire are o suprafață de 3.712 metri pătrați, la care se mai adaugă 738 de metri pătrați, unde apare proprietar și Primăria Iași. Primul subsol are o suprafață utilă de 2.363 de metri pătrați.

Adauga un comentariu